Výpověď kvůli nízkému platu?

41
13.2.15 14:41

Výpověď kvůli nízkému platu?

Ahoj holky a dámy :kytka:
Chtěla bych se vám svěřit se svým problémem, protože jak se říká, sdělená starost - poloviční starost. Jde o mé zaměstnání. Rok pracuji v jedné malé firmičce. Mám skvělou šéfovou, která mi kdykoli se vším pomůže, je vstřícná a celkově prostě super ženská, práce mě baví a i po tom roce se stále ještě občas učím nové věci. Pracovní dobu mám na 6,5 hodiny denně. V kanceláři jsem sama, mohla jsem si to tady vybavit, jak jsem chtěla, zkrátka všechno by bylo fajn až na jednu věc.

Tou je jak už napovídá nadpis výplata. Mám necelých 6 a půl tisíce. Když se joo daří s prodejem, tak mívám 1000 Kč bonus, ale to je tak 3 měsíce v roce. Z peněz sice vyžiju, ale absolutně nic neušetřím. 1200 Kč dám za autobus, tisícovku za pojištění, taky v práci poměrně dost peněz projím, ale snažím se to omezovat a nekupovat moc drahé potraviny. Dále telefon, internet, výjimečně si koupím něco na sebe nebo kosmetiku. Naštěstí nemusím platit nájem, protože jsem se vloni po několika letech vrátila do domu k rodičům. Za měsíc jdu na operaci se zubama, za kterou dám 10 000 Kč a tím vyčerpám své finanční rezervy.

Už několik měsíců si lámu hlavu s tím, co budu dělat. Tahle práce mi vyhovuje a vážím si jí - hlavně tedy to, jak mám skvělou šéfovou, protože vím, že to rozhodně není samozřejmost. Jenže už takhle dál fungovat nemůžu. Za 2 roky mi bude 30, ráda bych se opět odstěhovala od našich a postavila se znovu na vlastní nohy. Před pár měsíci jsem se snažila i shánět novou práci, jenže tady je to těžké - před tímhle zaměstnáním jsem byla půl roku na pracáku a byla jsem vděčná aspoň za tohle.

Co byste dělaly na mém místě? Ještě dodám, že žádný kariérní postup ani stálé zvýšení platu tady není možné, už jsme se o tom se šéfovou bavily. Děkuji za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
13.2.15 14:43

Pokud je ti 28 let bez závazků, pracuješ na zkrácený úvazek za 6500měsíčně, je to katastrofa. Nezbyde nic jiného, než se pochlapit a jít si hledat jinou normální práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
13.2.15 14:50

Určitě bych hledala na tvém místě práci za pochodu. A jinak bych si k této práci dobrala ještě nějakou brigádu. Klidně víkendovou, či večerní. 6,5 tisíce je opravdu málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
13.2.15 14:52
@terinka4444 píše:
Pokud je ti 28 let bez závazků, pracuješ na zkrácený úvazek za 6500měsíčně, je to katastrofa. Nezbyde nic jiného, než se pochlapit a jít si hledat jinou normální práci.

Bohužel musím souhlasit. Ale mohlo by to být ještě horší. Znám podobné případy, které ještě navíc mají dluhy kvůli blbostem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
13.2.15 14:55

@coraima jo a ještě jedna věc. Píšeš „výpověď kvůli nízkému platu“. Hlavně nedávaje nejdříve výpověď, píšeš, že před půl rokem si práci hledala. Nevím proč si přestala, pokračuj v hledání dále a pak až dej výpověď. Toto bych nepovažovala za práci ale za studentskou brigádu. Brigády bývají fajn. Ale po brigádách je čas jít dál. Takhle to musíš brát. Žádná super šéfová tě neuživí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.2.15 14:55

Tak to nevím, jestli jsem se (ne)vyjádřila jasně, ale nejde o žádnou podřadnou práci. A pracovat 6,5 hodiny denně mi nepřijde nijak divné, kamarádka dělá na úřadě a pracuje některé dny ještě míň hodin. Zkrácený úvazek máme proto, že ta práce prostě není nijak časově náročná a kdybychom tady byli 8 hodin, tak by nebylo co dělat. A ta poznámka o dluzích a případech je zcela zcestná s tímto tématem nesouvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.2.15 14:57
@evill píše:
@coraima jo a ještě jedna věc. Píšeš „výpověď kvůli nízkému platu“. Hlavně nedávaje nejdříve výpověď, píšeš, že před půl rokem si práci hledala. Nevím proč si přestala, pokračuj v hledání dále a pak až dej výpověď. Toto bych nepovažovala za práci ale za studentskou brigádu. Brigády bývají fajn. Ale po brigádách je čas jít dál. Takhle to musíš brát. Žádná super šéfová tě neuživí…

