Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Lisy, mooc díky, hodně mě to povzbudilo. Taky si říkám, že, když bude třeba u dědy a babičky, tj. ve známém prostředí a se známými lidmi, snad to zvládne. Ovšem jak to zvládne maminka, to netuším - asi tam budu co pět minut volat, psát přes icq a hned ráno tam celá nervozní poletím
Měj se.
Ahoj, v noci jsem to vyřešila tak, že jí místo kojení dávám pít čaj. Trochu se napije a někdy usne nebo se chvíli válí. Dnes byla vzhůru v noci jen 2× to dřív to byly každé dvě hodiny. Když jí dám do postýlky, tak se kolikrát otočí na bříško a tak usne. Někdy jí musím trochu pohoupat. Snad už to bude v pohodě a já se konečně trochu prospím.
A co ty Amazonko, už je to v noci se spánkem lepší?
Ahoj VLaďka
Ahoj, mám doma týdenní miminko a malá přes den spinká ale padne desátá hodina večer a spí strašně neklidně pořád sebou šije, pokňouráva, často se budí. Snažím se kojit ale mléka nemám dostatek vůbec mi samo neodtéká z prsu. Odtéká pouze když zmáčknu bradavku a ještě k tomu musím používat klobouček jelikož nám v porodnici řekli, že mám krátké bradavky a doporučili přikrmovat. Takže se snažím kojit a k tomu přikrmuji. Chtěla jsem se zeptat jak dlouho mám nechat miminko na prsu? Když ji přiložím tak mi přijde, že pořádně saje jen chvíli pak jen dudá jako dudlík. Musím jí vždy polochtat na bradičce. Vůbec sinevím rady!!
Poraďte mi prosím ![]()
Čauky, takhle malé miminko, ještě nemá svůj rytmus spaní. Možná ho má přehozený. Musíš vydržet. Ono se to časem upraví. Jestli máš pocit, že ti u kojení usíná, zkus ji svlíknout jen do plínky, ať nemá takové pohodlíčko. Já naši musela ze začátku taky budit, dokonce jsem ji utírala vlhčeným ubrouskem.Byla to úplná šípková Růženka.
Jinak se doporučuje nechávat u jednoho prsu 20-30 minut, pak dát ke druhému. Je to kvůli tomu, aby ti nepoškodila bradavku. U nás to ale fungovalo tak, že jsem nechávala malou (to už byla starší) i hodinu u jednoho prsa, aby vůbec spala (ve druhém se mi přestalo tvořit mléko úplně).
Přeju hodně trpělivosti ![]()