Jak do porodnice bez auta

Anonymní
8.1.12 15:36

Jak do porodnice bez auta

Ahojky, potřebovala bych poradit, jak do porodnice, když nemáme auto. Sanitku jsem vyloučila, protože by nemohl se mnou přítel, takže jsem u taxíku. Ale mám hned brát věci pro sebe do porodky i pro mimčo s sebou? I sedačku? Bez ní z porodnice asi nepouští. Z porodky plánuji zase taxíkem. Jaké máte zkušenosti? :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
8.1.12 15:41

vem si s sebou tašku s věcma pro sebe a pro mimčo, partnera, ručník, kdyby ti v taxíku praskla voda ať mu tam neuděláš binec a partnera. Autosedačku doveze až pro tebe partner pojede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
8.1.12 15:43

Ale co by tě nepustili bez sedačky, každý přece nemá auto. Pokud ale plánuješ jet domů taxíkem, tak sedačku doveze manžel v průběhu pobytu, ideálně v den propuštění, netahej ji hned s sebou. Tašku s věcma bych si vzala rovnou, to jo. Jinak nemáte nikoho známého, kdo by vás tam odvezl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856

my také nemáme auto a jeli jsme taxíkem. Věci jsem si brala už hned s sebou - jako do porodnice, ale hodně mi toho vozil manžel.

autosedačku přinesl poslední den on, jel s ní MHD, není těžká a pak jsme si zavolali taxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267

Vem si věci jenom pro sebe. Věci pro miminko měj připravený doma ve zvláštní taštičce a ty i s autosedačkou přiveze partner, až pro vás přijede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
8.1.12 15:44

Tak pokud to půjde rychle bude pro tebe sanitka lepší…jinak ten taxík je vhodná volba.A co se týká autosedačky,to ti snad přiveze manžel až když vás s mimčem budou propouštět.V porodnici ti to je k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
8.1.12 15:45

mě praskla trochu voda doma, tak moje největší starost byla, aby mi ještě netekla v taxíku, naštěstí ne, měla jsem připravenou tu podložku na přebalení, ale zapomněla jsem si ji dát, jen jsem myslím měla s sebou ten těhotenský bezpečnostní pás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
8.1.12 15:45

vzala bych sebou jen ty nezbytně nutné věci k porodu a na druhý den, pro mimčo pár plínek a ubrousky. Zbytek ti může partner přivézt druhý den,stejně tam určitě příjde na návštěvu. Autosedačku a oblečení pro mimčo mi manžel dovezl den před propuštěním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21941
8.1.12 15:50

A co jet sanitou?Pritel za tebou muze dojet MHD,ne?Dojel by o neco malo pozdeji.Pukud teda jste z mesta :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.12 15:52

Tak děkuji moc. :)

• Citovat
  • Upravit
500
8.1.12 16:00

Ahoj. Já jsem si volala sanitku a přítele vzali panitkou taky se mnou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44362
8.1.12 16:12

Tak sanitka doveze jen při akutním porodu vždy do nejbližší porodnice nebo při plánovaném porodu do vzdálenějšího místa v určený den.
Je s tím obecně problém,mám zkušenost, protože jsem ze zdravotních důvodů musela rodit daleko od bydliště a hodně jsem si o tom zjišťovala.
V r. 2006 se mohli přetrhnout, který dr. mi napíše sanitku a aby pro mě přijela solo, nedávali mě dohromady s nemocnými pacienty a aby mě potom s miminem přivezla bez komplikací domů.
V r. 2008 už mi sanitku nenabízeli, ani na cestu z porodnice. Na moji žádost samozdřejmě napsali(věděla jsem,že mám nárok). Já jsem to potom nevyužila, byl to jen „sichr“.

Jinak místo v sanitce stojí to, co taxík, aspoň u nás.
Pokud mají zrovna cestu s jiným pacientem,jsou ochotni dát slevu.
To jen doplňuju. V každém kraji to může fungovat jinak a je nejlépe obvolat si soukromé provozovatele sanitní služby a zeptat se, jak je to u nich,co případný doprovod.
V nemocnici sanitku zpět málokde napíší, prý by někde i nechali jet novorozence MHD.

Mě taxík nepřijde jako dobrá volba na cestu do porodnice a z porodnice s čerstvým novorozencem :nevim: Nemáte někoho z rodiny nebo známého, kdo by vám půjčil auto nebo vám pomohl?
To už mi přijde lepší zaplatit si sanitku sama nebo zaplatit místo pro doprovod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
8.1.12 16:21

Já jela sanitkou a přítel po tom za mnou dojel. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
8.1.12 16:24

Mně nechtěli do sanitky vzít ani tašku, takže jsem jela k porodu s kabelkou :mrgreen: Přítel dorazil autobusem s taškou. Naštěstí zpět už jsme jeli autem, tak sedačku dovezl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makáš02
8.1.12 16:32
Anonymní píše:
Ahojky, potřebovala bych poradit, jak do porodnice, když nemáme auto. Sanitku jsem vyloučila, protože by nemohl se mnou přítel, takže jsem u taxíku. Ale mám hned brát věci pro sebe do porodky i pro mimčo s sebou? I sedačku? Bez ní z porodnice asi nepouští. Z porodky plánuji zase taxíkem. Jaké máte zkušenosti? :nevim: :nevim:

tak pokud je porodnice daleko,tak asi nic jineho nez taxik nezbyde.pokud se jde,rodit,tak se taska sebou bere hned.veci na mimco sebou domu mi bral manzel az v den odchodu.ale jestli te nevyzvedne on a pujdes sama taxikem,tak asi si bude muset brat sedacku sebou,jinak v porodce je kazdemu jedno v cem dite odnasis ;) muzes jet kocarem,v aute v sedacce..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky