Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Mluvím za sebe: pokud kusy té misky nemůžeš najít, tak bych se bála i u sebe, že to omylem spolknu i s buchtou nebo se do něj třeba zakousnu… Takže dětem bych nedala. Pokud chybějící kus bezpečně vidíš, tak bych ten kus buchty prostě vyhodila a zbytek snědla.
@Lalelale já se spíš bojím jestli se nemůže roztavit takže by kousek neděl najít
To by se neroztavilo aby se to jakoze vmichalo do testa, ale muze zustat kus plastu v te buchte (teplem treba jenom deformovany), ja bych to detem nedala, krom toho ze si na tom nekdo muze vylomit zub, by byl celkem prusvih to snist.
Misku a buchtu vyhodit, lepsi nez ucet za zubare nebo litani po interne
@Kriss Tina takže to je jedovatý? @Hanka1 já se toho právě bojím ale děti se na buchty těší
@Sarrule píše:
@Lalelale já se spíš bojím jestli se nemůže roztavit takže by kousek neděl najít
Tak to si nemyslím, pokud tam je, tak se prostě teplem roztavil, ale furt bude v jednom kuse. Takže si do toho kdokoliv může rafnout. Pokud si nejsi úplně jistá, že tam je, prohledala bych pořádně kuchyň, jestli není někde na zemi. Ale asi bych tu buchnu nejedla, aby to někdo omylem nespolkl nebo si nevylomil zub.
@Sarrule jedovaty by nemel být, cokoliv co přijde do kontaktu s jidlem nesmí byt jedovaté. Nicméně ja bych se bála spíš mechanického poskozeni, at uz ten vylomeny zub, to by byla ještě sranda, horší je to spolknout, tam pak hrozí perforace vnitřních orgánů, zvlášť pokud ten ulomek nebyl úplně obly.
@Sarrule píše:
Pfuu tak máme asi po buchtachmoc děkuji za odpověď
tak upečeš jiný ne?
@Sarrule píše:
@Kriss Tina takže to je jedovatý? @Hanka1 já se toho právě bojím ale děti se na buchty těší
Je to hrozně jedovatý, když do toho celou dobu dáváte potraviny a ty pak jíte
tvl já fakt nemůžu z některých příspěvků
Ahoj, stalo se vám někomu že by vám něco plastového spadlo do jídla a vy to zapekli? Peču dětem buchty a mám takovou plastovou misku na vážení surovin. Z ní suroviny přesypu do domácí pekárny a nechám těsto zadělat. Teď při mytí nádobí koukám že kousky ty misky chybí, nejspíš někomu z nás spadla a nevšimli jsme si odražených kousků. Poznala bych nějak že se mi kousek do těsta dostal a zapekl? Je to při požití nebezpečné? Díky za odpověď