Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Záleží jaký je důvod k CS, já jsem se poprvé rozrodila sama ale mimčo bylo ve špatně poloze -koncem pánevním a právě pri příjmu se zjistilo i že tam má i nějak blbě nohy že by byl přirozený porod rizikový ne li nemožný. Podruhé mimčo mělo polohu tu nejlepší, ale sama jsem se nerozrodila. Měla jsem tehotenstkou cukrovku na inzulínu, nebylo tedy doporučeno přenášet. Termín byl na Štědrý den takže se císař naplánoval o týden dříve aby případně byl dostatek lékařů kdyby nastaly komplikace kvůli té cukrovce…s tím že kdybych se rozrodila sama tak by se vidělo co kontrakce udělají s jizvou. Jinak právě u druhého císaře jsem měla doznívající nachlazení které trvalo asi 2 týdny a týden před terminem to začalo konečně ustupovat…problém to nebyl (ono taky moc nešlo tím termínem šoupat když jsem nesměla přenášet) akorát teda pokoušet se po zákroku odkaslat nebo vysmrkat…to byl dost horor…ještě navíc jak pak člověk leží na zádech narovno s tím ucpanym nosem..no byla to fakt lahůdka…ale já měla fakt hnusnou chřipku a chycené i dutiny…
Záleží na důvodu k cs.. Hele, já jednou rodila i s chřipkou. Prostě když musíš, tak musíš
ale bylo to přirozeně.
To je na prd, já si vůbec nedovedu představit mít kašel nebo rýmu po císaři. Každé zakašlání příšerně bolelo ![]()
Snaž se nejvíc vyléčit ![]()
Ja jsem mela strsny kasel, ale neslo to jinak. Pak bylo prima zakaslat nebo si kychnout, zlatej porod
. Na jipu mi porad chodily spravovat oximetr, nez jim doslo, ze to proste neudejcham lip.
Holky je nachlazení problém při plánovaném císaři? Čistě jen lehčí kašel a vodnatá rýma. Bez teplot.
Mám obavu, aby mi neposunuli termín.
A ještě jedna otázka, vy co máte naplánovaný cs, nebo jste měly… Když byste se rozrodily přirozeně, šly byste to zkusit přirozeně, nebo byste na příjmu trvaly na cs?