Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jelikož nevlastním TV (ani jiné zařížení s TV tunerem), ale pouze monitor na kterém sledujeme pouze internetové vysílání, tak poplatky neplatím.
@neznamnick píše:
Jelikož nevlastním TV (ani jiné zařížení s TV tunerem), ale pouze monitor na kterém sledujeme pouze internetové vysílání, tak poplatky neplatím.
Což je jeden velký omyl. Máš PC, v něm můžeš mít TV kartu, máš mobil, v něm můžeš přijímat radiové vysílání. Že TV kartu nemáš a na mobilu rádio nepouštíš nikoho nezajímá… Bohužel. Podle zákona stačí že máš zařízení, které příjem umožňuje. Mimochodem je to třeba i autorádio.
Tak se přidávám.
Mám už nějaký pátek tv, ale jaksi neplatím poplatek. Podlehla jsem klasickému mám tv, ale nesleduji. Nově jsem četla, že to platí i když sleduji na TV jenom YT. Rovněž i tomu, že poplatek za STA je určen na tohle.
Nicméně, mám dotaz.
Pokud uvedu, že mám TV od dejme tomu 15.5.2021 a přihlásí se člověk zítra, dokazuji příjem od toho 15.5.2021 nebo zpětné od datumu přihlášení, tedy 16.9.2022?
Dále přiznání příjem je stejný jako u sociálních dávek? V současnosti patřím mezi domácnosti s nízkými příjmy, které jsou od poplatku osvobozeny.
Jde mi jen o to případné zpětné doplácení, kdy bych teoreticky nesplňovala podmínky tři měsíce od pořízení. ![]()
@Proto02 píše:
Což je jeden velký omyl. Máš PC, v něm můžeš mít TV kartu, máš mobil, v něm můžeš přijímat radiové vysílání. Že TV kartu nemáš a na mobilu rádio nepouštíš nikoho nezajímá… Bohužel. Podle zákona stačí že máš zařízení, které příjem umožňuje. Mimochodem je to třeba i autorádio.
Radši si přečtěte příslušný zákon a přestaňte se tu ztrapňovat.
@neznamnick píše:
Radši si přečtěte příslušný zákon a přestaňte se tu ztrapňovat.
Co???
Kdopak ti šlápl na kuří oko?
Stačí vteřina na google:
Dle zákona musí koncesionářské poplatky hradit každá domácnost, která vlastní přijímače schopné přijímat vysílání. Takže už v momentě, kdy máte možnost příjmu vysílání, musíte dle zákona koncesionářské poplatky platit, i pokud přijímač nevyužíváte.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, protože mi přišlo doporučeně 2 výzva k úhradě poplatků. Já jsem se přestěhovala k rodičům a elektřina atd. není psaná na mě. Tak se mám nějak vyjádřit k tomu dopisu, že bydlím u rodičů? Rodičům nic neposlali, pouze mě, protože předtím jsem bydlela sama v bytě a el. byla psaná na mě. Děkuji moc
Když se ma zvýšit poplatek za zelevyzy tak by mohly hlavní prodám tv nova a prima vy salát hd (128×720) a né v sd (960×540).
@JOSEFPEPA píše: Více
Moc teda nerozumím co to píšeš, ale Nova ani Prima nemají z těchto poplatků nic.
@Proto02 píše: Více
Tak by stěch poplatku mohla mít nova 1,5% a prina taky 1,5%.
Příspěvek upraven 31.01.25 v 11:22
@j.a.n.i1 píše: Více
Aby mohly vysílat v hd nebo mít méně (o 25%) reklam.
Ahoj, mám takový docela velký problém. Měla jsem státem založenou datovou schránku, nikdy jsem tam nebyla a teď mě konečně napadlo, že by bylo dobré tam kouknout. A jsem v háji, před 4 měsíci mi napsali, že se mám vyjádřit k tomu jestli mám platit televizní poplatky nebo ne. A já neodpověděla. Teď jsem se přihlásila na ten jejich účet a dlužím tam cca 500,– to je v pohodě, klidně to uhradím a budu platit dál.
Ale!!
Bojím se spíš toho okolo…
Jako plátce elektřiny (tak na mě přišli) jsem, kvůli máminým dluhům, už několik let a ona samozřejmě poplatek za naší domácnost neplatila… Co mám dělat, přiznat se a asi zaplatit dluh za několik let + pokutu 10 000, - nebo zaplatit jen těch 500,– a doufat, že to nějak nezjistí?
Chtěla jsem jim tam totiž zavolat, ale teď co jsem hledala na internetu vím, že to není dobrý nápad pokud se k tomu všemu nechci přiznat…
A ještě, je tu opravdu promlčení po třech letech, z toho co jsem si přečetla jsem spíš pochopila, že je to od té doby co vám ten dluh písemně uznají… A to oni neudělali, teď o něm neví, takže když jim to zmíním tak ho budu muset zaplatit celý, ne?
Za plať těch 500 Kč. A je to. Podle mně když níc iného nepřálo tak se tím nerápyt.
@kikina2004 já vím, to je to staré, ale vše píšou na internetu k tv a rozhlasu se přihlašuješ a přijdou ti faktury, jak jsi to mohla platit odhadem ![]()