Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
chtěla bych se zeptat na váš názor ohledně plavek pro malé holčičky (2-5 let). Tento týden jsem byla na koupališti svědkem toho, jak se jedna maminka pohoršovala nad tím, že holčička cca 3 roky měla v bazénu jen spodek od plavek. Já osobně jednodílné plavky nenávidím a dvoudílné mi přijdou na takhle malé holčičce zvláštní.. Mám malou dcerku, zatím je miminko a nosí koupací plenky, ale příští rok už počítám plavky potřebovat bude…zatím jsem žila v tom, že bude mít jen spodek dvoudílných plavek, ale zarazila mne reakce té maminky, ke které se přidávaly i další a přitakávaly jí. V čem chodí na koupaliště vaše dcerky?
Díky za názor ![]()
@LE.nova Důkaz toho, že jsou některé matky fakt vyhrabané. Mám taky dcerku, měla tedy plavky vršek i spodek asi od 2 let, ale ne proto, že bych myslela, že bez vršku bude někoho pohoršovat, ale proto, že ona je už od 2 let šíleně na módu, a chtěla to dohromady. Nkědy si vršek ale i sundala a byla taky jen v plav. kalhotkách. A hlavně, vůbec to neřeš, s takovýma matkama se moc nestýkej, jinak uslyšíš ještě spoustu houen. Já jsme se tomu dost vyhýbala a jak mi bylo ![]()
Proc by holcicka predskolniho veku mela nosit vrsek plavek? Dokud sama nebude chtit, nechala bych ji jen ve spodnim dilu.
Tříletá holčička by mi přišla naprosto v pohodě i nahatá ![]()
proč by měla mít vršek? Ten považuji za nutný ve chvíli, kdy nahoře začíná něco pučet. A i tehdy některé ty holky chodí ještě bez…
myslím, že je to dost přehnané. Šestiletý syn my teď u moře někdy běhal nahatý, aby si opálil prdku. Ale jemu to vadí, takže byl většinou v plavkách…
@LE.nova ahoj,má dcera 4 roky také chodí jen ve spodku, co by na tom hořejšku asi kryla…je to fakt vtipne ze se někdo pohorsuje nad takovým nesmyslem. Maminky takového typu bych…co je komu do toho?!
Koupila jsem ji komplet, jelikož v její velikosti už jen spodek nemají. Někdy nosí oboje, jelikož si sama vyžaduje „prsenku“. Ale osobně mi to přijde ujeté, stejně se jim to hrne kdovíkam, kalhotky stačí.
Mame 2,5letou. Na zahrade se koupe nahata. Na kurz plavani ma jen spodni dil. Ostatni holcicky z kurzu taky nebo plavky vcelku.
Loni byly dceři tři roky a taky nosila jen spodek. Někdy nosila i v celku, ale často jen spodek. Když to hodně pálilo, tak jsem jí k tomu dávala tričko, aby se nespálila. Letos chtěla v celku se svým oblíbeným obrázkem. Tak má v celku. Jinak by klidně mohla běhat jen v kalhotkách. Vršek měla snad jen jednou. Přijde mi to zbytečné. Nemá co schovávat. I nahé děti jsou v tomhle věku v pohodě. Jen na spoustě koupališť to není povolené.
@LE.nova mam dceru 1,5 roku a vetsinou nosí oboje, ale jen proto ze se mi to libi. Jinak jen spodek mi neprijde zvlastni, ale musim ríct ze moc nechapu proc spoustu rodicu nechava deti na verejnosti u vody deti nahy. Nepohorsuje me to, jen nikdy nevis kdo dalsi tam je. A ted na dovce jsme potkavali rodinu a jejich holcina tak 4-5 let zas furt nosila jen vrsek plavek ![]()
@LE.nova má šestiletá také lítá bez vršku. Někdy. Někdy chce být krasavice, tak si vezme i vršek a během koupání ho kolikrát má namotaný div ne až na zádech
Přijde mi až hysterické, když někomu nevadí koukat na nahou hruď chlapce a naprosto totožně vypadající hruď malé dívky ho rozhodí ![]()
Myslela bych si své, kdyby někdo přišel na mě, tak bych se asi rovnou zeptala, jestli není tak trochu deviant a neprobouzí to v ní nějaké choutky, protože jinak nechápu, proč je to problém. Ze začátku jsem měla spíš opačný problém. Když holka chtěla začít nosit vrchní díl plavek, přišlo mi to divné. Takové „to už není malé dítě, to je HOLČIČKA, aby jste věděli
“
Příspěvek upraven 21.07.17 v 09:17
Jelikož jsme koupili plavky komplet, tak někdy dcera nosí vršek i spodek, někdy jen spodek. Podle toho, co zrovna chce.
A někdy se koupe nahatá. Ale to ne na koupáku, ale u přehrady. Na koupáku chce totiž na tobogán, tak má plavky, aby si neošoupala prdku.
Má 4 roky
@LE.nova Tos měla fakt štěstí na vyhrabané matky. ![]()
Jako všeho moc škodí. Největší chlíváci bývají ti, co se nejvíc pohoršují a moralizují.
Doba je fakt ujetá a nesoudná. ![]()
Dcerka 3 roky nosí jen spodek a někdy je i hambatá, jak chce a dle toho, kde se koupe.
Navrhuji příště podobným typům zmínit výhody celotělových plavek - tedy burkin.
Ostatně původem jsou z Austrálie http://www.smh.com.au/…-gqvdu9.html
Já si myslím že na tom nic není i kdyby se koupala nahatá tak ve třech letech bych to neřešila…mame rok a koupila jsem malé teda jednodilny plavecky protože jiné jsem na rychlo nesehnala ale ještě ji chci koupit jen spodek…doma se koupe nahá