Těhotenství s jedním vaječníkem?

Anonymní
8.1.12 18:16

Těhotenství s jedním vaječníkem?

Zdravím všechny :) Chtěla jsem se poradit..Již jsem se tu dočetla,že jsou tu šance k otěhotnění s jedním vaječníkem i některé případy kterým se to již podařilo,ale presto bych se zeptala..Byla jsem v 18 letech na operaci s cystou skrz její velikost mi odebrali vaječník již je mi 19 a jeste bych na dite nemyslela ale doktori strasi at mam co nejdriv chtela bych az tak za dva roky ale ne za tu cenu ze nebudu mit zadne:( mate nekdo takovy skusenosti ze po takove operaci jste to dite meli az za delsi dobu? a podarilo se o pak?? mam celkem strach ze nebudu mit potom ditě žádné diky za příspěvky ..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
8.1.12 18:58

To ti nikdo neporadí, je to složité, ani doktoři neví. Já sice mám vaječníky oba, ale jeden nefunguje, vlastně za moje 11leté snažení, snad nefungoval, kontrol ovulací apod, bylo nepočítaně a ta pravá potvora nevyprodukovala nic ani při stimulaci na IVF. A bylance, na první dítě jsem čekala 7 let na druhé asi 4 roky. Šance je u tebe o 50% menší, ale je, jsi mladá, máš spoustu času, ale co ti poradit, to nevím, já bych věřila doktorům, ale zase jestli se začneš snažit v 19-ti nebo ve 20-ti, to už mi tak velký rozdíl nepřijede. Spíš co partner na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.12 19:50

Právě,že pro mě je ted nereálné mít dítě..Pred nejakou dobou sem se rozesla s přítelem po dvou letech a nyní mám nového s kterým jsem uplně chvilicku neco takoveho na neho ted vybalit je celkem brzo proto urcite budu muset jeste pockat jen bych byla klidnejsi kdybych vedela ze treba za ty dva roky to mimi budu moct mít ale to mi asi nikdo nerekne nevim proc ale mam ztoho strach hroznej ..kdybych nemela mit děti život by pro mě asi neměl snad smysl.. Asi bych potrebovala aby tu napsal nekdo komu se stalo uplne to samý a kdo pak uspesne po takove operaci za nekolik let otehotnel abych byla aspon trosku vklidu…

• Citovat
  • Upravit
EE
61
8.1.12 19:54

ahoj máma mého přítele má s jedním vaječníkem 6dětí a jejich věk je od 2let do 25let takže se nemusíš bát.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
8.1.12 20:00

ahoj, sestre po operaci nechali jen půlku jednoho vaječníku a otěhotněla ihned, jak mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.12 20:01

Ano, podařilo se mi otěhotnět i s jedním vaječníkem a jedním vejcovodem - za 3 roky po operaci. Takže hlavu vzhůru. Teď jsem v 34t. Také jsem z toho byla rozhozená, když mi doktor řekl, že možná nebudu mít děti, ale byl to naštěstí laik od kterého jsem hodně rychle utekla, pak jsem našla nového doktora, který je odborník ve svém oboru a ten mi vždy říkal, že do důchodu nepujde dřív než se mi podaří otěhotnět…sice už v důchodu je, ale ještě ordinuje - má na starosti rizikové těhotenství. Prožil tohosemnou hodně…těch slz kolik bylo…, ale nakonec se nám to podařilo. Podotýkám ne IVF, ale přirozeně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.12 20:25

Tak to jsem strašně ráda za tady ty příspěvky a hlavně od anonomu ze se ti to podařilo tri roky po operaci snad i já budu mít takove stesti..mozna to bude jeste dlouha cesta a taky hodne slz protoze mame v rodine potraty ale snad se nakonec podaří :)Hodne stesti ti preju a zdravé a čilé miminko :)) děkuju vam vsem za povzbuzení :)

