Plavky pro malé holčičky. Co vše by měly zakrývat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81489
21.7.17 10:16
@Svistice píše:
@LE.nova Do těch cca 6 let mi přijde jen spodek ok. U starších dětí, která už mají do batolat a předškoláčků vzhledově i chováním dost daleko, už bych volila módu spíš pro dospělé.
Zvláštně také vypadá pětileté děcko, co si hraje na malou dospělou (nalakované nehty na nohou a rukou) a maminka ho nechá běhat na veřejném koupališti komplet nahé.

8o jako že by jsi holce 7,8 let řekla, že má mít vršek?
podle mě dokud je plochá, tak prostě stačí spodek a hotovo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22793
21.7.17 10:23

Naší slečně jsem poprvé koupila dvojdílné plavky, když jí bylo kolik… asi čtyři a půl (možná tři a půl)? Vršek měla na sobě asi dvakrát, pak už jen spodek, s čímž jsem tak nějak počítala. Další dvoudílné, co jsme pořídili loni (to jí bylo 5 a půl) už nosí komplet, protože už jí chytlo takový to holčičkovský fintění se. Ale popravdě - kdyby chtěla vršek odhodit, vůbec bych se jí nedivila a nevidim na tom nic špatnýho. Jako „nutnost“ nosit horní díl to vidim až tak ve chvíli, kdy se to tělo začne tak nějak trošku víc formovat.

Úplně vidim nějaký svoje fotky z dětství od moře, kde mám jen spodní díl plavek - a bylo mi tam tak 10? :oops: Ale já byla hubeňoučký vyžle, vypadala jsem na míň, navíc tehdy sehnat na dětskou postavu padnoucí dvojdílný plavky - nemožný. Měla jsem takovej ten „proužek“ s uvázáním za krk a jak to nemělo na čem držet, tak se to furt rolovalo až pod bradu :) Pak jsem si první pořádný dvojdílný plavky s podprsenkou koupila v nějakých 15, 16 - s velkým štěstím, protože jsem potřebovala fakt maličký :mrgreen: Do tý doby celkový, jiná možnost moc nebyla.

Pohoršovat se nad tříletým děckem v kalhotkách :roll: Divnej svět. Já se pozastavim sem tam nad nějakým opravdu odrostlejším dítětem (třeba 5 a víc) úplně bez plavek, to jako přeci jen bych svýmu na veřejnosti nedovolila.

Příspěvek upraven 21.07.17 v 10:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
21.7.17 10:24

@LE.nova Že se pohoršovala na takovou prkotinou je jen její problém, věc, mě a vás se to netýká a ani nikoho jiného.
Má 10 letá již si poručila dvoudílné plavky a moc jí sluší, no a malá 2,5 let má jen spodní díl plavek. A když jsme někde v přírodě, na zahradě u bazénku, tak nejlépe na přirozeno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.7.17 10:28
@Lama Lama píše:
8o jako že by jsi holce 7,8 let řekla, že má mít vršek?
podle mě dokud je plochá, tak prostě stačí spodek a hotovo. :nevim:

Ne, nic bych jí neřekla. Ale připadalo by mi to prostě už nevhodné/divné.
Stejně jako mi přijdou už trošku nevhodní 4-6 letí chlapečkové, co pobíhají po koupališti na adama a permanentně si u toho popotahují pindíka.

Vloni byla na koupališti holka, vzhledově tak 10-11 let a koupala se jen ve spoďárech. Byla tam s rodiči, jim to asi nevadilo. A to se tam přišli opravdu plánovitě koupat na celé odpoledne (ne jen neplánovaně smočit od cesty). Já bych své předpubertální dceři tedy koupila jednodílné plavky, i kdyby byla plochá jak baterka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
21.7.17 10:29
@Svistice píše:
@LE.nova Do těch cca 6 let mi přijde jen spodek ok. U starších dětí, která už mají do batolat a předškoláčků vzhledově i chováním dost daleko, už bych volila módu spíš pro dospělé.

Mně to přijde ok do doby, než se začne ten hrudník měnit. Což bývá tak v 11 letech. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56315
21.7.17 10:33
@LE.nova píše:
Ahoj,
chtěla bych se zeptat na váš názor ohledně plavek pro malé holčičky (2-5 let). Tento týden jsem byla na koupališti svědkem toho, jak se jedna maminka pohoršovala nad tím, že holčička cca 3 roky měla v bazénu jen spodek od plavek. Já osobně jednodílné plavky nenávidím a dvoudílné mi přijdou na takhle malé holčičce zvláštní.. Mám malou dcerku, zatím je miminko a nosí koupací plenky, ale příští rok už počítám plavky potřebovat bude…zatím jsem žila v tom, že bude mít jen spodek dvoudílných plavek, ale zarazila mne reakce té maminky, ke které se přidávaly i další a přitakávaly jí. V čem chodí na koupaliště vaše dcerky?Díky za názor ;)

těm ostatním maminkám je do toho úplný prd.. neřešila bych je :nevim:
Moje dcera chodí na koupališti a mezi lidmi v normálních dvojdílných plavkách, vršek má takový lehce tričkoidní nebo lambádovitý a bere si ho automaticky, popravdě mě nějak ani nenapadlo jí ho nedávat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.7.17 10:33
@Bábrdl píše:
Mně to přijde ok do doby, než se začne ten hrudník měnit. Což bývá tak v 11 letech. :think:

