Plastická chirurgie studium
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Můj kamarád je lékař a nedávno dostudoval. Co vím, tak během studia lékařské fakulty na brigády nechodil - studium bylo velmi náročné. Před atestací pracuje normálně v nemocnici a pobírá průměrný plat. Není plastický chirurg.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při studiu medicíny se dá trošku přivydělat, ale není to na samostatné uživení se.
po promoci pracuje jako lékař v předatestační přípravě a normálně dostává plat, byť samozřejmě nižší, než jako plně kvalifikovaný lékař. Za atestaci se platí poplatek pár stovek za první termín a pár tisíc při opakování - to z platu lékaře co se připravje na atestaci zvládne.
Takže na vás jako na rodině bude potřeba to dopočítat do promoce, to vaši podporu bude spíš potřebovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím, mám takový dotaz. Dcera si přeje být plastickým chirurgem a mě by zajímalo, jak to vlastně probíhá. Řekněme, že je to takto jednoduchý: dostane se na lékařskou fakultu, 6 let bude studovat a poté následuje atestace, 5 let. A mě zajímá, jestli při studie zvládne menší brigády a jestli při atestaci běží normálně plat. Četla jsem, že se i za atestaci platí, ale jestli u toho ten plat běží jsem nenašla… Nejsme finančně nejlépe a tak mě to zajímá, kdyby si dcera do 30 - ti let měla vydělávat pouze brigádami. Moc děkuji a prosím odpuste si ošklivé komentáře..
Zajimava představa. Brigadu někdo zvladne, někdo ne, většina pravidelne spis ne. Do atestace se po skole bere normalne plat, ale není to zadna vyhra. Ale s tim planem, ze bude dcera plasticky chirurg, který velmi slusne vydelava, bych moc nepocitala, to je spis takovy detsky naivni sen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na vysoké jsem randila s medikem, čas nějaký měl, ale nebylo to bůhvíco..nějaké brigády také měl, ale na přilepšení, na samostatné vyžití to nebylo, při zkouškovém ležel v knížkách jen. Ono je to o volbě, 1 ročník náročný poslední taky, on míval krátkodobé brigády občas nějaká inventura v noci, později začal doučovat chemii, matiku, fyziku, biologii a anglinu a němčinu, sám si dělal rozvrh, hodně o víkend a přes léto jsme jezdili do ciziny si vydelat, to nám chvíli vydrželo…později učil první pomoc. většina jeho spolužáků buď nepracovala nebo jen nárazove, pár mělo dlouhodobé brigády, že vypouštěli nějaké přednášky, v práci večer a víkend, ale zas neměli už žádný osobní život, občas vypustili nějakou zkoušku, ne oak všichni studium zvládli… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Btw nástupní plat není nic moc a samo, jednou, když se vypracuje, může slušně vydělávat, ale musí si udělat jméno, kór v plastické chirurgii, ale je třeba myslet na to, že pokud bude chtít i rodinu, bude to něco za něco. Není to tak, že vystuduje, udělá si atestaci, nastoupí někde jako plastcký chirurg a bude vydělávat majlant..to pak tvrdě narazí. hodně směn, ne moc peněz a mít lokty..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při medině to jde. Na samostatné uživení ale ne. Člověk potřebuje taky nějaký voraz a zejména ty poslední ročníky se do té školy zkrátka musí.
Pak už po škole se samostatně uživí, ale není to žádný vejvar. S 5ti lety předatestační přípravy bych nepočítala, vyjde to spíš na víc. Jednak nebude hned na plastice, druhak zaměstanvatelé nebývají odvaření z toho, když čerstvého obsolventa mají poslat někam na kolečka, nejdřív ho potřebují trochu pracovně podojit. HOlka to nebude mít v chirurgii snadné.
Celkově - spíš je to podle popisu takový dětský sen, než realita.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam plastika v rodine. Je to muz. Ma kolegyne zeny, prirozene. Neni to zadny sexista, jen dle jeho názoru jsou zeny pro tuto praci nevhodné. Studium je velmi narocne, nejen na vedomosti, tak na delku studia, o praxi nemluve. Porad jsou nove postupy, specialne tato prace je narocna na rychle, az chladnokrevne rozhodovani. Zeny jsou soucitne, neumi se rozhodovat nezucastnene. Ne vsechny samozrejme, jsou vyjimky. Velky hendikep je i v materstvi, 3 roky si nedovoli zadna. Setkani se smrti je časté, neni to v tomto smeru vubec jednoducha prace. Pribuzny je ponekud chladny, egocentricky, ja ho respektuji, ma skvelou povest. Plasticka chirurgie nejsou jen nova vicka a prsa. Je to o popaleninach, lidech, i detech po autonehodach, motorkarich… Ne vsichni plastici delaji na estetickych klinikach. Tvou dceru nechci odradit, jen by si mela zjistit co nejvic informaci a pak se rozhodnout.
- Citovat
- Upravit
Zdravím, mám takový dotaz. Dcera si přeje být plastickým chirurgem a mě by zajímalo, jak to vlastně probíhá. Řekněme, že je to takto jednoduchý: dostane se na lékařskou fakultu, 6 let bude studovat a poté následuje atestace, 5 let. A mě zajímá, jestli při studie zvládne menší brigády a jestli při atestaci běží normálně plat. Četla jsem, že se i za atestaci platí, ale jestli u toho ten plat běží jsem nenašla… Nejsme finančně nejlépe a tak mě to zajímá, kdyby si dcera do 30 - ti let měla vydělávat pouze brigádami. Moc děkuji a prosím odpuste si ošklivé komentáře..