Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím všechny maminky. V polovině října bych měla rodit na Bulovce a zajímalo by mě, co s sebou. Samozřejmě vím zhruba, co zabalit, ale protože se nechystám na žádný předporodní kurz, zajímala by mě zkušenost některé, která tam v nedávné době rodila - např. plínky vlastní? noční košile, župan-kolik? oblečení pro mimino… Děkuji za odpověď.
Zdravím, rodila jsem na bulovce v lednu. Oblečení na mimi dostaneš, plínky dávají 6ks denně, je lepší mít sebou jeden menší balíček plínek. Košile si můžeš člověk měnit jak často chceš. Jediný co jsem potřebovala byli vlhčené ubrousky na mimi, to nemají. Župan ti stačí jeden. A v den porodu jsem si nesla jen igelitku s nejnutnějšími věcmi. Zabalenou tašku mi mažel donesl až po porodu. Přeju rychlý a hladký porod. Jinak jsem na bulovce byla moc spokojená. ![]()
Ahoj, tak plínky dávají, asi 6 ks denně, lépe si ale vzít ještě svoje, porodnické vložky taky erární, dál Ti dají i podložku na přebalování, erární košili, tu si můžeš kdykoliv vyměnit za čistou, není nic moc, ale nosila ji tam každá, protože je pohodlná. Nějaké vzorečky na koupání miminka taky dají. ![]()
@campionka Já byla nadmíru spokojená, u porodu super, na novorozeneckém taktéž, za mě jednička s hvězdičkou ![]()
@yum-yum26 Tak to máme stejné, u porodu i po supr. Druhé taky hodlám rodit tam… ![]()
@campionka Lidi si pořád tak stěžovali na Bulovku, ale já myslím, že to jsou takové ty omílané tlachy, protože dle mě už to tam je na úplně jiné úrovni, personál je kvalitní, ty mladé doktorky jsou fajn a to jsem jich tam potkala snad 5, všechny milé. Sestry také. Manžel si jejich přístup také moc chválil. Já jsem od žen, které tam rodily během posledního roku, slyšela chválu. ![]()
To je pravda, ale asi to mají v sobě nějak lidi zaryté, že porodnice bulovka nic moc. Přitom už když jsem chodila do poradny, tak hrozně hodné setřička a úžasní doktorky. A manžel mohl být se mnou celou dobu co jsem rodila a taky byl spokojený, jak se k nám chovali. ![]()
Ja jsem si brala vsechno ale nakonec jsem nic nepotrebovala. Plinek jsem dostala tolik kolik jsem potrebovala ( ja rodila pre 2 roky) i podlozky taky vlhcene obrousky ale mozna se to zmenilo nevim. Taky erarni kosile je lepsi protoze kdyz ji zaspinis od krve nebude ti to vadit a hned si ji muzes vymnenit. Jedine zupan ti nedaji a pantofle
. Dostala jsem i olejicek na mimi a koupala jsem tusim jenom 2× a to jenom proto ze mi to chteli ukazat ( byla jsem prvorodicka). Co bych si jeste vzala, tak kloboucky na bradavky ( pro jistotu), tampony do podprsenky, jo a nezapomen na osusku a rucnik. Jinac jsem byla spokojena.
@campionka Já samozřejmě zpitoměla řečmi, jsem chtěla rodit v Podolí, pak u Apolináře. Zjistila jsem, že do Podolí se nedostanu, Apolinář taky zazděný, tak jsem si řekla, no co, tak půjdu na Bulovku a nějak to tam přežiju a ono ejhle, byla jsem tak spokojená, že to všude vytrubuju, aby se ženský rodit na Bulovce nebáli
A registrace k porodu? Chacha, přišla jsem tam půl hodiny před ordinačními hodinami a byla jsem teprve druhá, žádná fronta, nic takového, za 5 minut jsem byla registrovaná a šla jsem
![]()
Ahoj, já se tam chystám tak za 14 dní
.Chodila jsem na kurz a bylo nám řečeno, že na mimi stačí jen vlhčené ubrousky-né s heřmánkem, ten prý dráždí. A pro tebe-pantofle, sprcháč a hygiena, ručníky-tak 2× jeden na spodek a druhý na hořejšek, gel s dubovou kůrou-na hojení po šití, vložky do podprdy, jelení lůj, hroznový cukr k porodu, nějaký krém na strie. Vše ostatní tam půjčí(košile, župan, kalhotky) a kdyby něco, tak ti návštěva určitě přinese to, co bys mohla ještě potřebovat ![]()
Vidím, že už ti maminky odpověděly co s sebou. Tak jen dodám, že na Bulovku nedám dopustit. Pro mě tam byl naprosto perfektní přístup, sestřičky velmi ochotné, vstřícné. Lékaři taktéž. Za sebe dávám 1*
@Jamulka píše:
Vidím, že už ti maminky odpověděly co s sebou. Tak jen dodám, že na Bulovku nedám dopustit. Pro mě tam byl naprosto perfektní přístup, sestřičky velmi ochotné, vstřícné. Lékaři taktéž. Za sebe dávám 1*
![]()
Pod to se můžu podepsat, a to jsem tam rodila naposledy před třemi lety.
Holky Bulovkarky…
jak je to s registraci? Musi se tam nutne v 14+0?
Ahoj, taky jsem rodila na Bulovce, ale já teda moc spokojená nebyla. Osobně si myslím, že to bylo tím, že to bylo na konci roku. Službu vyfásla jedna doktorka, co tam byla minimálně 3 dni v kuse - myslím, že to byla ta největší chyba. Známé řekla, ať u toho porodu tolik neřve, že jí bolí hlava. Mně zase místo slibovaného epi pořád píchala nějaké injekce - teda prostřednictvím PA, doktorku jsem osobně viděla při příjmu a pak u porodu mezi dveřmi (ne, že bych o ty injekce stála, i o ten epi jsem se hlásila jen proto, že to říkali na jejich porodnímu kurzu, že je třeba se hned vyjádřit, jestli ano, aby stihli udělat krevní testy)a já blbá myslela, že je to oxytocin, tak jsem se nevyptávala, no ty injekce byl dolsin, na mě to nějak extra vliv nemělo (myslím), ale totálně to zfetovalo malou, takže když se narodila (byla nalokaná plodové vody), tak se jí vůbec nechtělo dýchat, prostě nic, dětská doktorka (novorozenencká) mi pak řekla, že to bude tím dolsinem, co mi píchali, že se to stává. Malá měla apgar 1-6-7, byla 2 dni v inkubátoru a dodnes se mučíme s Vojtovkou (doufám, že to brzy přejde), i když dětská na ní nic nevidí, ale děti s apgarem 1- chodí už od začátku preventivně na neuro (tam si vždycky něco najdou).
Co se týče JIP, tam byli všichni skvělí, i dětské doktorky, super, šestinedělí tak super nebylo, ale kdybychom nemuseli být předtím na JIP, tak myslím, že se předešlo mnohým problémům, jídlo blbý, ale to je všude asi, to bych neřešila, zas mi ani nevadilo, když mi ho jednou vyhodili, protože jsem nestihla oběd, když jsem musela být zrovna s malou na JIP.
Každopádně když jsem nemocnici opouštěla, tak už bylo 3.1. úterý a od pondělka to tam všechno fungovalo úplně jinak. Takže si myslím, že jsem měla smůlu, že byl konec roku a službu na běžných odděleních (ne na JIP) měli ti, co si to „zasloužili“. Každopádně po této zkušenosti se Bulovce asi příště vyhnu, i když věřím, že normálně to tam může být ok. Jo a ještě jedna věc, partnera Vám k porodu pustí až na porodní box, u nás, když jsem byla na 5-6 prstů, do té doby neexistuje (teď koukám, že někdo výše píše, že byl u porodu celou dobu, tak když jsem tam byla já, tak to neexistovalo a to jsme rodily najednou pouze 2, takže se mnou na tom pokojíčku klidně být mohl).
Co se týče věcí s sebou, oni sami udávají jen ty vlhčené ubrousky, určitě se hodí síťované kalhotky a možná to malé balení plínek, ale i když těch 6 došlo, tak jsme si mohli dojít pro další - myslím. K porodu boty do sprchy (ta je ale jen na tom prvním pokojíčku, takže tu jsem příliš nevyužila), asi doklady, ale nikdo je nechtěl - myslím, vyplněné papíry, to je asi všechno, některé maminky píší, že si brali rozpustný ovocný cukr.
Tak ať to všem, které to ještě čeká, dobře dopadne.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.