Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
nošení těžkých věcí je spíš nebezpečný pro tvý záda.. já celý těhu dělala vše jako před těhu, taky jsem tahala těžký věci, myla okna atd…a vše je v pořádku žádná omotaná pup. šňůra a podobný pověry
To bude dobrý! Teď je sotva uhnízděný…skříně bych už nestěhovala a pak co dovolí tělo, ono si taky samo řekne, co je moc a co ne.
Ahoj, když jsem otěhotněla se synem, tak jsme v bytě malovali. Já jsem ještě nevěděla že jsem těhotná, takže jsem stěhovala skříně, postele, gruntovala celý byt, čistila okna atd. V sobotu jsme skončili a v pondělí jsem zjistila že jsem těhotná. Vše bylo v pořádku. Takže být tebou jsem v klidu ![]()
Ahojda myslím, že záleží na co je tvoje tělo zvyklé. Já v prvním těhotenství tahala těžký nákupy, stěhovala nábytek a mimi je zcela OK. V druhém těhotenství zase tahám celý den našeho 10 kilového klučíka a žádné problémy nemám a to rozhodně nehrozí, že by s mým přibývajícím pupkem malej hubl, nebo že bych si pořídila nějakého nosiče ![]()
Pokud seš zdravotně v pořádku a cítíš se na to, tak to neřeš, těhotenství není nemoc ![]()
Jéé tak to jste mě docela uklidnily
Jakmile jsem to zjistila, bála jsem se, abych mimi nějak neublížila ![]()
Myslím, že pokud by mu to ublížilo, už bys to poznala
My se taky v těhotenství stěhovali, teda ve druhém trimestru, ale taky jsem musela máknout.
No tak to je dobře
Já jenom, že všude píšou, jak se nemají nosit těžké věci, že to můžeš mimi uškodit, atd.. Ale už jsem v pohodě ![]()
První těho: až do 18 tt práce u zvířat,tahání 50 kg yptlů se šrotem,válení těžkých balíků slámy apod,jízda na koni…Potom do konce těho práce v zahradnictví- na poli,věčně shrbená .
Druhé těho - až do konce práce v kuchyni,tahání těžkých várnic (35 kg),beden, prostě těžká práce bez úlev.
Děti mám zdravé,celé,bez újmy a těha bez problémů.
Třetí -silně rizikové těho kv. mému zdrav. stavu ,ovšem měla jsem vymalovaný celý byt-sama,žila jsem bez úlev,dokud to šlo.
TĚHOTENSTVÍ NENÍ NEMOC ![]()
Skvěle to ráda slyším
Já žádné děti nemám, tohle by bylo první, tak se trochu bojím.
Starší dcera je starší o 15 měsíců. Chodit začala na konci 14. Tahala jsem jí do schodů i s nákupem a autosedačkou celou dobu. Tak asi tak. Ono je tělo na to připravené a musí to jít, klid… ![]()
Anonymní píše:
Ahoj holky
doufám, že mi některé z vás pomohou. Dnes jsem měla slounkou druhou čárku na testu a stěhovali jsme skříně. Vadí to hodně? Mohla jsem tím miminku nějak ublížit? Jak těžké věci a od kdy může být jejich nošení nebezpečné? Děkuju moc za odpovědi
Nebuj, já do 8tt(kdy jsem ¨tehu zjistila) tahala v práci i 30,35kg a mala je OK. a vlastne cele tehu jsem si nektere tezsi veci musela nosit a delat sama, manzel byl furt v praci:-) i drivi jsem si stipala, obcas jela na koni(to teda jen tak do 25tt), atd atd… a nic mi nebylo. a kdyz si vzpomenui, jak jsem kolem 25tt lezla treba 4hodiny po lese, i po kolenou abych dostala tamten a dalsi hribek
no jéééj. neboj, bude to OK
no já okna taky myla pár týdnu před těhu a šňura omotáná BYLA!!! TEN POROD, BYL TO NEJHORŠÍ CO JSEM PROŽILA.. HOLČIČKU MI ZACHRAŇOVALI 72H naštěstí je zdravá… až mooooc!!!!
nevím, jestli to bylo těmi okny, ale teď už je teda mýt nebudu..
a taky taham těžký věci viz. moje dcera..
Já ještě když jsem nevěděla že jsem těhu tak jsem pomáhala na stavbě bourat a nosit sutě ![]()
Ahoj holky

doufám, že mi některé z vás pomohou. Dnes jsem měla slounkou druhou čárku na testu a stěhovali jsme skříně. Vadí to hodně? Mohla jsem tím miminku nějak ublížit? Jak těžké věci a od kdy může být jejich nošení nebezpečné? Děkuju moc za odpovědi