Šelest na srdci dítě 3 roky

1498
26.6.24 13:14

Šelest na srdci dítě 3 roky

Ahoj, malé na preventivce našla Mudr šelest na srdíčku, pro jistotu máme jít na kardio. Jsem z toho strašně špatná, malá je akční, nikdy skoro nemocná… Miluje pohyb. Máte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
26.6.24 13:27

Klid, nic se neděje. Mají to obě moje děti, je to jen neuzavřená přepážka, která se postupně zacelí. O obou dětí se uzavřela kolem pěti let. Chodíme na kardio na kontrolu jednou za dva roky, letos nás snad už vyřadí úplně.

• Citovat
  • Upravit
1498
26.6.24 13:41

@Janli takže se to nijak neléčí a normálně i třeba sportuji? Diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
26.6.24 13:47

Většinou se to věkem spraví, s dcerou jsem chodila na kardio nejdřív 1× ročně, pak 1 za 2 roky.
V 15 byla „propuštěna“ defekt přepážky vymizel.
Nikdy neměla žádné omezení pohybu - normální tělocvik + ještě dělala mažoretky tak mela 2× do týdne tréning.
Ale jako závodně atletiku nebo podobný sport nedělala.

Příspěvek upraven 26.06.24 v 14:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.6.24 13:52
@hulala píše: Více

Ne, žádný omezení nemají.

• Citovat
  • Upravit
7978
26.6.24 16:00

Může to být spousta věcí. Šelest může udělat vada chlopně, defekt septa síní (ten se většinou operuje), defekt septa komor (malé defekty se většinou uzavřou samy), nebo může být šelest funkční, tedy bez nějaké vady. Dokud nebude mít hotové echo, tak z toho že má šelest nemůžeme na internetu soudit vůbec nic. Máš na žádance napsáno jaký ten šelest je? Systolický může být při vadě, ale často i na zdravém srdci. U diastolického šelestu se většinou něco najde. Ale opět i srdeční vada může být malá a nevýznamná a nemusí mít žádné omezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
26.6.24 16:17

No je tam že je to akcidentalnj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
26.6.24 16:19

Moje dcera ma selest od narozeni. Je ji 14 a vykonostne sportuje. Denne trenink a bez omezeni. Vloni pro jistotu echo. Je naprosto v poradku i se selestem. Ja ho mam taky. Je mi 45 a taky intenzivne sportuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
26.6.24 16:23

@mag díky moc :srdce:. Ona je hrozne Ero k nezastavení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7978
26.6.24 16:42

@hulala no akcidentální znamená že byl náhodně zjištěný a že klinicky nemá žádné příznaky (např. dušnost). Tak nezbývá než vyčkat toho echa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
26.6.24 20:11

Taky ho mám od narození. Neomezuje mě v ničem. Běžte v klidu na vyšetření. Jen každej novej doktor při poslechu mi to říká. Tak kejvu, že to vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí