Platy na státních školách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
400
13.2.15 22:04

Platy na státních školách

Ahoj. Pokud někdo pracujete jako učitelé ve státním školství, na jakém typu školy jste a jaký je váš čistý měsíční příjem včetně osobního ohodnocení? Dostáváte během roku ještě prémie? Uvažuji o tom přejít ze soukromého sektoru do státního a ráda bych měla představu, kde se platy pohybují. Předem díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26232
13.2.15 22:09

1. stupeň ZŠ, 15 let praxe, něco málo přes 20 000 bez přesčasů. Mimořádné odměny na Vánoce a před prázdninami, ale spoléhat se na ně nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
13.2.15 22:18

@Mysina Tabulky platů se dají na internetu, osobní dostáváš za třídnictví, na nic jiného na některých školách peníze nevyzbudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.15 22:42

U nás tabulkový plat, za třídnictví 400-800 dle velikosti a náročnosti třídy. A pokud vyjdou peníze před vánoci a před prázdninami odměny, ale to je jak kdy. Osobní nemáme, to se řeší odměnami, když jsou.
Odchod ze školství neplánuju. Kde bych měla každé prázdniny volné? A hlavně na náš kraj je to plat slušný.
Radši anonym.

• Citovat
  • Upravit
2964
13.2.15 23:32

32 let praxe, ZŠ 1.st., čistého 22 400. Ale v červnu jsem po těch letech ze školství odešla. Už mi ani ty peníze nestačily za to rozčilování s některými rodiči - děti mi nikdy nevadily, ty jsou v podstatě pořád stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
14.2.15 06:41

Učím 3 roky, SŠ, plat 17 tis. čistého (21 tis. hrubého), za třídnictví 500, před Vánocemi pár tisíc odměny.
Zase spousta výhod - hromada volna, klid, pohoda, žádný stres, do soukromého chci, až trochu odrostou děti, zatím jsem spokojená :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.15 08:55

Jsem učitelka na 1.stupni, učím rok a půl. Hrubého mám 21 000.
Práci mám ráda, neměnila bych ani za nic.Po vyučování můžeme jít v podstatě domů. Samozřejmě opravy, přípravy a jiné věci dělám doma. Vůbec si nestěžuju.
Nejhorší jsou na tomhle povolání rodiče :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.15 10:04

Učím na 2. stupni, škola při zdravotnickém zařízení (podmínkou zaměstnání je spec. ped.). Hrubého dle tarifu mám 21700, osobní ohodnocení 1200, zvláštní příplatek 1300 - celkem hrubého tedy 24200 - čistá ruka to dělá lehce pod 20000. Praxi mám 5 let.

Nikdy bych neměnila. V práci jsem od 8 do 15h plus domácí přípravy tak 3× týdně po večerech.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.2.15 10:09

Jinak prémie - můžeme čerpat určitou částku z FKSP (na kulturu - příspěvky na vstupné do divadla a taky 1× ročně 4000 na ozdravný pobyt).

Odměny se rozdělují dle zásluh :-) a peněz, co jsou k dispozici 2× ročně - v červnu a prosinci. U nás jsou i v řádech tisíců - pokud škola dobře hospodaří.

Anonymní ze školy při ZZ.

• Citovat
  • Upravit
66798
14.2.15 10:13

Tabulky pro platy jsou na netu. Je to asi 20 000- 25 000 hrubého. Nenárokové složky závisí na práci konkrétního učitele a naplněnosti tříd, protože školy jsou financovány podle počtu žáků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat