Plat asistent pedagoga
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ale pochybuju že najdu něco pouze na odpolední směny stačily by mi tak 4000 navíc..aspoň 🙏 děti nemám, takže ten čas tam je..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem 8.platova třída - úvazek asi 0,5555 nebo tak něco…a jsem 2. stupeň takže za plný úvazek bych měla asi 24 čistého…tohle je něco nad poloviční…ale když to člověk vypočítá na půlku, vychází to 12 čistého, ale ředitel říkal o 14 tak nevím..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale netuším jestli existuje nějaká jiná práce na půl úvazek - stačilo by mi i přivýdělek za 4- 5 000 třeba od 1 hodiny odpoledne do 5-6
ale pochybuju že něco takového vůbec existuje až na privydelky z domu kde někam telefonujete a něco někomu vnucujete
ale možná mi nic jiného holt nezbyde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na internetu vám to spočítá kalkulačka, ono se to určitě nepočítá, že byste měla při částečném úvazku přesně polovinu příjmu. Jsou pak asi o něco nižší odvody na zdravotním a sociálním, je tam daňová sleva na poplatníka, která je stejně vysoká i pro částečný úvazek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@korsa píše: Více
Naopak. Odvody může mít vyšší než tu polovinu protože z toho úvazku neodvede povinné minimum, takže ji to bude muset zaměstnavatel ještě srazit do této výšky, pokud není z nějakého důvodu pojistenec státu a neplatila by pro ni ta podmínka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anisek123 jedině brigádu 🤷 třeba Mega knihy, tam si dohodnete sama, jak vám pracovní doba bude vyhovovat, vyplácí peníze po týdnu. Mají asi 140 /hod. Kolega tam občas chodí po práci, dává balíčky do regálů. Vždycky je ale dobré, mít práci na HPP, kvůli budoucímu důchodu, nemocenské, dovolené atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Zasluzne to podle me neni, beru to jako praci (potrebuju nejaky přivýdělek bo mam maly decka).
Asistentka ma mit vztah k dětem (nejen k vlastnim), trpělivost a chuť pomahat. Uvedomte si, ze budete pracovat s dítětem s poruchou chování, dysfazii, autismem apod. Je to náročné! Zmente přístup nebo si najdete brigádu. Dítě potřebuje hodnou a empatickou osobu.
- Citovat
- Upravit
Asistent pedagoga myslím rozhodně ani s plným úvazkem nemá pomalu třicet tisíc…si tedy alespoň myslím že svého okolí. A mít poloviční úvazek, to chce buď makat na lepším místě i za cenu dalšího studia a nebo mít doma chlapa s pěkným příjmem. Volila bych to první. Je to spíš jistota. A neznám někoho, kdo by asistentku dělal řádku let za sebou. Není to moc perspektivní. Pozice se zruší zákonem, dítě ze školy odejde, a máš po zaměstnání, ani se nenaděješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pe.M.1 píše: Více
Asistent pedagoga je zaměstnanec školy ne? Ne ke konkrétnímu dítěti, to je osobní asistent, kterého neplatí škola, ale rodina dítěte.
Jinak myslím, že po té „vydařené“ inkluzi je asistentů stále málo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emka135 Je zaměstnanec, ale má pracovní poměr po dobu platnosti podpůrného opatření u konkrétního dítěte, pak ho třeba přeřadí k jinému dítěti, pokud je s ním škola spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emka135 Přesně jak se píše výše. Drtivá většina AP má smlouvy na rok maximálně dva, podle toho na jak dlouho napíše poradna doporučení. Dítě může ale kdykoliv odejít a AP je bez práce. Na rozdíl od jiných profesí u AP neplatí 3× a dost, můžeme mít řetězici se smlouvy na určitou víckrát za sebou. Každý rok se u nás řeší, jestli budeme mít práci další rok všechny, nebo co bude, když jedno dítě skončí, jestli bude jiné.. Je to velká nejistota.
- Citovat
- Upravit
@Emka135 Že by platila asistenta rodina, to jsem ještě neslyšela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ale jo, je to tak. Osobního asistenta platí rodina. Ale to je člověk, který je tam jen pro to dítě a řeší doprovod na záchod, svačinu, bezpečnost při přesunu po chodbě, vyndání věcí z tašky, úklid a tak. Nemíchá se do výuky, nepracuje s jinými dětmi, je tam čistě jen pro to jedno jediné dítě. A není to zaměstnanec školy.
Já to například dělal u dítěte po obrně, může to být vozíčkář… čistě osobní dopomoc. Platí rodiče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
buď rodina, nebo přes nejrůznější nadace. Je to osobní asistent, jak píše neumisa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit