Plavání kojenců bez kurzu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
kattti
16.2.12 13:04

Plavání kojenců bez kurzu

Ahoj,
trochu jsem už hledala v diskusích, ale nenašla jsem, tak jsem přišla pro radu. Hrozně ráda bych s mojí malou (6 měsíců) chodila někam do bazénku „plavat“, ale nějak se mi nechce platit si kurzy. Tak se ptám, dá se chodit bez kurzů a chodil jste někdo(zkušenosti, atd.)?
Díky moc Všem :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lilišák
16.2.12 13:05

asi to jde ale bez kurzu bych se teda bala, radsi bych si zaplatila. :think:

• Citovat
  • Upravit
zichisek
16.2.12 13:07

Ahoj, my jsme chodili teda od 3.měsíců do kurzů a osobně si myslím, že nám to moc nedalo.Malé je to jedno, líbí se jí více v klasickém bazénu. S manželem a malou jsme chodívali do vířivky a vypnuli jsme to víření, takže jsme měli vlastně takový rodinný bazének. To se malé líbilo více než to co se jí snažila učit lektorka.

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
16.2.12 13:10
Lilišák píše:
asi to jde ale bez kurzu bych se teda bala, radsi bych si zaplatila. :think:
čeho by jsi se bála :think:
  • Citovat
  • Upravit
2977
16.2.12 13:10

no pokud víš co můžeš a co ne, tak bys klidně mohla sama, ale problém je, že s tak malým dítětem potřebuješ bazén s teplou vodou, což asi těžko seženeš,
Bazény, kde se dělají kurzy jsou hygienou dost hlídané a teplota je tam cca 31 stupňů. Do těchle tě jen tak nepustí.
Navíc, kurz není jen o plavání, ale dítě už si od malinka zvyká na kolektiv dětí a věř, že to děti hodně vnímají,že tam jsou ostatní a dělají totéž.Taky pomůcky, které se používají si asi všechny nekoupíš.
Jo dítě sice sama dokážeš navyknout na vodu, ale to je asi vše, s kurzem se to podle mě nedá srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
16.2.12 13:12

tak zrovna do vířivky se s malými dětmi nemá vůbec chodit, je tam toho chloru velké množství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
16.2.12 13:15
Hodaka píše:
Lilišák píše:

tak minimalne ostatnich ,,plavcu,, a vetsich deti skakajicich bezhlave do bazenu, neodpovidajici teplote vody atd atd atd.

radsi si zaplatim o trochu vic za kurz nez vzit male miminko mezi velke deti a plavce, bala bych se o nej (beru to dle naseho bazenu kde je pulka pro plavce a pulka pro neplavce- v plavcich by jsme prekazeli a v neplavcich po sobe decka skacou, delaji bordel, maji tam nafukovaci koule (aqua-zorbing?) a celkove mi to prijde pro malicky miminko dost nebezpecne, nehlede na to ze ta voda je ledova)

• Citovat
  • Upravit
23847
16.2.12 13:18
Hodaka píše:
Lilišák píše:

Já bych se bála hygieny. Chodit s miminkem do veřejného bazénu - za prvé škodí chlorovaná voda (riziko bronchitidy), za druhé miminko potřebuje vyšší teplotu vody (30), takže za mne jen do bazénu určeného pro kojenecké plavání a tam se asi bez kurzů jen tak nedostanete, kde kvalitu vody víc hlídaj a kam nevleze s prominutím kdejakej nemytej upocenej dědek. A ty vířivky - když mi kamarádka vyprávěla, jak chodí kamsi do privátní vířivky s milencem, tak tam bych teda nevlezla ani já, když si představím, že tam kdekdo souloží a tu vodu asi po každém taky neměněj. :poblion:

Příspěvek upraven 16.02.12 v 13:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
16.2.12 13:19

