Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fialka84 jj přesně jak píšeš, někomu vyhovuje to druhému něco jiného..
to je asi jak se maminky „hádají“ které plínky jsou lepší…
@jopo jéé to ti závidím kéž bych druhý porod měla taky za odměnu (první byl hodně těžký já už to sice moc nevnímala ale doktoři prý měli honičku co říkal manžel)malej se i teď v noci hodně budí ale už jsem si na to zvykla
už ani nepamatuji kdy jsem spala celou noc ![]()
@Anonymní píše:
@jopo jéé to ti závidím kéž bych druhý porod měla taky za odměnu (první byl hodně těžký já už to sice moc nevnímala ale doktoři prý měli honičku co říkal manžel)malej se i teď v noci hodně budí ale už jsem si na to zvyklauž ani nepamatuji kdy jsem spala celou noc
Tak já měla z porodu hroznej strach, jsem hrozná cíťa, ale když jsme přijeli do porodky, tak nějak nebyl čas na to myslet a když se Tomášek narodil, tak jsem hned!!! říkala, že si pořídíme ještě jedno. Doktor jen koukal. A to měl kluk 4,3kg a holčina pak 4,2 a já teda neměla vůbec žádný břicho, tak nevím, kde byli schovaní. Každej mi říkal, že je snad nosím na zádech v batohu.
Taky jsem vždycky říkala, že 3 roky jsou tak akorát..no mladší je naplánoval sám tak, že je od bráchy 22 měsíců. jsme ráda že je mám, je to mlaý ostup, pořádně jsem si staršího „neužila“. mladšímu byly 2 roky minulý týden, a o třeťátku dáme vážnější řeč tak v červnu ![]()
Taky se chystáme letos „založit“ na druhý miminko
Malýmu budou v březnu dva roky
už se na tom pracuje, ale zatím se nezadařilo. Tak uvidíme, chtěla bych to stihnout než budou malýmu tři roky, abych se nemusela vracet do práce na pár měsíců ![]()
No mám už děti dvě - rozdíl 2,5roku…
Já to tak chtěla, jednak kvůli práci (nechtěla jsem se vracet na rok) a taky jsem nechtěla mít dva jedináčky, což mi s víc jak 4roky rozdílem už skoro přijde…
Malé je 9měsíců a co za tu dobu můžu zhodnotit : je to fičák
ale taky krásný.. počítej, že už nikdy se nebdueš moct prvnímu věnovat na 100% a druhé dítko je opomíjené, to je prostě fakt.. ale zas malá je krásně samostatná, vůbec mě nepotřebuje.. Syn žárlil tak to šestinedělí, pak se to ustálilo a teď je asi taková druhá vlna, spolu s obdobím vzdoru, tak je to výživný ![]()
jinak jsou to ale už teď parťáci..
co mě překvapilo.. asi nic.. nečekala jsem, že to bude lehký.. překvapilo mě to, že u druhýho dítěte člověk už spoooustu věcí neřeší a neprožívá.. ![]()
kdyžtak se ptej, nějak mě víc nenapadá ![]()
Ahoj, my si naplánovali ten dvouletý rozestup. Nakonec se to o půl roku posunulo a jsem spokojená. Náš skoro tříleťák je dost samostatný což dost pomůže. Malá je docela klidná a ke hře jí bohatě stačí, když si bráška kolem ní hraje a ukazuje jí jak se co dělá. Je z malé hotový a dává na ní pozor. Takže já jsem šťastná ![]()
Ahoj, náš chlapeček má 2,5 roku a chtěli bychom druhé. Bohužel, nedaří se
a ve středu jdu na IUI. Chtěla jsem tříletý rozestup, teď už vím, že to tak nebude, ale snad se taky dočkáme.
@Moni25 Ahoj, můžu se zeptat co je to věnovat se dítěti na 100%? Já vím, že to má každá nastavený jinak, ale myslím si, alespoň za mě, že mít jen jedno, nevěnovala bych se mu víc. To bych s ním musela být celý den a to by nebylo dobré ani pro jednoho z nás. Ale každý má asi jiný dítě a hlavně jinak nastavený v rodině. U nás to funguje asi tak, že pondělí a úterý jsem s dětma sama až do večera, taťka nám chodí domů o půl 7. Ve středu se já věnuji holčině a taťka klukovi, ve čt si to otočíme a v pátek máme společný odpolko. Zvlášt čt, st protože třeba malou nebaví hřiště, kluka zase procházky, já jdu s malou na cvíčo, kluci jsou zatím na hřiště /asi víte, co s tím myslím/. Víkendy máme samo společný, podle nálady a počasí, výlety, aqua, herna atd. Jinak mě strašně nebaví s nima chodit na hřiště, takže chodí taťka, jeho zase nebaví číst pohádky, což já miluju a takto bych mohla pokračovat s dalším, tak to přizpůsobujeme, ale to by bylo asi stejný i s jedním. Dopoledne si hraju s malou v pokojíčku, když si klučina chce hrát s náma, hraje, ale někdy chce být sám, tak má „svoje“ hračky i v obýváku, puštěnou pohádku a vegetí si tam. Dopolední procházky teda přizpůsobuju jemu, malá zatím jezdí dopolko na kočárku /uhlídat 2 děti je děs, tak proto kočár, je jí 1,5 roku a ráda se vozi, ale dopolko už jen po svých/. Klučina si vybírá trasu a u toho si všichni povídáme a vůbec i doma děláme vše společně. Můžu s čistým svědomím říci, že se oboum věnuju na 100% a to stihnu i svoje kafe po obědě. Je fakt, že mám chlapa, kterej rodinu miluje, přizpůsobil časově i svoji práci a jedeme stylem, jako když chodím do práce. Takže pro mě neexistuje dělat velký nákupy dopoledne, uklízet a takový věci, který maminy musí dělat až po práci. Máme systém, řád a myslím, že až se vrátím po md do práce, nebude u nás žádná změna. Za sebe říkám, jsem moc ráda, že to dopadlo, jak to dopadlo, md si užívám na 100%, stihnu si dojít i na melíry, masáž, cvíčo, to samé partner, doma je uklizeno a „voňavo“. Třeba dnes jsem je dala spát, spí spolu v pokojíčku a za chvíli slyším smích, jdu opatrně nakouknout a Tomášek si vlezl k sestřičce do postýlky a spolu si tam hráli a to mě vždy moc, moc hřeje u srdíčka. Tak jestli se chcete na něco zeptat, tak klidně můžete. Asi nikomu nejde radit, jen snad popsat, jak která situace vypadá zrovna u nás.
