Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím o radu, chodíme se synem od 8týdnů po narození plavat, má 2r a 8měs. Zjistila jsem těhu. Nechci ale aby o plavčo přišel. Otec v práci, babi i děda též a tchánovci daleko. Dávat si tampóny? Nebo raději ne? Jaké? Máme ve středu plavčo a k lékaři jdu až v pondělí. Díky za pomoc.
Ahoj, já jsem s dcerkou plavala až do termínu
. Měli jsme super lektorku. Když to šlo, tak jsme si Ivu střídaly během hodiny. Takže za mě, jestli nebudeš mít problémy, jde to úplně v pohodě ![]()
Mozna bych to omezila, az by se blizil termin, kvuli nejakym infekcim a tak, ale jinak se bazen a plavani tehotnym naopak doporucuje, ne? ![]()
Já jsem se synem chodila plavat až do dvou měsíců před termínem, pak nám skončil kurz
. bez tamponů, bez ničeho… Zvlášť v bazénu jen pro dětské plavání (aspoň tam jsme chodili my) jsem se žádných infekcí nebála ![]()
Existují nějaké speciální tampóny určené na plavání a jsou i pro těhotné. Kamarádka je měla.
ahoj, já chodila během těhotenství plavat a tampon jsem si brala, ty spec do vody. ale já chodila do veřejného bazénu v tom na plavču pro děti možná žádná infekce nehrozí ![]()
Osmanka píše:
Prosím o radu, chodíme se synem od 8týdnů po narození plavat, má 2r a 8měs. Zjistila jsem těhu. Nechci ale aby o plavčo přišel. Otec v práci, babi i děda též a tchánovci daleko. Dávat si tampóny? Nebo raději ne? Jaké? Máme ve středu plavčo a k lékaři jdu až v pondělí. Díky za pomoc.
Tampony jsem nedávala, plavala jsem se synem až do porodu. Jediné, co jsem nedělala byllo vyhazování do výšky, to si ho vždycky vzala lektorka.
tady názor lékaře na www.porodnice.cz . četla jsem už to vícekrát
Mě dr. řekl, když do bazénu tak bez tamponu, nasákne vodu a pak ho máš v sobě a spíš hrozí nějaká infekce. A určitě chodíš plavat do bazénu pro dětičky, takže tam ta voda je daleko víc hlídaná než někde v plavečáku, tak bych se nebála a vesele chodila dál, pokud ti to jinak nebude vadit. A ještě mi dr. říkal, kdybych byla náchylnější na infekce, že je po koupání dobrý výplach - v lékárně ke koupi.
Chodila jsem plavat celé těhu a vpoho, bez výplachů, tamponů…
Chodila jsem plavat až do konce. poslední lekci jsme měli ten týden co jsem rodila. Nic jsem nechytila a to do toho bazénu chodila plavat celá škola u které ten bazén stojí.
Chodila jsem na plavání bez tamponu i jako těhu. Ale mužeš použít tampony napuštěné jakousi vaselinou
a jsou i nějaké čípky - zeptej se dr. Pokud netrpíš na nějaké časté infekce, tak bych chodila dál ![]()
Ahoj, ja chodila behem prvniho tehotenstvi plavat cca 2× tydne az uplne dokonce, byla jsem snad jeste dva dny prer tim, nez se mala narodila. Nikdy me nenapadlo, ze bych mela mit nejaky tampon a zadnou infekci jsem nechytla. Ted jsem tehotna podruhe a zase zacinam. Podle me nej pohyb pro tehotne
.