Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jsme na tom úplně stejně
Synovi budou 2 na konci února a já teď dobírám poslední platíčko prášků a jdem na výrobu druhého
Také se mi zdá rozumný odstup okolo tří let. Tak snad to klapne.
@KeyTynka píše:
Malému je 13 měsíců a v květnu porodím naše druhé miminko…
Téda, to jsi odvážná, takhle za sebou jste to plánovali? Já obdivuju všechny mámy, co mají děti takhle za sebou. Moje sestra má 3 děti, vždy cca po roce a půl a je to teda záhul. Rozdíl méně jak 2 roky by byl pro mě vražedný
Ale kdyby se stalo neplánovaně, samozřejmě bych to nějak zvládla… ale už to nehrozí, jak jsem psala, malému už budou dva, tak jsem za rizikovou hranicí
![]()
Moje dcery jsou od sebe 2 a 3/4 roku a byl to tedy pro mě záhul velký asi první celý rok. Dokonce si z toho roku docela málo pamatuju
. Problém byl, že jsem si to idealizovala a potom jsem psychicky nedávala, že se nemůžu věnovat pořádně ani jedné, bylo mi jich obou líto, že tady nejsem na 100% ani pro jedno…no pako
. Teď se tomu směju, plánujeme pomalu třetí dítko.
Také plánujeme druhé
… Chtěli bychom do 2 let od sebe, tak už se na tom pracuje
… Teď bych měla MS dostat kolem 17.2. tak uvidíme
…
Mám 13 a půl M chlapečka
![]()
My máme dvě kluka a holčičku, rozdíl necelých 20 měsíců, momemtálně klučina 3 roky a 2 měsíce /přesně dnes/ a holčina 1,5 roku. Kluk hroznej raubíř, zlobílek, holčina zlatičko, kluk jí táhne hrozně dopředu. Dneska jsme zatím doma, ven razíme za hodinku s taťkou. A musím říci, že od rána o nich skoro nevím, hrajou si v pokojíčku. Za mě ideální věkový rozdíl, sice to nebylo plánovaný, ale nelituju. Hlavně to vidím teď mají stejné záliby, stejné hračky /hlavně teda duplo, toho je veeeeelká hromada a velkej domeček v pokojíčku/, stejné jídlo, stejné potřeby. Jsou to parťáci, ikdyž se teda někdy perou, ale to je asi normální.
@Fialka84 jj chtěli jsme druhé do dvou let malého… a jak jsme se začali snažit tak to vyšlo dá se říct na poprvé což bylo trochu nečekané ale počítali jsme i s touto variantou že se to může stát…
jinak hodně lidí mi říká že jsem odvážná, ale nic odvážného na tom nevidím..
maminky co mají dvojčata taky musí zvládnout dvě.. ![]()
@Fialka84 Ahoj to je super jsem moc ráda za spřízněné duše ![]()
@KeyTynka velký obdiv to já bych nedala ![]()
U nás v rodině se momentálně snaží švagrová 8 měsíců a dvě sestřenice jedna cca 6měsíců druhá asi 2měsíce. Hrozně mi vadí jak to stále řeší (celá rodina) pořád se pozorují testují a nevím co všechno
je toho moc a tak jsem se rozhodla o tom v rodině nemluvit ![]()
Tak mi to že se budeme snažit jsme taky nikomu neříkali… jen když se ptali kdy chceme druhé tak jsme říkali že asi do dvou let malého…
@KeyTynka To máš pravdu. Já myslím, že žádný ideální věkový rozdíl neexistuje. Záleží na každé mamince (tatínkovi), někdo chce děti hned za sebou, aby byli parťáci, někdo třeba druhé až když jde první do školy nebo i větší rozdíl. Já beru ty tři roky jako takový kompromis, že nejsou ani tak strašně daleko od sebe a že nemám dvě úplně malý dětičky. Ale uvidíme, jak to bude v praxi a určitě se taky zapotím. A taky ještě nejsem v tom, takže plánovat si to sice můžu, ale uvidíme, co na to příroda
Gratuluju, že vám to tak pěkně vyšlo, jak jste si přáli ![]()
Tak my měli obě děti hned první měsíc, za což jsem hrozně ráda. Dvě děti takto blízko se dají zvládnout, mrně stejně jen spí a jí a až začne lézt, tak zase to starší bude starší a je to pohoda. My to zvládli bez dvoukočáru, bez stupátka, prostě když to někdy dopolko ven nešlo, tak se nešlo a čekalo se na taťku na odpolko, to bylo asi jediný, co jsem řešila. Jinak vše v pohodě a za sebe můžu říci, že si md vyloženě užívám. Je fakt, že obě těhu i porody byly snad za odměnu, neznám noční vstávání, obě děti mi spali a spí celou noc od narození a to myslím dělá na pohodu hodně.
@Fialka84 souhlasím s tebou, pro každého je to jiné. Já to také zatím jenom plánuji mám ještě dvě pla. anti. tak jsem zvědavá jak se to podaří první bylo po měsíci tak uvidíme a to si myslím že jsem na to myslela kudy jsem chodila to teď na to nebude čas máme spousty aktivit, skoro se nezastavím tak snad to vyjde ![]()
@Anonymní píše:
@Aamanda myslím že na tom budu podobněale jsi moc statečná když plánujete třetí
@jopo to je super a jak jsi to zvládala po narození holčičky?
Jak jsem to zvládla? Já ti ani nevím, v pohodě, malá byla od narození na nutrilonu, takže krmení bylo za 5 min. hotovo. Když spala, věnovala jsem se malýmu, když byla vzhuru, věnovala jsem se holčině. Nejhorší to asi bylo když začala chodit sama, neměla stabilitu a Tomík do ní furt strkal, to jsem se trochu bála, jinak spolu od jejích 6ti měsíců spí sami v pokojíčku. Třeba teď jsou spolu zalezlí v domečku a maj tam asi nějakou „party“ teď jsem tam mrkla.
Ahoj maminky,
Nedovedu si nějak představit jak je budu oba dva zvládat protože malý je velmi živé dítě.
tak jsme se rozhodli pro druhé miminko už máme dvouletého chlapečka. Zatím si myslíme že cca tříletý odstup dětí bude ideální, doufáme
Byla bych moc ráda kdyby se ke mě přidali další maminky co se chystají tento rok počít své druhé děťátko. Ale budu ráda i za příběhy maminek které už dvě děti mají na co se připravit, co vás překvapilo atd.
Zatím nikomu nic neříkáme a tady na emiminu jsou všechny ženy naší rodiny i babičky tak raději anonym děkuji