Já bych teda sama na bazén nešla. Taky jsem si myslela, že v plavání kojenců a mezi plaváním na normálním bazéně s mámou nemůže být takový rozdíl, ale je. Ono v kurzu totiž nejde o nějaké plavání, ale právě spíš o to seznámení s vodou, hry ve vodě, přivyknutí na kolektiv … učíme se správnou manipulaci s dítětem ve vodě, polohy na zádech, na bříšku … polívání na signálky, hry a říkanky. A už vůbec bych nešla do normálního bazénu, protože bazén pro děti do jednoho roku musí splňovat přísnější normy a to veřejný koupák, pokud tam nechodí plavat takhle malé děti s kurzem, zřejmě nesplňuje. Ať už se jedná o chlor nebo teplotu vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kattti
16.2.12 13:21

…mno já jsem z Prahy a tady je bazénů docela dost, myslím bazény na plavání přímo pro děti. Dají se na hodinku pronajmout přímo bazénky, kde jsou i kurzy, nebo bazénky se slanou vodou. Takže jsem nemyslela jít do podolí kde se každej rácha bez sprchy :poblion:

• Citovat
  • Upravit
441
16.2.12 13:23

Chtělo by to teplejší bazén (na kurzech je voda okolo 31), bazén bez dalších lidí (tak jak psaly holky je to velmi rušivé, všichni šplíchají, kravál…).
Já s dcerkou chodila na vany od 2 měsíců, pak jsme v půl roce přešli na kurzy v bazénu asi do jednoho a půl roku a pak jsme už chodili sami.
Se synem to mám podobně.

Doma při koupání snižuj teplotu vody, ať si prcek na chladnou zvykne, jinak se ti tam bude jenom třepat a plakat.
Ve vaně denně konvičkou polívej hlavičku, zároveň s „heslem“ (my máme - jméno á žbluňk), aby pochopila, že voda jde i do očí. Pak je bude instinktivně když řekneš heslo zavírat a vodu očekávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
16.2.12 13:24

Chodíme od půl roka malého do normálního bazénu a nikdy jsme žádný problém neměli. Ani s vodou ani s ostatními lidmi :mrgreen:
I do té vířivky jsme ho vzali a stejně tak se tam chodíme „ohřát“ s ním i teď :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
23847
16.2.12 13:27
kattti píše: …mno já jsem z Prahy a tady je bazénů docela dost, myslím bazény na plavání přímo pro děti. Dají se na hodinku pronajmout přímo bazénky, kde jsou i kurzy, nebo bazénky se slanou vodou. Takže jsem nemyslela jít do podolí kde se každej rácha bez sprchy :poblion:

Hmm tak pokud to vyhovuje hygienicky a bude tam trochu volno - tzn nebude ti 20 lidí skákat na hlavu, tak proč ne :nevim: Taky záleží na tobě, jak moc jsi odvážná matka :mrgreen: a jak to dítě snáší vodu. My doma vždy napouštěli plnou vaničku, lehátka nevedeme a potápěli jsme dětem ouška, takže na vodu si zvykli od narození, resp. si vůbec neodvykly. Takž doporučuju polívat už doma kelímkem a v bazénu si zablbnout. :nevim: Jestli nastuduješ nějakou metodiku, jak učit dítě potápět, jak ho držet, tak tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
16.2.12 13:27

My si kurzy platime, male je rok… zatim samy nechodime, male se plavani strasne libi, protoze jso tam ostatni deti, zpivaji se pisnicky, rikaji se basnicky a je to program, kdyz jsme sami, nemame vsechny potrebne veci a moc ji to nebavi… navic se uci potapet, reagovat ve vode a plavat a to vse formou, ktera je skvela… za me zrovna toto nejsou vyhozene penize… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.2.12 13:28

my chodili do kurzu do normálního velkýho bazénu - 28 stupňů. Teď nám to nevyšlo.
Chystám se jít s mrňousem v Praze na Barrandově. Když jsem si tam těhotná chodila zaplavat, tak tam byl ve všední dny klid - někdy jsme tam byli třeba jenom v pěti. A plavčíci hodně hlídali to skákání.

Ale asi bych doporučila nějaký kurz, abys věděla jak mimčo držet apod.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí

Dětský plováček