Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Vemas Většinu věcí tu holky napsaly. Za sebe bych ještě řekla, že pokud jde o tesknění po mobilu: trochu si myslím, že s těma přístrojema je to kec a že jen chtějí, aby tam furt někdo nežvanil a byl někdy taky klid pro ty, co chtějí odpočívat
A taky aby odpočívaly ty, co by jinak lítaly po Facebooku nebo hrály hry. Za sebe musím říct, že jak jinak obvykle potřebuju zábavu, tak tady mi to uteklo: povídaly jsme si s ostatníma maminkama, občas teda telefon, a taky jsem dost byla ráda, že jsem ráda (a to jsem skoro celou noc nespala).
Pokud jde o očistky, měla jsem je taky i po šestinedělí… Byly po celou dobu slabší, ale byly.
A jinak s tím příbuzným, pokud všechno půjde bez problémů, tak dítě samo tak dlouho nebude: já šla na JIP po poledni, to byl s malou ještě manžel, pak teda půl dne nic, a ráno už mi ji dali a šlo se na pokoj. Samozřejmě pokud rodina musí vidět mimino úplně čerstvý, tak by se to možná dalo zkusit domluvit, ale jak píšou holky, je potřeba to mít ošetřený papírově, tak nevím, jestli to bude tak jednoduchý.
@Slečna Ferka ja si taky myslim, ze s mobilama a rusenim pristroju to je zvast. Chapu, ze nechteji, aby tam maminky se vykrafavaly s pribuznyma a neustale pipaly sms. Ale zase pokud je tam vic mamin a dve si budou povidat a treti bude chtit spat, situace bude podobna.
Ja porste vim, ze spat nebudu, je to adrenalin a proste narozeni ditete me silene nabudi. Vim to. Po prvnim porodu jsem byla uplne hotova (bolesti 2 dny, zadny epidural, ulevy) ale stejne jsem po porodu porad cumela a premyslela, koukala se na fotku naseho miminka. Takze trosku nechapu, proc nemuzu mit mobil se sluchatky a treba neco poslouchat, koukat se na film…
Ale s tim nic neudelam.
Hele a jak casto chodi sestry „prebalovat“?
@Vemas na JIP se spát nedá, i kdybys chtěla…tam v jednom kuse někdo courá a něco kontroluje, když to není sestra nebo doktor, tak aspoň se musí vytřít podlaha, vysypat koše, přerovnat cosi v šuplíku…
já třeba po druhém porodu bych si docela zdřímla, ale fakt to nešlo ![]()
a jak často chodí přebalovat, to jsem nesledovala, ale žádný nehygienický pocit jsem neměla ![]()
@Etcetera78 misto k odpocinku
a v 5 rano vstavacka
Tak nechapu o co jim jde, kdyz budu mit mobil se sluchatky ![]()
@Etcetera78 @Slečna Ferka
A v kolik se rano pred sekci nastupuje? A jak dlouho trva asi priprava?
Moc dekuju za odpovedi
@Vemas tak se jich zkus zeptat, třeba ti ho dovolí
naštěstí tam člověk není moc dlouho, po rvním porodu měli nával a vylifrovali mě hned ráno (porod v devět večer a pak mi ještě hodinu odřezávali placentu, málem jsem jim vykrvácela), já nebyla schopna se ani sama postavit…druhý porod ve tři ráno, bez komplikací, odpoledne jsem je překecávala, že chci na normální pokoj a prej ne, až ráno…ale překecala jsem je, fakt mi tam z toho hrabalo ![]()
@Vemas píše:
@Etcetera78 @Slečna Ferka
A v kolik se rano pred sekci nastupuje? A jak dlouho trva asi priprava?
Moc dekuju za odpovedi
mně říkali ráno nástup v osm, jestli se dobře pamatuju. S tím, že nevím, kdy přijdu na řadu, takže možná hned, možná v poledne… no já to vyřešila tím, že jsem začala rodit v noci, takže jsem čekat nemusela na nic ![]()
@Vemas Já tam teda byla nějak na půl sedmý nebo na sedmou, fakt brzo. Docela nesmyslně, protože na sál mě začali vypravovat v devět a reálně jsem se tam dostala v deset (než mě vyhodili kvůli akutce a napodruhý jsem šla v jedenáct). Ale je tam hafo papírování (třikrát diktuješ ty všechny možný údaje, anamnézu atd.), pak příprava a tak.
Pokud bude s Tebou otec dítěte, ať si vezme na chodbu tlustou knížku nebo tablet ![]()
Ale jak říkám, mně to překvapivě uteklo, i před porodem i po něm.
Přebalování nevím, tak nějak přiměřeně. Popravdě mám tu JIP takovou trochu v mlze, z těch oblbováků a taky z tý euforie ![]()
@Slečna Ferka a priprava je co? Holeni? Klystyr?
Ja tam budu zezacatku asi sama, mame starsi dite a nemame hlidani, takze chlap musi to starsi dat do skolky. Pak teprve by se vratil. Coz bude nejdriv v 8:30hadam.
Hele prosimte kolik zenskych mely ten den naplanovych? Asi? Nevis?
Promin, ta nejistota z neznama me ubiji
@Vemas píše:
@Etcetera78 nee ja musim rodit podle planunemame hlidani
jj, však my tam taky jeli v plném počtu, Anežka byla vzorná ani nedutala a pak si za odměnu pochovala brášku ![]()
@Etcetera78 no nevim co by delal ten nas ![]()
A to tam ti nechali v predsali dite? Problem nebyl?
Anežka byla s taťkou na chodbě před sálem a pak když malýho vyndali, tak je vzali dovnitř k těm boxům, aby se podívali na mytí atd a pak pochovat. On tam zrovna nikdo jiný nerodil, byl tam klídek, tak to nikomu nevadilo, že tam je batole. Ona teda v cizím prostředí se stydí, takže je hodná a nic neprovádí
No a mě šili a různé ty sestřičky a asistentky chodily a říkaly „Ta vaše holčička je tak krásná!“ a když se dozvěděly, že má brášku téměř k narozkám (ona je prvního, Vojta druhého), tak byly úplně hotové ![]()
@Vemas Jojo, holení a klystýr. Hele myslím, že dřív než na půl devátou stejně nepůjdeš… Jinak kolik plánujou nevím, mě si tam doktor psal celkem dost s předstihem - ale když už jsem byla omotaná a zacévkovaná, tak přiletěli, že je akutní císař se dvojčatama, a musela jsem na hodinu do boxu (naštěstí mi tam dali muže, bez toho by mi asi jeblo). Čili ono se to těžko zjišťuje, je tam dost improvizace. Od kohosi jsem slyšela (ale nevím špitál, Apolinář to nebyl), že šel na plánovanýho císaře až tak ve dvě odpoledne…
Jinak ještě bych poradila, vezmi si s sebou vodu a upíjej: možná to neuvidí echt rádi, ale trošku po douškách není takový riziko, a lepší než abys nepila a pak jim sebou v poledne sekla (to se málem stalo kamarádce na Bulovce, taky ji sušili a v 11 už byla fakt na kolaps).
Dneska jsem byla v porodnici Apolinář a jsem objednaná na císaře příští středu 5.3., mám tam dorazit mezi 7-7.15, anesteziolog se mnou probral možnosti anestezie a pak jsem šla zpátky na ambulanci, kde mi sestřička vysvětlila co si mám sebou vzít na příjem a taky mi dala 2 tabletky(Ranisan a Degan), které si mám vzít ráno doma před nástupem do porodnice, je to na snížení nějakých žluč. šťáv nebo co to říkala. Pak bude klasický příjem + klystýr, můžu před operací pít, ale jen 2 deci za hodinu neperlivé vody.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.