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Mám doma ročního hodně živého prcka a rádi bychom mu pořídili sourozence, ideálně do jeho dvou let. Že to bude min rok náročné, tak s tím počítám, ale těším se na to, až z nich budou parťáci ![]()
Ahoj holky moc ráda čtu vaše příspěvky všechny jsou moc zajímavé. Dnes nám švagrová oznámila že už má pozitivní 12 těhotenský test a zítra běží k doktoru tak snad už konečně se jí zadařilo ![]()
Včera jsme byli na návštěvě u kamarádky má 5měsíců holčičku EMU a už je v 8tt nečekala to tak brzy ale jsou šťastní tak je to super ![]()
Holky přemýšleli jste už o jménech např. Emu má dnes asi každý jen v našem okolí za posledního půl roku jich je snad 10
Já už tak nějak začínám hledat ale zatím jsem nic nevybrala ![]()
@jopo můžu se zeptat kdy tedy nakupujete a uklízíte jak to máte rozvržené moc dík.
@Anonymní Ahoj
no tak to bude mít kamarádka doma veselo, když mají zaděláno takhle brzo ![]()
Jinak k těm jménům - za poslední rok máme tři blízké Emičky, takže já bych raději volila jiné jméno. My máme jasno, holčička bude Adélka, druhý kluk buď Vítek a nebo Péťa.
Ahoj, tak odpovídám na dotaz, jak to máme rozvrženo. Teď jsem to napsala a vypadl mi internet, tak to škrabu ještě 1×. Nakupuju 1× týdně, jezdím do Lidlu, protože ho mám nejblíže cca 500m, většinou jezdím v sobotu hned po obědě, než partner umyje nádobí /ano, nemám myčku, ale nechci ji/, dřív jsem brávala syna, ale už moc nechce, tak beru dceru, ta jede ráda 1,5 roku a pěkně si u toho pokecáme, protože to je žvanilka, která pusu od rána nezavře, máme seznam, mám rozplánováno komplet jídlo na týden, tzn. obědy pro děti, večeře, co budu píct a obědy na další víked. Nákup teda tak za 2500,–, ale je tam krom pečiva /pekármu máme před domem/ vše. I ovoce, v mé lednici super vydrží. Teď jsem třeba kupovala s ovoce jablka, banány a pomeranče tak to je vše pohoda a na 3 dny jahody a hroznové víno. Parter nám to vynosí z auta do kuchyně a já si to naskládám jak a kam potřebuju. Toto vše zabere hodinu a je na celý týden pokoj. Jinak maso kupuju tak cca 1×3 měsíce přimo u producenta, je to sice dražší, ale ta kvalita je super a hodím do mrazáku, u nás teda jede ve velkým vepřová panenka. Drogerku nakupuju v DM a to 1× měsíčně a to komplet drogerku, plíny, příkrmy, dekorativku, pro partnera. A úklid? Nemám přesně den, kdy uklízím. Tento týden to bylo dnes, než partner vykoupal naše 2 děti, tak bylo vypíglováno. Máme všude koberce, krom kuchyně a chodby, takže jsem vyluxovala, vytřelavšude prach / používám vlhčené ubrousky super věc!!!/, zalila kytky, prostě klasika. Jo partner teda než přijedem z nákupu ještě po tom nádobí vytře. No a co se ještě dělá v domácnosti, jo žehlení. Tak pro sebe mám95% věcí, co se nežehlí, partner teda košila a děti trička, ale jak jsem psala každej jich má tak 20, možná i víc a žehlím, až když mám ve skříni 1 poslední čistý, neboť moje zkušenost je, že pak se nosí jen 3 na vrchu a ostatní ne, protože na ně nedojde řada, proto tento systém. Jestli jsem na něco zapomněla, tak mě klidně upozorněte. Každopádně naše domácnost je v takovým pořádku, že nikdo nevěří, že máme 2 děti. Jinak tento víkend jsme byli v sobotu na celodenním výletě, dnes dopolko venku s dětma a odpolko doma, protože u nás pršelo, děti pak byli u babičky tak na 2 hodinky odpolko, bydlí kousíček od nás, tak jsme si dali v klidu kafe. Prostě pohoda. Ale ano, mám chlapa, kterej doma pomáhá, jinak by to ta pohoda nebyla. Ale klidně septej dál.
Ahoj holky můžu se přidat? Chceme se začít snažit s přítelem někdy na konci dubna. ted mám 13 měsíčního chlapecka a rodičák na dva roky. takže bych chtěla přejít z jednoho na druhé.