Mě to přijde ok do doby, kdy opravdu vypadají (a tí nemyslím jen přítomnost/nepřítomnost nějakých sekundárních pohlavních znaků) a chovají se jako děti. Mám 10 leté neteře, nejsou nijak vyspělé, na hrudníku zatím nic. Ale prostě už to tak rok dva nejsou malé holky ale malé slečny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
21.7.17 10:35
@Svistice píše:
Ne, nic bych jí neřekla. Ale připadalo by mi to prostě už nevhodné/divné.
Stejně jako mi přijdou už trošku nevhodní 4-6 letí chlapečkové, co pobíhají po koupališti na adama a permanentně si u toho popotahují pindíka.Vloni byla na koupališti holka, vzhledově tak 10-11 let a koupala se jen ve spoďárech. Byla tam s rodiči, jim to asi nevadilo. A to se tam přišli opravdu plánovitě koupat na celé odpoledne (ne jen neplánovaně smočit od cesty). Já bych své předpubertální dceři tedy koupila jednodílné plavky, i kdyby byla plochá jak baterka.

Tak to já teda ne, kdyby tam nic neměla. Jako 6tiletech nahej kluk na koupáku by mi přišel taky divnej. Ale ten tam prostě neco má. 11ti letá holka může ale nemusí.
S kalhotkama - tak třeba prostě zapoměmněli plavky, tak improvizace. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.17 10:36

Naše malá (2 roky a kousek) má plavky dvojdílné - tankini(vršek je jako kratší tričko s volánkem). Někdy jí dám jen spodní díl, někdy i horní - jak se jí chce. Jí se ten horní díl hrozně líbí, takže ho většinou má. Ale rozhodně se nepohoršuju nad tím, když takto malou holčičku vidím jen ve spodním dílu nebo klidně nahatou. Sama nosím jednodílné a nevadí mi, ale malá je hodně dlouhá a jednodílné jí neseděly. Stejně mi ale přijdou pro děti vhodné spíš na krytý bazén než na ven v létě (já už si na dvojdílné netroufám nikde). :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22793
21.7.17 10:45

Jo, a to vlastně ještě občas pohoršujeme, když dcerka vyleze z vody, hodí na sebe takový to pončo a sundá i ten spodní díl plavek, protože je jí zima :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
21.7.17 11:00

@LE.nova sice nemam holčičku ale syna, ale me osobně tohle vubec nepohoršuje, ať si deti klidne běhají u vody nahate, nicméně - nestojím o to, aby me deti kdokoli,,ocumoval", jako v tom negativním smyslu. A na veřejném koupališti nikdy nevíš :? Takže nahate nebo bez plavek bych je nechala jen na zahradě, v bezpečném prostředí, doma v bazénu, atd. Bohužel.

• Citovat
  • Upravit
44208
21.7.17 11:15

Vsechny dcery jen spodek od dvojdilnych plavek. Maji 9,5 a 2 a pul roku. Podotykam, ze ta devítiletá je drobná a nevyvinuta. Koupila jsem ji i hodne vykrojenou plavkovou podprsenku, ale padá ji to.Trpi na zanety prudusek a mocaku, chci, aby mela co nejméně mokré hadry na těle. Po vykoupani meni plavky za suché, ma s sebou minimálně dvoje. Mladsim holkam po vykoupani plavky vyslikam, petileta si bere kalhotky, kdyz jde na společné hřiště. Co si mysli okolí, je mi fakt jedno. Taky nikoho nesleduji. A
jen spodek plavek tam ma každá malá holcicka. Ty plavky pro mladsi dcery jsou tal koupené, jen spodni díl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
21.7.17 11:20

Uplne nahy nikdo na verejnem koupalisti běhat nesmi, to je v navstevnim řádu. Do bazenu vubec a na dece je to tolerovano jen u malinkych dětí. Trickoidni nebo lambadovity vrsrk dcera mit nemůže, i dr. rikala, ze z hlediska prevence zanetu prudusek je lepsi, kdyz nemá nahoře nic. Zatim to nevadí ani v plaveckém oddilu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
21.7.17 11:27

Rekla bych, ze ji ty ostatni matky pritakavaly jen proto, ze se nechtely dohadovat. Jinak si to neumim vysvetlit, tolik magoru najednou… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14670
21.7.17 11:58

Moje tříletá nosí nejčastěji jednodílné plavky, sama si je vybrala a líbí se jí. Má i jedny dvoudílné, s takovým tím krátkým tílkem místo podprsenky, která se jí teda strašně líbí a trvá na ni :D Po vykoupání ji svlékám a běhá klidně i nahatá. Ale připomněla mi tato diskuse jeden můj zážitek z dětství, kdy jsem u rybníka byla v jednodílných plavkách a taťka mi je „sroloval“ jen na kalhotky, abych se prý opálila. Pamatuju si, jak mi to bylo trapné a připadala jsem si nepatřičně odhalená. Bylo mi kolem šesti sedmi let, takže samozřejmě plochá jako prkno, ale stejně jsem si nepřála nic jinýho, než se zase oblíknout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí