Plastika nosu - rozštěp

Anonymní
16.7.24 11:30

Plastika nosu - rozštěp

Ahoj, snad nevadí že anonymně. Úplně ze začátku bych ráda řekla, že jsem rozštěpová, takže deformace nosu od narození.
Chci se zeptat; Jsem po operaci cca 2měsíce- ano je to chvilička.
A operaci mi hradil stát. Celý život jsem si přála mit krásný nosik, který není křivý…
Ted jsem po operaci, ANO je to lepší ale stále to není souměrný nosík.
Myslíte ze jde udělat reopka i takto státem hrazená?
Nebo zvládnu si našetřit a jít někam jinam, jen nevim zda by mě jako rozštěpovou vzali, neboť to asi nebude úplně jednoduché.
A pokud je na tom nekdo podobně jak ja budu rada za každou zpravu.

• Bylo mi i řečeno že bych mohla zkusit jit do ciziny (např; Turecko) kde jsou odborníci, ale to zas nevím jak bych mela postupovat a zda to za to stojí.
  • Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65212
16.7.24 12:09

Do Turecka bych fakt nešla. Pokud uz ma být operace jen proto, že chceš mit jiny tvar, tak nevim, proc by to platila pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11828
16.7.24 12:18

Můžu se zeptat, proč ti dělali operaci až teď? Čekala bych, že ji udělají už v prvních letech života.

Jinak odpověď pro tebe nemám, možná by to byli schopní říct v pojišťovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11827
16.7.24 12:20

Za mě máš pěkný nos. Nevím jak jsi na tom byla před operací, ale buď ráda že se jim to takhle povedlo a praktický to není poznat že kdy bylo něco špatně.
Mmch nikdo nemá přirozeně úplně souměrný nos a vypadá to i trochu divně když si ho třeba nechají upravit nebo vyretušovat na fotkách, případně nějaký drobný nedostatek prekryji makeupem…
Pokud chceš mít dokonalý nos jako modelky na fotkách pak už to není otázka problemu s rozštěpem a případně zdravotní problém ale čistě estetický problém a to si zaplať ze svého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
16.7.24 13:05

Ahoj,

chápu, že bys ráda měla nos souměrný, ale jak už tady bylo psáno, nikdo ho nemáme dokonalý.

Dle mého názoru-pokud by to šlo z hlediska anatomického a zdravotního, už by Ti nos při této operaci udělali zcela souměrný, tzn., teď to provedli tak esteticky, jak je to jen možné.

Každopádně nejsem plastický chirurg, takže bych si domluvila někde na klinice schůzku a probrala to s nimi. Ještě lépe bych kontaktovala lékaře, který Ti operaci nosu prováděl a jistě Ti k tomu řekne vše, co potřebuješ.

Do Turecka bych kvůli tomuto zákroku určitě neletěla. Pokud vím, tak zahraniční klienti naopak vyhledávají české kliniky, stran odbornosti a následného hojení rány, rizika pooperační infekce apod.

Co se týče úhrady - bohužel by tento zákrok (kosmetická/estetická úprava, která už není provedena ze zdravotní indikace) šla z Tvé kapsy.

Přeji, ať to vyřešíš k Tvé spokojenosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
16.7.24 13:42
@Titty píše: Více

Protože kosti rostou? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
16.7.24 14:06
@Anonymní píše: Více

Můžeš mi říct, kdo tě poslal na operaci do Turecka? Kdo ti tu operaci prováděl a kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
16.7.24 14:07

Operaci nosu lze provést až po dokončení růstu obličeje. Dříve lze provést pouze operaci měkkých tkání nosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11828
16.7.24 14:13
@hanka.br. píše: Více

Díky za vysvětlení. Mám (naštěstí) zkušenost jen s rozštěpem měkkého patra. A z fotek na plastice na Vinohradech mi připadalo, že se tyhle operace dělají už malým dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11828
16.7.24 14:14
@Tajemnadama píše: Více

Proč nemůžeš odpovědět normálně? Já jsem se slušně zeptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
16.7.24 14:22

A co čekáš za odpověď? To je snad logicky ne? Ty nevíš že kosti rostou? Kdekoliv?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11828
16.7.24 14:41
@Tajemnadama píše: Více

Třeba slušnou odpověď, jakou mi napsala @hanka.br. .
Ano, vím, že kosti rostou. Jen jsem nevěděla, že se operace dělá až po ukončení růstu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
16.7.24 14:52

Zajímalo by mě moc, jestli nám zakladatelka prozradí, které z našich rozštěpových pracovišť posílá své klienty do Turecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6217
16.7.24 15:01
@hanka.br. píše: Více

vobec jej to Turecko nemuseli odporucit lekari… teda dufam, ze nie.

Zakladatelka: co ti povedal lekar, ktory operoval? bol s vysledkom spokojny, je tam podla neho este priestor na zlepsenie?

do Turecka by som nesla. mozes tam dopadnut naozaj zle. to za to nestoji.

edit. mne sa tvoj nos vobec nezda nepekny, ale chapem, ze to vnimas inak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
16.7.24 15:14
@Mkmkz píše: Více

Předpokládám, že rozštěpový pacient sbírá informace o léčbě u svého operatéra, ne třeba na nádraží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí