Zelená x modrá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
134
17.6.24 22:23

Zelená x modrá

Ahoj holky,
Mám dotaz. Mám 5letého syna.
Je takový línější, vše nám nějakou dobu trvá ( než jsme se rozmluvili, stříhání, hry, tvary, barvy,)…
Teď už je dáváme ale proč píšu všechny pozná až na dvě ty si pořád plete a to je modrá a zelená.
Jsme už objednaný na oční samozřejmě.
Ale chci se zeptat stalo se vám to některé???

Díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4706
18.6.24 05:41

O odstínech modre a zelené se přou i dospělí, nepřijde mi to tedy zvláštní ani u dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
18.6.24 06:55

Porucha barvocitu by to rozhodne byla vzacna, ikdyz mozna. A i kdyby, byl by to jen maly handicap, pokud nemate v rodine jako tradicni povolani pilot, nebo strojvudce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
18.6.24 12:07
@Pudloslava píše: Více

Neee to nemáme.
Jen mi je to divné, proto otázka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
18.6.24 15:18

@nevernamrcha můj 4 letý syn si taky pořád plete modrou, zelenou a žlutou barvu. Budu doufat že to nic není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21699
18.6.24 16:13

Od kamarádky to má manžel i syn. Zelenou barvu nazývá méně modrá. Zjistilo se to, při nějakém testu barev na prevenci.
Každopádně to v ničem až tak nebrání, ten manžel vystudoval prestižní zahraniční školy a je majitelem velké firmy s pobočkami po celém světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64919
18.6.24 16:17

Taky u některých odstínů nepoznám, jestli je to zelené nebo modré. Mám takové problémy i u jiných barev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
30.6.24 22:34

Dcera umela barvy cca ve 2.5 letech všechny bezpečné. Pak jsme asi v pěti letech koupili deskovou hru se šmoulama a tam byly světle modrý políčka a ty se jí zdály zelený a jak to furt motala, tak měla pak problém se zelenou a modrou ( i tmavou) snad ještě ve třetí třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
30.6.24 23:04

Je otázka, jestli se mu pouze pletou ta slova, nebo ten rozdíl opravdu nepozná. Jinak tohle nepozná spousta lidí. Nepoznají rozdíl mezi růžovou a oranžovou, zelenou a modrou, fialovou a růžovou atd. U někoho pomáhá si začít hrát s barvičkami a vysvětlovat, že když do žluté přidáte i jen trochu modré, tak už je to zelená atd… Neřeší to samozřejmě barvoslepost, na to nepomůže nic, část lidí to stejně nevidí, ale některým lidem to pomůže se v tom zorientovat a přijít na to, jak mají ten rozdíl poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí