Pásovej opar

418
9.1.12 15:00

Pásovej opar

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jestli vadí když jste s někým kdo má pásovej opar jestli je to nakazlivý nebo tak, potřebovala bych to vědět, někde sem právě četla že je v těhotenství nebezpečnej .. JSem v 7 měcíci, myslíte že bych to mohla chytit že se to normálně přenáší vzduchem nebo jen kdyz se dotknete nebo tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
9.1.12 15:02

ano je to nakazlive, v teh. vadi moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
9.1.12 15:04

Přenáší se dotykem, pokud jsi těhotná dávej velký pozor, je to bolestivý sajrajt :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
11689
9.1.12 15:09

Pásový opar je druh neštovic, už si je prodělala? Pokud ne, je to velmi nebezpečné zvlášt v těhotenství. Radši s tou osobou nepřicházej do žádného styku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
9.1.12 15:18

Můj muž měl neštovice jako dítě a teď na stará kolena ten opar, a užíval si to teda.

• Citovat
  • Upravit
5370
9.1.12 15:23

Já měla neštovice jako asi 6týdení mimčo a měla jsem je hrozně málo asi tak možná 6neštovic a pak na základce pásovej opar bolí to hrozně a jak tady někdo psal je to vir z neštovic já ho prý chytla asi proto,že sem měla málo obraných láták s neštovic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
9.1.12 15:47

Pásový opar způsobuje stejný virus jako neštovice. Nakazit by ses mohla, pokud sáhneš na vodnaté pupínky. Vzduchem ne. Měla jsem jako dospělá, děti se nenakazily.
Jsi v 7. měsíci, to už není tak horké, nejhorší jsou samozřejmě první tři měsíce.
Tady máš pěkný článek:
 http://pasovyopar.ordinace.biz/tehotenstvi.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
9.1.12 15:55
fragola píše:
Pásový opar způsobuje stejný virus jako neštovice. Nakazit by ses mohla, pokud sáhneš na vodnaté pupínky. Vzduchem ne.

Na pupínky jsem nesahala a stejně se nakazila :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
9.1.12 15:59
kamiŠ píše:
fragola píše:
Pásový opar způsobuje stejný virus jako neštovice. Nakazit by ses mohla, pokud sáhneš na vodnaté pupínky. Vzduchem ne.
Na pupínky jsem nesahala a stejně se nakazila :think: :nevim:

Fakt, jo? Mně to takhle říkal můj MUDr., když jsem ho měla… Aby se nenakazily děti, ať nosím dlouhý kalhoty (měla jsem ho na noze), že by se nakazily, pokud by se dotkly těch puchýřků … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22036
9.1.12 16:04

Holky, pokud vím, tak pásový opar je nakažlivý sice méně než neštovice, ale stejným způsobem… Neštovice přece také nechytíte jen dotekem, ne?

Zakladatelko, osobě, o které vím, že má pásový opar, bych se v těhotenství rozhodně vyhýbala… zvlášť, pokud jsi v dětství neprodělala neštovice, v takovém případě by to byl dost velký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
9.1.12 16:06
BohunkaP píše:
Holky, pokud vím, tak pásový opar je nakažlivý sice méně než neštovice, ale stejným způsobem… Neštovice přece také nechytíte jen dotekem, ne?

Teď nad tím přemýášlím taky. Ale fakt mi to MUDr. takhle říkal :nevim:
Tak googlím a našla jsem toto:

Jak nakažlivý je pásový opar?

Dobrý den,
nakažlivost pásového oparu pro vnímavé osoby je mnohem nižší, než u planých neštovic. V literatuře se uvádí možnost přenosu infekce při přímém kontaktu s obsahem puchýřků. Pokud tedy má maminka puchýřky již zaschlé, je šance na přenos infekce velmi nepatrná, nebo spíš žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22036
9.1.12 16:09

Fragolo, jo, to jsem taky vygooglila, před chvilkou jsem na to koukala :lol: :lol: Jiné zdroje zase říkají něco jiného… a pravdou je, že moje babička pásový opar taky dostala, aniž by se kohokoli dotýkala…

Nevím, nejsem odborník.. ale kdyby to bylo tak jednoduché, asi by nebylo moc co řešit, ne? Omylem (natož dobrovolně) se nikdo žádných puchýřků dotýkat nebude, ne? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
9.1.12 16:15

Přítel měl pásový opar v termínu mého porodu, ale než jsem porodila, byl už vyléčený. Doktorům jsem o tom říkala, ale nikdo nic neřešil. Hlavně nepoužívat např. stejný ručník, nedotýkat se atd. Vše bylo v pohodě a ani jsem to nechytla. Zkus si zavolat do porodnice, kde budeš rodit, třeba ti řeknou víc. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
9.1.12 16:19

Já jsem pásový opar prodělala v 37. týdnu těhotenství, jak jsem k němu přišla nevím, ale dr. mi říkala, že v době oslabené imunity nebo při nějaké zátěži může propuknout u každé osoby, která prodělala neštovice. U mě to odůvodnila tím těhu, byla jsem v krátké době těhotná po třetí. Brala jsem antivirotika a doufala jsem, že se vyléčím do termínu, jinak bych musela rodit na infekčním. Nikoho jsem doma neštovicema nenakazila. Miminku v břiše to neublížilo, přeci jen už jsem měla konec těhotenství. Jinak neštovice chytil můj syn asi za rok ve školce a mladší, který byl u mě v břiše, když jsem měla ten opar, je prodělal s ním a dokonce i můj muž 8o a ten měl teda průběh dost blbý, měl velké puchýře i v puse, ve víčkách a na chodidlech, prostě všude. V dětství je prý prodělal, ale s velmi slabým průběhem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
9.1.12 16:19
kamiŠ píše:
fragola píše:
Na pupínky jsem nesahala a stejně se nakazila :think: :nevim:

můj muž se taky nikoho nedotýkal a přesto to chytil :nevim: a měli jsme doma mimino, takže se to lepilo, aby nebyla možnost vůbec žádného doteku, mudra říkala že se to přenáší dotykem :think:
Každopádně je to sajrajt :pocitac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí