Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu… Brala jsem pervitin 7 měsíců, je to tři a půl roku, co žiju bez drog. Uvažuju o miminku, ale bojím se, jestli v těle nejsou ještě škodlviny a s doktorkou jsem o tom nemluvila, zatím. Co si myslíte Vy?
mě se narodilo miminko s 11prstíkama. Ale drogama to být nemuselo. Jinak je zcela zdravý, až moc. Myslím že tvoje závislost nebyla zas tak dlouhá a navím jsi už dlouho čistá ne?
| Tady ti asi nikdo moc neporadí obrátila bych se na lékaře ten ti to 100% řekne. |
Určitě k lékaři, ale osobně myslím, že tři roky by mohly být dostatečný, moc držím pěsti ![]()
Tak to je těžká otázka, to nikdo neví, jestli v sobě máš či nemáš škodliviny, každopádně musíš počítat i s tím, že se mohou projevit pozdější následky( i nemusí)…a říct nakolik je riziko mpožného poškození plodu a věcí kolem těhotenství může opravdu jen lékař, určitě bude třeba provést nezbytnou řadu vyšetření, odběrů atd…Jinak gratukuji k úspěšnému (vy)léčení… málokdo to dokáže, takže klobouk dolů a je vidět, že tedkom k tomu přistupuješ zodpovědně, co se týče těhotenství. ![]()
Ja si myslim,ze tri roky je teda super
moc moc gratuluji,ale bohuzel tve otazky ti zodpovi nejlepe tvuj lekar,kazdopadne ti drzim palce,v novem zivote ![]()
7 měsíců není nic. Za ty tři roky se tělo už dávno zbavilo všech toxinů… Ale spíš si dávej pozor na psychiku, po porodu bude spoustu chvil, které budou vyčerpávají a bude tě to svádět…
Holky, děkuju moc za povzbuzení i rady. Testy všechny co se týče jater atd. mám v pořádku, ale vzhledem k tomu, že mi letos bude 30 a těhotenství bych chtěla plánovat až tak za půl roku, tak to budu muset pořešit s doktorkou, jen se o téhle minulosti špatně mluví…
Co se týče drog, tak v tom mám už jasno. Je to pryč a stálo to hodně úsilí mně i mojí rodinu, takže tohle je pasé.
Stejně sedm měsíců, se mi zdá fakt krátká doba. Myslím že se ti ani nedá říkat feťák.....
Piuse, uklidnila jsi mě. Vím, že je to celkem krátká doba, ale stejně…Nejistota a otázky v sobě mám…
misule29 píše:
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu… Brala jsem pervitin 7 měsíců, je to tři a půl roku, co žiju bez drog. Uvažuju o miminku, ale bojím se, jestli v těle nejsou ještě škodlviny a s doktorkou jsem o tom nemluvila, zatím. Co si myslíte Vy?
Omlouvám se za to vyléčený feťák, je to hnusný, jen bratr v hádce mi tak říká, ví kde mám slabý místo, že mi ublíží…Tobě fandím, 7 let, to je fakt sakra doba. Hodně úsilí Tě to muselo stát. Jsem ráda, za Tvojí reakci, že jsou děti v pořádku a Ty s nima. Děkuju