Poraďte, co uvařit k obědu

6
12.6.20 15:15

Návrh na oběd

Ahoj. Co jste dnes vařili? Nebo co mate v planu varit? Nevim co udelat na vikend. Dekuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3169
12.6.20 15:17

Včera jsem dělala francouzské brambory zapečené se zeleninou a vepřovými medailonky ;) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
12.6.20 15:19

Tady je hezká diskuze o vaření, která stále žije, zde můžeš najít plno inspirace ;)

https://www.emimino.cz/…rite-122114/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
12.6.20 15:38

Lasagne. Ňami :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.6.20 16:03

Ted jsem byla nakoupit. Bude zeleninovy vyvar, vyber obaleny kvetak nebo obaleny syr zitra a varene brambory, zelenina. Nesmazim, ale pecu na pec. papire.
V nedeli bude grilovane kureci/ veprove maso, peceme brambory, cerstva zelenina.
A bublaninu udelam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2210
12.6.20 16:04

@Akve
Taky lasagne :)
Po dlouhe dobe se do nich pustim… V nedeli tvarohove knedliky s merunkama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
12.6.20 16:32

@Kelsey

Prosím tě, i ten květák děláš na pečícím papíře?
Na sucho?
Nebo trochu mázneš třeba oliváčem?
V troubě? Na kolik?
A jak to pak vypadá?

:-) :-) :-)

Promiň, ptám se jak malá, ale zaujalo mě to, nikdy mě nenapadlo, že by to takhle mohlo jít. Květák mám ráda, ale smažený moc nemusím - tak to může bát dobrá varianta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
12.6.20 16:35

Smažený květák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
12.6.20 16:41

Dnes sekaná z hovězího masa plněná slaninou a vajíčky. K tomu br.kase a okurkový salát. :) Zítra dojidame. Bylo toho kilo. :lol: v neděli to vidím asi na pečený kuře, k tomu rýží a kuřecí polívku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
12.6.20 16:44

Zítra trhané vařené kuře s teriyaki omáčkou, v neděli smažený květák z trouby. Jiný už nedělám, tento je nejlepší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.6.20 16:52
@Whitedog píše:
@Kelsey

Prosím tě, i ten květák děláš na pečícím papíře?
Na sucho?
Nebo trochu mázneš třeba oliváčem?
V troubě? Na kolik?
A jak to pak vypadá?

:-) :-) :-)
Promiň, ptám se jak malá, ale zaujalo mě to, nikdy mě nenapadlo, že by to takhle mohlo jít. Květák mám ráda, ale smažený moc nemusím - tak to může bát dobrá varianta…

Jj, na pecicim papire pecu vse (co se bezne smazi). Nemam totiz zlucnik, takze mi smazene jidlo nedela dobre. A casto jedu jidla BT. Ten hodne pece. Kvetak si krapet predvarim, at mam vyvar. Naporcuji ruzicky. A davam olivac do vajicka. To staci. Pak klasika obalim. Spaldova hladka mouka, vejce a strouhanka nebo cornflakes rozdrcene a pecu na 200°, jak dlouho nevim. Hlidam si barvu.
Zjistila jsem, ze i zampiony v obalu jsou pecene lepsi, krupavejsi. Neni to nacucane olejem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23980
12.6.20 17:02
@Kelsey píše:
Jj, na pecicim papire pecu vse (co se bezne smazi). Nemam totiz zlucnik, takze mi smazene jidlo nedela dobre. A casto jedu jidla BT. Ten hodne pece. Kvetak si krapet predvarim, at mam vyvar. Naporcuji ruzicky. A davam olivac do vajicka. To staci. Pak klasika obalim. Spaldova hladka mouka, vejce a strouhanka nebo cornflakes rozdrcene a pecu na 200°, jak dlouho nevim. Hlidam si barvu.
Zjistila jsem, ze i zampiony v obalu jsou pecene lepsi, krupavejsi. Neni to nacucane olejem.

To je dobrý nápad… Mě sice smažené nevadí, ale třeba žampiony, jak píšeš, jsou hodně nacucaný a blemtavý, někdy tuto variantu vyzkouším… :palec: 8)
Jinak teda momentálně trochu tiše závidím, v týdnu jsem si místo titěrnýho květáku radši za stejnou cenu koupil kilo masa… :nevim: 8) :jazyk:
Jestli to takto bude dlouhodobě, smaženej květák bude při slavnostních příležitostech, třeba na vánoční večeři místo kapra… :nevim: :nevim: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.6.20 17:51

@bse.pedro
Kupovala jsem za 56,– u nas v obci v zelenine. Brala jsem dva, ze nejsou moc velke.
Taky jsem skripala zuby, ze mi to prijde dost. Ale v marketu chteji za kvetak vic.
Jeste jezdivam vedle do obce, ze v JZD prodavaji za stejnou cenu, mivaji vetsi a hezci. Ale nechtelo se mi dnes jezdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.6.20 17:55

@bse.pedro a zkus kedlubnove placky nebo rizek. Povaris stejne v osolene vode. Pak rozmackach, pripravis smes (jak na kvetakove placky) nebo nakrajis platky a obalis, upeces.
Nam prijdou, ze je to chutove srovnatelne, jak chutna kvetak. A kedlubny byvaji casteji v akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
12.6.20 18:35

@bse.pedro Koupila jsem na trhu za 39,–, kolegyně na jiném trhu za 45,– ;) Středně velké květáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport