Propouštění kvůli AI
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dokud AI nebude umět nabírat krev apod tak já se o práci bát nemusím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vladusxx píše: Více
Kdyby uměla taky vařit, že. Ovšem už jsem viděla robota, co obsluhoval myčku na nádobí, ale šlo mu to pomalu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Taky mám ten pocit. Džív nebo později AI prosákne i tam, kde jsme to nečekali. Překladatelé, daňové poradenství…a to se týká zkušených starších zaměstnanců. Bude hůře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@884135 píše: Více
Robot. Manžela teda nemám, ale můj drahý mě ohledně myčky pravidelně školí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebojím se. AI má k dokonalosti hodně daleko a spoustu věcí po ní musí kontrolovat člověk. Ani překlady knížek (beletrie) zatím nezvládá nějak zázračně. A je i spoustu administrativních pozic, které AI nenahradí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blabla01 píše: Více
Rozhodně dělá chyby, to ano, ale každým dnem se zlepšuje. A na její kontrolu bude potřeba mnohem méně lidí.
- Citovat
- Upravit
@Vladusxx píše: Více
no, to nebude zas taková utopie, když roboti i operují
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@884135 píše: Více
Překladatele nahrazuje už teď, vlastně časem téměř všechno. Mam stejný pocit. Jen co bude s lidmi bez práce.
- Citovat
- Upravit
Ale přináší i bezpečnostní riziko a ne každý to riziko chce podstupovat. A to riziko se bude zvyšovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není to o AI, ale o dronech. Víte jaké pracovníky drony vyšachovali „jako první“?…
Myči oken u výškových budov. Místo 3 horolezců najednou stačí 1 osoba s dronem.
U AI to muze byt podobne prekvapeni, buh vi, kde se to projevi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: VíceŘemeslníci třeba pořád chybí. No co asi, rekvalifikují se.
Dřív lidi pracovali vesměs na polích a pak přišla průmyslová revoluce, prekvalifikovali se. To stejné se stane teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
https://m.youtube.com/watch?…
Tady treba nahrada amazon pracovniku + prodavacek v supermarketech
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ephemeral píše: Více
Teď je to ale jiné. Už nebudou mít na co se rekvalifikovat. Nebo bude každej druhej zedník? To se asi každý neuživí ![]()
- Citovat
- Upravit
No, najít dobrého a spolehlivého řemeslníka, který dorazí včas, komunikuje slušně se zákazníkem, je těžké, jich zase tolik není ![]()
Oni ti preuceni disciplinovani bývalí bílé limecky můžou pokrýt tuhle poptávku ![]()
Příspěvek upraven 04.06.26 v 10:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit