Propouštění kvůli AI
- Fotoalbum (5)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše: Více
Už dneska jich máš podstav a bude ještě hůř, protože populace jako taková stárne, prodlužuje doba života a tím přibývá lidí, kteří nejsou schopni se sami o sebe plně postarat, přibývá u nich nemocí ze stáří. A jak ubývá mladých, snižuje se i pravděpodobnost, že se o staré postará jejich rodina. Zároveň třeba zdravotnictví momentálně hodně stojí na personálu, který v následujících letech odejde do důchodu a není dost mladých, kteří by je nahradili. A plán přivézt sestry z Ukrajiny nebo (nejnověji) z Filipín zas až tak úplně nefunguje, protože jen o pár kilometrů vedle jsou státy v obdobné personální situaci, ale zahraniční pracovníci si u nich vydělají víc a když už se někdo odhodlá odjet pracovat do zahraničí, pravděpodobněji zvolí finančně výhodnější variantu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Programátor bez přidané hodnoty má dnes na trhu nulovou hodnotu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@884135 píše: Více
Zbytečné obory byly vždy sezónní záležitostí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sysi píše: Více
Pečovatelů bude určitě potřeba víc. Jen nevím, kdo je bude platit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel (IT) měl posledních pár měsíců hrozný stres z téhle situace. No, aktuální změny pricingu ho docela uklidnily. Firma byla celá hrr, pomalu užívat AI i na utírání zadků a najednou by se mělo AI užívat střídně a z rozmyslem.
Takže ano, svět se změnil, ale není to tak strašidelné jak to vypadá (prozatím).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Duhovka12 píše: Více
Jsem z oboru (i když ne přímo grafik, navazující profese) a popravdě mě mrzí, že se to děje. Osobně AI generované vizuály nesnáším, jsou bez duše a vypadají hloupě. Když chodím po obchodě a vidím ty generované grafiky na produktech, tak nechápu kdo to kupuje. To samé plakáty na akce atd. A to se ani nevyjadřuju k generované hudbě a podobně.
Ale bohužel je fakt hodně lidí kterým tenhle slop vyhovuje. A nemyslím si, že se situace zlepší, bohužel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Titty píše: Více
No, oni stari lide maji penez dost. Jen jsou ulozeny v bytech, ktere budou dedit potomci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Capretta píše: Více
Jenže tady nastává problém. Když nebudou junioři, tak není možné vychovat další generaci seniorů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jelikož jsem učitel nejdřív jsem se nebála…
Ale vlastně by mohl existovat robot s AI, který bude děti učit+ hlídat ve škole. Vždyť za COVIDU to taky šlo on-line
Umím si představit, že bude analyzovat každé dítě, bude vše dělat na míru. Možná to bude umět udělat mnohem líp než učitel, co musí krotit děti, bude je motivovat, že nakonec děti budou k němu chodit rádi. Akorát chybí ten lidský faktor.
Možná ve školce si to nedovedu představit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ephemeral píše: Více
Tak robot v jedny firmě tady kousek, na firemním večírku chystal pití ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ephemeral píše: Více
A myslíš, ze tyhle lidi budou ty šikovný a spolehlivý?
úplně si nemýlím
neumim si představit, že mi chlap, co celej život, třeba do 50ti sedí v kanceláři u pc půjde dělat třeba střechu, elektriku v novostavbě, topeni, odpady.. Většinou tyhle moc manuálně zručny nejsou.
- Citovat
- Upravit
@884135 píše: Více
Tak tady mi naopak přijde, že jich pořád přibývá
a právě diky tomu, že jim AI ty jídelníčky vyhodí během minuty
dneska je to samej vyzivovej poradce, ale doopravdy studovaných, co tomu fakt rozumí asi až tolik nebude. Jen je to teď trend, bejt poradce na všechno, trenér všeho atd. ![]()
- Citovat
- Upravit
Topení ani odpady nejsou raketová věda. Programování je složitější. Nevidím důvod, že by se to naučit nemohl.
Ti lidi nejspíš nebudou sedět na úřadu práce, protože jsou na příjmy zvyklí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit