Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
vem si s sebou tašku s věcma pro sebe a pro mimčo, partnera, ručník, kdyby ti v taxíku praskla voda ať mu tam neuděláš binec a partnera. Autosedačku doveze až pro tebe partner pojede
Ale co by tě nepustili bez sedačky, každý přece nemá auto. Pokud ale plánuješ jet domů taxíkem, tak sedačku doveze manžel v průběhu pobytu, ideálně v den propuštění, netahej ji hned s sebou. Tašku s věcma bych si vzala rovnou, to jo. Jinak nemáte nikoho známého, kdo by vás tam odvezl?
my také nemáme auto a jeli jsme taxíkem. Věci jsem si brala už hned s sebou - jako do porodnice, ale hodně mi toho vozil manžel.
autosedačku přinesl poslední den on, jel s ní MHD, není těžká a pak jsme si zavolali taxi.
Vem si věci jenom pro sebe. Věci pro miminko měj připravený doma ve zvláštní taštičce a ty i s autosedačkou přiveze partner, až pro vás přijede.
Tak pokud to půjde rychle bude pro tebe sanitka lepší…jinak ten taxík je vhodná volba.A co se týká autosedačky,to ti snad přiveze manžel až když vás s mimčem budou propouštět.V porodnici ti to je k ničemu.
mě praskla trochu voda doma, tak moje největší starost byla, aby mi ještě netekla v taxíku, naštěstí ne, měla jsem připravenou tu podložku na přebalení, ale zapomněla jsem si ji dát, jen jsem myslím měla s sebou ten těhotenský bezpečnostní pás.
vzala bych sebou jen ty nezbytně nutné věci k porodu a na druhý den, pro mimčo pár plínek a ubrousky. Zbytek ti může partner přivézt druhý den,stejně tam určitě příjde na návštěvu. Autosedačku a oblečení pro mimčo mi manžel dovezl den před propuštěním.
A co jet sanitou?Pritel za tebou muze dojet MHD,ne?Dojel by o neco malo pozdeji.Pukud teda jste z mesta ![]()
Ahoj. Já jsem si volala sanitku a přítele vzali panitkou taky se mnou ![]()
Tak sanitka doveze jen při akutním porodu vždy do nejbližší porodnice nebo při plánovaném porodu do vzdálenějšího místa v určený den.
Je s tím obecně problém,mám zkušenost, protože jsem ze zdravotních důvodů musela rodit daleko od bydliště a hodně jsem si o tom zjišťovala.
V r. 2006 se mohli přetrhnout, který dr. mi napíše sanitku a aby pro mě přijela solo, nedávali mě dohromady s nemocnými pacienty a aby mě potom s miminem přivezla bez komplikací domů.
V r. 2008 už mi sanitku nenabízeli, ani na cestu z porodnice. Na moji žádost samozdřejmě napsali(věděla jsem,že mám nárok). Já jsem to potom nevyužila, byl to jen „sichr“.
Jinak místo v sanitce stojí to, co taxík, aspoň u nás.
Pokud mají zrovna cestu s jiným pacientem,jsou ochotni dát slevu.
To jen doplňuju. V každém kraji to může fungovat jinak a je nejlépe obvolat si soukromé provozovatele sanitní služby a zeptat se, jak je to u nich,co případný doprovod.
V nemocnici sanitku zpět málokde napíší, prý by někde i nechali jet novorozence MHD.
Mě taxík nepřijde jako dobrá volba na cestu do porodnice a z porodnice s čerstvým novorozencem
Nemáte někoho z rodiny nebo známého, kdo by vám půjčil auto nebo vám pomohl?
To už mi přijde lepší zaplatit si sanitku sama nebo zaplatit místo pro doprovod.
Mně nechtěli do sanitky vzít ani tašku, takže jsem jela k porodu s kabelkou
Přítel dorazil autobusem s taškou. Naštěstí zpět už jsme jeli autem, tak sedačku dovezl…
Anonymní píše:
Ahojky, potřebovala bych poradit, jak do porodnice, když nemáme auto. Sanitku jsem vyloučila, protože by nemohl se mnou přítel, takže jsem u taxíku. Ale mám hned brát věci pro sebe do porodky i pro mimčo s sebou? I sedačku? Bez ní z porodnice asi nepouští. Z porodky plánuji zase taxíkem. Jaké máte zkušenosti?![]()
tak pokud je porodnice daleko,tak asi nic jineho nez taxik nezbyde.pokud se jde,rodit,tak se taska sebou bere hned.veci na mimco sebou domu mi bral manzel az v den odchodu.ale jestli te nevyzvedne on a pujdes sama taxikem,tak asi si bude muset brat sedacku sebou,jinak v porodce je kazdemu jedno v cem dite odnasis
muzes jet kocarem,v aute v sedacce..
Ahojky, potřebovala bych poradit, jak do porodnice, když nemáme auto. Sanitku jsem vyloučila, protože by nemohl se mnou přítel, takže jsem u taxíku. Ale mám hned brát věci pro sebe do porodky i pro mimčo s sebou? I sedačku? Bez ní z porodnice asi nepouští. Z porodky plánuji zase taxíkem. Jaké máte zkušenosti?