Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My ted trilete kupovali jednodilne. Jeji kamaradky maji taky.
Jsme cela rodina tmavovlasa a nejmladsi dcera je blondyna s velkym obvodem hlavy (problem u tricek). Jsme ted u more a koupe se v „surf“ plavkach - dlouhy rukav, zip vzadu za krkem, svlikaji se dolu, ne pres hlavu a konci kalhotkama. Nemusime ji moc mazat, volna tricka ji studila, mela kratke rukavy a pres hlavu des.
Slovaci vedle nas maji dva kluky v trickach do pasu. Jeste kloboucky na hlave maji a jinak nic. ![]()
3 roky budou dceri v rijnu, u more bude behat rozhodne jen ve spodnim dilu plavek. Ani by me to nenapadlo jinak, vzdyt je jeste malá.
Vzdycky koukam nechapave na ty maly holcicky, co behaj zabaleny v jednodilnej plavkach a pak akorat klepou kosu na dece ve studenych plavkach, protoze z vody lezou po dlouhy dobe, kdy uz jim je zima.
Příspěvek upraven 30.06.24 v 14:41
Já si myslím, že většinu populace při pohledu na malé dítě nenapadne vůbec nic - vždyť jaký je v tomhle věku rozdíl mezi holkou a klukem bez horního dílu plavek? A klukům se snad žádný vršek nedává. Naopak úchyla v jeho úchyláctví nezastaví ani jednodílné plavky vcelku.
Já jsem letos koupila jednodílné, ale jen tak automaticky, ani jsem nikde neviděla dvojdílné plavky pro prťata.
@klkakla píše: Více
Tohle mi začíná připadat jako hon na čarodějnice. ![]()
Daleko horší je, že už nebude na Jurečku tak čirá voda, jako byla ve středu. ![]()
@DandátkoP ty děti se dají převléknout, pokud holky mluví, tak chtějí být jako maminky
já mám obrácený blok, mě mamka nutila chodit nahoře bez u moře ještě v 11letech, takže i malým holkám ty lambady klidně koupím nebo ušiju
v naší bublině je holky nosí od 2,5let…
@Anonymní píše: Více
Nase dite mluvi, ale jestli ma vrchni dil plavek je ji teda naprosto ukradeny. ![]()
A co tak vidam, tak je rodice neprevlikaj, proto jsem to psala.
Jinak jsem taky behala u more bez vrsku hodne dlouho, jako dalsich 20 holek. Driv behaly 3 letaci klidne bez plavek i, to uz dnes neni.
Já měla, čtyřleté teda, dítě loni u moře v UV overalu, což teda zakladatelka z pochopitelných důvodů nechce, ale to bylo mnohem víc látky než jen obyč jednodílné plavky na ramínka. A teda moře bylo tak teplé a venku takové parno (a to jsme si dávali popolední siestu), že mít na sobě vlhký hadřík bylo vlastně plus a zubama mi teda dítě rozhodně nedrkotalo. Pravda, mám zkušenost i s Baltem, tam jsem děti převlíkala, protože dost nepříjemně foukalo.
My řešili „vršek“ určitě až na plavání ve škole. Možná jako predskolacka měla nejakej ten vršek, ale spíš kvůli obrázku, určitě ne kvůli okukujicim. Jednou jsem dokonce zažila komickou situaci, kdy jsme šli skupina dětí kolem rybníka a bylo horko, tak se děti svlékly donaha, jenom naší říkám (bylo jí 5-6) ty už jsi veliká nech si spodní kalhotky, pak si vezmeš holt jen kraťasy naostro. No nakonec jsme tam byli delší dobu - já to jen sledovala z břehu, děti různé zabihaly a cvachtaly sem tam. A když už jsme odcházeli, tak jsem zjistila, že zatímco já řeším aby naše predskolacka někoho nepohorsovala bez spodního prádla, tak o kus dále (tam co deti pobihaly) leží a spí celou dobu chlapík, tak jak ho pánbůh stvořil
![]()
Moje holky kdekoliv na veřejnosti plavky nosí, mají celkové. Mladší jsou dva, starší tři. Pak je z toho svléknu. S dětmi jsem u moře ještě nebyla, ale mně ty plavky uschly vždy za deset minut a vzhledem k tomu, jaké je tam vedro, bych považovala za výhodu, že jenže bude ještě chvíli chladit. Ale asi bych je spíš převlékla. ![]()
My máme tříletou a u moře bude mít jednodílné plavky nebo spodek a UV tričko. Jen kalhotky fakt ne. To, jestli nahoře něco má nebo ne (rozuměj prsa), není vůbec rozhodující, naopak. Pedofilům se líbí děti, tudíž nahoře nic. Je to na uvážení každého, nicméně dcera je blonďatá zelenooká panenka a všude budí pozornosti až až, vystavovat ji nehodlám. Studit jí nebude nic, plavky máme několikatery, stojí všude pakatel.
Já jsem musela chodit u babičky a dědy jen ve spodku i v 6 letech a dodnes si pamatuju, jak mi to bylo nepříjemný. A holčička na plavání, co s námi chodila jen ve spodku, vždycky mamince říkala, jak by chtěla mít plavky i přes bříško jako naše malá. Tak můžou to vnímat o mladší.
Jo a to, jestli dítě někdo očumuje nebo fotí, si dnes rozhodně všimnout nemusíte. Každý druhý je schovaný za mobilem a co tam natáčí, fakt nevíš. ![]()
@Lil Kitkatt přesně tak, úplně souhlasím…všechny naše kamarádky měly u moře od 2,5let lambady nebo plavky vcelku nebo spodek a uv triko…i moje mamka to pochopila a když berou k moři vnučku, bylo jí necelév4roky a podruhé 4,5let, tak už ji nenutí jako nutila mě, hlavně ať jsem opálená…v mém případě spíše spálená…
Mě mrzí, že nemohu dohledat tu diskuzi, kde by dost matek odsouhlasilo pubertálním dcerám ty šílené plavky s vykrojenym zadkem. A tady se zase z batolat dělají pomalu beduini ![]()
Cca do 6 let jen spodni dil - cestujeme hodne, nikdy nebyl problem. Vetsina holcicek byla na plazi taky takto.
Vrchni dil jsme ve 3 letech zkouseli (pro paradu), bylo to extremne neprakticke… V Cechach na koupaliste nechodime - jsme na zahrade u bazenu.
@Kunikula Strhana píše: Více
Jojo, trilety dite bude chodit s vrskem a nejlip cely zahaleny. V puberte jim holky zas zacnou behat bez vrsku se snurkou v zadku ![]()