Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, cevku davaji, dren take, dokonce ja jsem mela dva, nastup v den operace rano a pak cekas, az na tebe prijde rada. Cevku mi dali az po epiduralu, takze jsem nic necitila. Pak na 24 hodin na JIP, ale me vyhnali uz po deseti, bylo moc cisaru.
Já měla neplánovaný císař. Cévku mi dali těsně před výkonem (epidurál jsem neměla), ale drén mi neudělali, nebyl třeba. Na JIP jsem ležela asi 20 hodin pak jsem hned musela cvičit (zvedat pánev) a pak mě okamžitě dali na normální pokoj. Tam jsem dostala ještě jednu kapačku a vyhnali mě z postele ![]()
Ahojky, tak já teda dren neměla, cévku pochopitelně dávají - je to sice hrozný, když se zavádí, ale samozřejmě když svaly neovládáš, tak bys jim při operaci a na JIP čůrala za pochodu, že
Nástup je jak píše Danylla, až v den D.
A pokud jde o dobu na JIP, záleží na tom, kdy Tě říznou. Já tam byla skoro přesně 24h, protože mě dovezli v poledne a druhý den propouštěli na normální pokoj. Šla jsem tam po svejch, ale byla bych bývala skoro radši, kdybych nemusela
Čili pokud jde o vstávání, hned druhý den Tě pošlou do sprchy a tak, ale samozřejmě záleží, jak budeš snášet ten epidurál a celou operaci, že.
Na samotnou operaci jsem čekala jsem od půl sedmý ráno do jedenácti - v deset už jsem byla zacévkovaná a s kapačkou, a přijel akutní císař a ze sálu mě vyhnali (viz deníček http://www. emimino. cz/denicky/muj-super-porod-9122/).
Jo a rada: pokud máš zájem o nadstandard (volnější návštěvy, vlastní koupelna jen pro jeden pokoj atd.), doporučuju požádat hned jak Tě dovezou na JIP - pak Tě přeloží rovnou tam, když bude místo.
@karolina_a_betuska @karolina_a_betuska Já taky byla jeden z těch akutních císařů, který vyhnal přímo ze sálu toho plánovaného
Paní už byla kompletně připravená jen říznout a kvůli mně musela zase pryč. Pak jsme se potkaly na JIP, ale naštěstí to brala sportovně ![]()
Mně to taky nijak nevadilo
Jen to sděluju jako další faktor, který může ovlivnit čekání…
Děkuji za informace. Ještě mám dotaz ohledně stěrů na streptokoka. Jsou při plánovaném císaři také potřeba? A kdy se dělají? A ještě kdy jste plánovaný císař měly?
Stěry na streptokoka pokud si dobře pamatuju dělali v poradně při první kontrole, kde se kvůli KP začal plánovat císař (dali mi žádanku na předoperační vyšetření atd.). Podle mě se ale dělají pokaždý, aby věděli, co od rodičky čekat ![]()
Nerozumím otázce „kdy“. Měla jsem ho loni v srpnu ve 40. týdnu (termín jsem měla 27., operace byla 24.) - ale bylo to dané tím, že můj doktor byl týden předtím na dovolené. A taky asi i tím, že jsem neměla žádný poslíčky ani zkracování čípku ani jiný příznaky, že by se to blížilo. Na ten termín jsem to naplánovali asi se dvoutýdenním předstihem: měsíc před termínem byla první poradna, další týden na UZ potvrdili KP a naplánovali termín sekce.
Ahoj, holky, ještě mám dotaz ohledně klystýru, dává se před CS?
A taky jak to bylo s věcmi pro mě a miminko? To se ukládá kam? Počítám s tím, že budu mít u sebe na JIP jen hyg. potřeby, košili jejich a svůj župan. Ale co s tou taškou s ostatními věcmi?
Ano klystýr se dává.
Věci Ti skoro všechny musí odnést manžel domů, nechají Ti jen boty, nejnutnější věci na hygienu a mobil - na JIP to není kde skladovat. Taky bych se cítila líp s taškou, ale nedá se svítit
Věci Ti pak z domova donesou po přeložení na pokoj, tedy nejspíš druhý den. Pokud nemáš nikoho, kdo by se o věci postaral, tak se to tam snad dá nějak domluvit.
PS: Proč anonymně?
Tak intimní to snad není…
Díky za odpověď, no s tou taškou to udělám tak, že ji dám manželovi, hodí ji do auta, chce být u CS. A pak mi to druhý den přiveze.
Anonym protože nechci aby někdo věděl, že budu rodit CS. ![]()
Ahoj, taky me ceka cisar u Apolinare. Mam napsané, ze si muzu vzit zupan, kosili, prezuvky, hyg. potreby a mobil. Oblečení ve kterem přijdu se musi vzit domu. A me zajímá - spodni pradlo-daji mi svoje jednorazovky? Po císaři se zacne kevacet hned, nebo az treba druhy den? Stejne tak me zajima podprsenka a vlozky do ni-deti na kojeni pry nosi i na JIP, tak abych nebyla hned zlita od mlika. Jak velkou tasku jste na JIPU meli? Budou mi tasku nejak prohlizet co v ni mam a říkat to a to nepotrebujete? Kde ty veci budu mit, u postele na zemi? Mam takovou vetsi kabelku, dala bych to do ni.ma asi 40cm na dylku, na
sirku asi 10-15cm. Dekuji
Ahoj muzu odpovedet jen na tu cast s krvacenim protoze sem mela akutni cisarsky rez v motole. Ale krvacet sem zacala skoro hned, ale jelikoz mas po cisari cevku kalhotky nemas. Cevku mi vyndali druhy den a pak sem kalhotky mela svoje.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Mám pár dotazů ohledně plánovaného císaře u Apolináře.
Je nutné cévkování?
Dávají dren?
Pokud je jen částečná narkoza, jak dlouho se musí ležet - kdy je možné vstát a kdy jít na normální pokoj?
Je to tak, že se do porodnice nastupuje v den porodu, nebo den předem?
Moc děkuji za odpovědi a zkušenosti.