• Citovat
  • Upravit
10178
8.1.12 20:32

Ahoj, mně sebrali vaječník v 16ti a řekli mi, že žádný problém s otěhotněním bych mít neměla.
Otěhotněla jsem sice pomocí IVF, ale chybička se vloudila u manžela.
Jinak mám známou, která otěhotněla s ani ne půlkou vaječníku. Takže neboj, určitě to půjde, hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.12 20:47

lulushka:Opravdu ? mě právě doktoři dost vystrašili nebyli tak pozitivní jako u tebe…Řekli,že možná nevijou jestli budu mít děti že mám 50 procentní šanci a být mnou tak by neotáleli a po maturitě abych se začla snažit nebo skoncim bezdetná,že kdyz se nekomu udela cysta tak se ráda dělá pak i na tom druhem vajecníku :( proto sem ztoho byla tak rozhozená ale jak tady ctu tak mnoho lidi meli děti i s jedním vaječníkem ..Děkuju za info A hodně spokojenosti v životě přeju

• Citovat
  • Upravit
10178
8.1.12 20:54
Anonymní píše:
kdyz se nekomu udela cysta tak se ráda dělá pak i na tom druhem vajecníku :(

jo, to je podle mně to jediné z čeho bys mohla mít obavy, že by se ti udělala i na tom druhém :? Hlavně se zbytečně nenervuj, tak horké to snad nebude a miminka se určitě dočkáš :hug:

to musela být potvora, když ti kvůli ní sebrali vaječník :( , mně se taky dělaly cysty, ale vždycky praskly samy a žádný zákrok potřeba nebyl, jakmile jsem začala brát HA, tak se dělat přestaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalusa
8.1.12 21:13

já otěhotněla s jedním vaječníkem (6 let po operaci) napoprvé, docela jsem se divila, že to šlo tak rychle a to na tom zdravém vaječníku už jsem měla opět cystu, i přesto se zadařilo takhle rychle.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.12 21:25

lulushka: jo no prisli na to moc pozde nemela jsem zadny bolesti vubec nic prisli na to nahodne pri preventivce pak se cekalo tyden jestli to praskne ale nic :( a za ten tyden se to strasne zvetsilo nejdriv mi udelali laparoskopii ale behem operace se neco zrtlo a probudila sem se bez vajecniku s rozrezanym brichem …mas pravdu nesmim se tim tolik zabyvat a musim verit ze to pujde a bude to v poho :)

dalusa: ty jsi mela ale stestí tak rychle :) uz zacinam verit ze to budu mit taky v pohode doktori jen strasi

• Citovat
  • Upravit
dalusa
8.1.12 21:31

pokud by se ti začala dělat cysta i na tom druhém a na dítě by ses ještě necítila, tak by taky šlo si nechat vajíčka zamrazit pro jistotu. Jo a na tom prvním vaječníku jsem měla cystu velkou jak pomeranč, rostla několik let a i přesto jsem první dítě počala z toho nemocného vaječníku a cystu jsem tam měla celé těhotenství až po porodu mi odstranili cystu i s vaječníkem před těmi 6 lety. Teď jsem v 7 měsíci, tak jsem zvědavá jak ten zbývající vaječník bude vypadat po porodu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.12 21:44

dalusa : gratulu k miminku :)myslis ze by to slo si nechat zmrazit vajička ja sem o tom neco slysela ale vlastne o tom nic nevím… mozna by bylo dobre se na to pro jistotu zeptat gynekologa co?

• Citovat
  • Upravit
dalusa
8.1.12 21:53

podle mě by to mělo jít, protože mi to někdo doporučoval, když mi ten vaječník odstranili a doktor mi řekl, že se mi cysta nejspíš časem udělá i na tom druhém, ale nezjišťovala jsem to. Zeptat se na to uřčitě můžeš, abys věděla, jestli tu ta možnost je. Pokud máš ten jeden vaječník v pořádku, tak on plní funkci za oba dva a cysta se ti tam vůbec udělat nemusí. Mě se na něm cysta objevila asi 3 roky po té operaci, ale cysta dorostla cca 2 cm, takže zatím malinká, když jsem otěhotněla tak částečně praskla, ale ten obal cysty tam pořád mám, tak uvidím po porodu, jak ten vaječník bude vypadat

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky