Plavání s miminkem - máma neplavec
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Neboj, miminka plavou v (pro tebe) malý hloubce. Myslím, že tam mít strach nebudeš. Pokud tvoje fobie nesahá až k pobytu ve vaně
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jojo, plavání je v bazénku, kde je vody po prsa. problém občas je, že třeba v našem kurzu se časem maminky potápěly s miminky a nebo s nimi proplouvaly kruhem. to by pro tebe jako neplavce mohl být problém. ale chodili tam i tatínkové, takže to není problém. každý kurz má šatny dámské i pánské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží kam budeš chodit plavat. Někde se plave v samonosných bazénech (podobných jako na zahradu) a tam je vody tak do pasu. Někde se plave v bazénkách, kde je voda po prsa.
Určitě by ses ale neměla vody bát, mimčo to vycítí a nebudete v pohodě ani jeden. Ideálně si někde domluvit zkušební hodinu a uvidíš jak to sedne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asi jak kde, u nás je voda do pasu (možná mín) maminky ve vodě polodřepí. možná bych tam zašla jen tak, bez kurzu, a uvidíš co s tebou ta voda udělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se „plave“ nejdříve v mělkém bazénku, až od roka se jde do velkého, kde teda nestačí ani můj manžel, ale máme k tomu pomůcky. Začala k nám chodit paní s chlapečkem, která také neumí plavat. Doteď se jim věnovala jiná instruktorka zvlášť a byli celou dobu jen v mělkém. Ale paní si platí hodiny a chodí se zvlášť dvakrát týdně učit plavat. Takže na poslední hodině už byla s námi v hlubokém.
- Citovat
- Upravit
cože od roka tam kde nestačíte?tak to je hoodně divný,my chodíme plavat každý týden ted už sami a teda tam kam nedosáhnu bych si s malým netroufla, a to jsem závodně plavala,zkusila bych jiný kurz,tam kde dosáhnete:-))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem úplný neplavec, z vody strach nemám, ale třeba potápění je pro mě děs běs - musela jsem si pořídit takový kolíček na nos a už se potápím jedna radost. Horší pak je když mi ho malá ve vodě strhne.
A dítě opravdu vycítí že není něco OK, když mi malá strhla tu klapku na nos, tak se pak nestačila ona sama divit.
Kdybych byla úplný neplavec, tak bych do kurzu natlačila tatínka, u nás jsou kurzy i odpoledne - teď budeme přecházet na kurz co je mezi 18-19h, aby mohla malá pokračovat s tátou, když já budu mít druhé mimčo.
- Citovat
- Upravit
No být tebou bych se na to miminkovské plavání vykašlala, když sama nemáš z vody dobrý pocit. Dítě dáš ve čtyřech letech na plavání k profíkům a bude…
Já jako miminko na plavání taky nechodila
a vody se nebojím, myslím si že jsem vcelku dobrý plavec a s potápěním taky nemám problém
takže myslím, že tím to není ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
adlin27 píše:
cože od roka tam kde nestačíte?tak to je hoodně divný,my chodíme plavat každý týden ted už sami a teda tam kam nedosáhnu bych si s malým netroufla, a to jsem závodně plavala,zkusila bych jiný kurz,tam kde dosáhnete:-))
U nás s tim teda nikdo nemá problém.
Děti mají rukávky a pásy kolem bříška a my máme vodní nudle.
- Citovat
- Upravit
Já myslím, že to zvládneš. Vody je tam po prsa, takže by to neměl být problém ani pro neplavce. Ale pokud se vody bojíš, tak si myslím, že by to dítko z tebe vycítilo a mohlo by reagovat všelijak, jen ne radostí. Zkrátka bych to nelámala přes koleno. Problém by pak mohl být na potápění, u nás instruktorky říkali, že při potápění se jde s dítkem pod vodu a že je nutné, aby rodiče toto uměli. Takže se synem plave tatínek - máme kurzy v sobotu a moc ho to baví, ale protože se nepotápí, tak při potápěcích hodinách jdu se synem já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tedy si myslím, že lepší na to plavání jít. Mám kamarádku, které od malinka vadilo, když jí někdo poléval hlavu vodou, nesnášela mytí hlavy, potápění, nic. Teď má dva kluky a oba mají stejný problém. Sama to zhodnotila, že to na ně přenesla.
Na tom dětském plavání je vody tak, že v pohodě všude stačíš, takže tam plavat nemusíš umět a to dítě získá vztah k té vodě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus do toho bazénu nejdříve zajít sama s miminkem, mimo kurz a uvidíš. A nikdy není pozdě na to, naučit se plavat. Jsou kurzy pro dospělé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj zakládám diskuzi anonymně (trochu se za to stydím).
Nevím jak to probíhá s miminkem na plavání, ale chtěla bych, aby si pěstovalo vztah k vodě od malinka.(Mě k tomu nikdy nikdo nevedl a prostě z plavání jsem měla noční můry a neumím plavat dodnes).
Takže já jsem neplavec, je to blbé v tom, že prostě mám z vody strach, respekt a miminko to ze mě vycítí. Mělo by tam chodit asi s někým (tatínek), kdo má prostě jistotu v té vodě?