Přesně tak. Ber to jako brigádu a hledej si pořádnou práci dál. A že u vás práce není? Co ti brání se přestěhovat? Jsi mladá, bez závazků - klidně můžeš jít makat do zahraničí a naučit se jazyk jako bonus ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.2.15 14:58
@evill píše:

Přestala jsem proto, že jsem nic nesehnala. Brigáda není možná, končím v 17:30 a v 18:30 mi jede poslední autobus domů. O víkendech se od nás nikam nedostanu. Auto pochopitelně z finančních důvodů nemám, „neuživila“ bych ho. Pár brigád (práce z domova) jsem měla, ale to byly spíš nárazovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.15 14:59

Nebo můžeš zkusit oslovit šéfovou - zvýšit úvazek, a i navrhnout úpravu platu. A nedávat výpově´d, dokud nemáš kam nastoupit jinam. Navíc pokud dáš výpověď, nebo podepíšeš dohodu, tak se ti bude i krátit podpora v nezaměstnanosti.
OT - není toto méně než minimální mzda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.2.15 15:00
@coraima píše:
Tak to nevím, jestli jsem se (ne)vyjádřila jasně, ale nejde o žádnou podřadnou práci. A pracovat 6,5 hodiny denně mi nepřijde nijak divné, kamarádka dělá na úřadě a pracuje některé dny ještě míň hodin. Zkrácený úvazek máme proto, že ta práce prostě není nijak časově náročná a kdybychom tady byli 8 hodin, tak by nebylo co dělat. A ta poznámka o dluzích a případech je zcela zcestná s tímto tématem nesouvisí.

Plat každopádně podřadný máš a evidentně si nemůžeš dovolit dobrovolničit. Anebo jestli tě to tam tak baví, tak tam zůstaň a najdi si ještě jednu brigádu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
13.2.15 15:04
@coraima píše:

Protože to také nebylo a není nic proti tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.15 15:05

Tak to je opravdu málo peněz, kdybyste si měla platit bydlení, tak by to nešlo. Jediná možnost je najít líp placenou práci na celý úvazek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
13.2.15 15:08

@coraima A co si promluvit se šéfkou aby ti přidala? Je to vážně hodně málo. Nebo si najdi ještě jednu práci, brigádu…Asi bych si současně hledala i lépe placené zaměstnání, je sice super, že se tám mášdobře, ale to ti nájem ani dovolenou nezaplatí. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.2.15 15:09
@coraima píše:

6,5 hodiny u nás pracují postižení lidé v druhém a třetím stupni invalidity a i ti za větší plat. Pokud jako zdravá mladá ženská pracuješ někde 30 hodin týdně za směšnou almužnu, je to tristní. Takže buď živoř a zůstaň rodičům na krku, protože si vyděláš stěží na jídlo a jednou za rok na zubaře nebo budeš prostě muset hledat jiné zaměstnání na plný úvazek a za větší peníze. Nic jiného na to napsat nelze.

Příspěvek upraven 13.02.15 v 15:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
13.2.15 15:09
@coraima píše:
Přestala jsem proto, že jsem nic nesehnala. Brigáda není možná, končím v 17:30 a v 18:30 mi jede poslední autobus domů. O víkendech se od nás nikam nedostanu. Auto pochopitelně z finančních důvodů nemám, „neuživila“ bych ho. Pár brigád (práce z domova) jsem měla, ale to byly spíš nárazovky.

Takže pracuješ od půl dvanácté do půl šesté? To je divná pracovní doba, ale možná by s ní šlo šibovat? Kdybys pracovala od šesti máš ve dvanáct fajront a celé odpoledne volné na přivýdělek. Nebo je to nějak vázané na to, že to musí být čerstvě připravené v 17.30? Nebo to navazuje na něco jiného co někdo skončí dělat v 11?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat