Propouštění kvůli AI
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Dopadne to tak, že náklady na AI se budou zvyšovat. Už teď pár firem nabírá zpátky juniory, že je to levnější pracovní síla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale pořád platí, že se člověk musí neustále vzdělávat, aby s AI udržel krok. Její fyzická paměť je přeci jen o něco lepší, než lidská ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych z toho nedelala aferu. Je to ted boom, moderní, neco nového, vsichni to chtějí. Ale rozhodne to neni dokonale, rpzhodne nezastane vsechno a hlavne valnou většinu věcí nahradit nemůže a dalsi velkou skupinou jsou veci, ktere sice zvládne, ale stejně to musi překontrolovat a nejak usadit, uhladit, člověk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to nezvratitelný trend a bude ještě hůře. Účetní systémy, oblast práva, programování…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Propousteni v technologickych a IT profesich jsem zaznamenala globalne cca pred rokem az dvema. Ale spis splaskla nejaka bublina, kdy firmy pred tim masivne nabiraly kdekoho.
Cesko je nicmene zeme montoven. Takze sem bude vsechno prichazet opozdene.
Myslim si, ze u nas AI pociti hodne obor marketing.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@884135 píše: Více
Tohle vsechno co jmenujes, musi po AI zkontrolovat odbornik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
proč anonym? Jinak dobré téma - zrovna včera psal Direct, že na kreativním oddělení místo pěti lidí už pracuje jen jeden + AL,
takže ano, část práce AL rozhodně nahradí, a učí se rychle, takže standardizované opakující se činnosti administrativního charakteru nahradí tutově.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše: Více
Luci, to není AL, ale AI
. Velké A + velké I
(ejaj)= artificial intelligence (Umělá inteligence).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ephemeral píše: Více
Nezačalo se se zavedením AI právě proto, že náklady jsou nižší? Alespoň tak jsem to četla.
- Citovat
- Upravit
@PaníBovaryová píše: Více
To sice ano, ale bude na to stačit mnohem méně lidí.
- Citovat
- Upravit
@884135 píše: Více
Ten můj známý, co ho propustili, programátor byl. Byla jsem nemile překvapena.
- Citovat
- Upravit
Je to tak, ale bude se to měnit. Levné to je, aby si na to lidi zvykli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V poradku. Mlade generace je mene a mene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše: Více
- Citovat
- Upravit
Jen dotaz, holky, zda jste si všimly, že se propouští zejména v korporátech kvůli nástupu AI? Z mého okolí tři lidi takto přišli o práci, jejich práci už zvládne AI.
Jaký na to máte názor? Budeme všichni postupně nezaměstnaní? Nebo je to jenom bublina?
Díky za slušnou diskuzi