Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, prosím radu, nebo info, kdo to měl stejně a je tím pádem chytřejší 🤣 Před rokem v srpnu mi skončil rodičák a teď v srpnu mám už nastoupit do práce po roce, kdy jsem si v práci loni v srpnu domluvila rok neplacenyho volna, protože malá ještě nechodila do školky a hlídání nebylo. Od začátku roku ale jezdíme na umělé oplodnění a máme za sebou nevydařený pokus. Teď další transfer embryjka vychází cca na konec července začátek srpna. A já absolutně nevím, pokud se mimi uchytí, jak to řešit dál. Měla bych nastoupit v půlce srpna, jenže je mi jasný, že po transferu se budu bát vykonávat práci, a hlavně vůbec nevím jak to vysvětlit v práci šéfové, když jsem se u prosby rok neplacenyho volna dušovala, jak v srpnu nastoupím 🤦♀️ je mi z toho až fyzicky blbě, ale kdybych jí řekla, když jsme spolu loni mluvili, že půjdem ještě do dalšího dítěte, tak mi ani rok neplacenyho neschválí, když by věděla, že nenadtoupim 🙄 Mám z toho teď nervy, protože nevím vůbec postup, kam, za kým jít, aby mě nevyrazily rovnou 🤷🏼♀️ děkuju za radu holky ♥️
Vyhodit tě nemůžou. Buď budeš muset nastoupit nebo zůstat na neschopence pokud budeš mít rizikové těhotenství. ![]()
Tak já bych v půlce srpna nastoupila a dál by se vidělo podle aktuální situace.
@JancaS84 a na neschopenku můžu nastoupit hned jak vyprší rok neplacenyho volna? To znamená 19.8 nebo kdy? Teď ještě pobírám rodičák. Nebo mám jít na neschopenku třeba v červenci, je to vůbec možný? Jít na nemocenskou, když ještě pobírám peníze z řidičáku? Vůbec nevím, kdy to řešit, kamarádka šla hned den po skončení mateřské na neschopenku, ale neměla rok neplacenyho volna, tak nevím jak to mám já. A nastoupit nechci už kvůli tomu že mi nikdo nebude ulevovat od tahání 25kg pytlů, protože to je 75% mojí denní náplní práce 🙄
@Denny000 píše: Více
Tahání takové zátěže jako těhotná nesmíš. To tě musí zaměstnavatel přeřadit na jinou práci. Pokud ji nemá, musí tě nechat doma za 100% platu. Na neschopenku můžeš nastoupit hned první den co budeš mít jít do práce.
Tahat 25 kilové pytle v těhotenství opravdu nemusíš.
Zaměstnavatel tě musí přeřadit na práci vhodnou pro těhotné.
Normálně bych nastoupila do práce, nikomu samozřejmě nic neříkala a dokud nebudeš mít minimálně potvrzené těhotenství, tak bych prostě chodila.Je tam na začátku dost nejistých, tak proč si zbytečně zavírat cestu, když to třeba hned na první pokus nevyjde. A pokud se zadaří, ten úplnej začátek těhotenství je stejně vždycky tak nejistej, že těch případných pár dnů opravdu nehraje žádnou roli.
Navíc Tě tak nebude tížit svědomí, že si v práci jednala neférově, když sis vyprosila rok volna s tim, že pak určitě nastoupíš a už si přitom dobře věděla, že chcete další mimi.
Mně to přijde cely jako situace na prd. Jako těhotná sice nic tahat nesmíš, ale pokud nebudeš mít potvrzené těhotenství tak vlastně těhotná oficiálně nejsi. Já bych se na snažení na několik měsíců vykašlala. Nastoupila do práce a chvíli normálně pracovala.
@kocourGarfield já už nemám moc času a každý měsíc se počítá. Klesá mi amh a dle slov IVF doktorky není čas ztrácet čas 🙄 je mi to taky celý blbí už kvůli práci, ale poslední pokus IVF fakt kvůli práci odsouvat nechci 🙄
Tak do práce napiš rovnou, že dáváš výpověď.
jako moc nechápu, proč sis vůbec před rokem brala to neplacené a nedala rovnou výpověď ![]()
@Annonymní_007 píše: Více
To by bylo férové a nemusela by mít zakladatelka výčitky.
Jako pokud máš do práce nastoupit 19.8 a IVF bude na konci července tak budeš v den nástupu veder zda jsi nebo nejsi těhotná ne? Čili jestli jdeš nebo nejdeš vzhledem k IVF předpokládám na neschopenku. Dopředu bych ji tedy nic neříkala. Ono je taky dost pravděpodobne že dítě po nástupu do školky lehké po 3 dnech a budeš doma na OČR.
@Annonymní_007 píše: Více
Aby měla mateřskou i na druhý dítě třeba.