Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ZItu píše: Více
A dobře děláš, že radši stavíš hrad, než trávíš čas na emiminu
Mně potomstvo už spí, tak si šiju šatičky na dovolenou, hooodně zahalené
Abych směla do kostela a nemusela se moc mazat ![]()
@ugluk píše: Více
Spací potomstvo závidím. Jeden potomek mi řádí v posteli, druhý v břiše a ani jeden se zatím netváří, že by se mu chtělo přestat. ![]()
Přeji zdárné došití.
Také mám jedny rozešité, ale myslím, že se mnou pojedou na dovolenou až příští rok. ![]()
@ZItu píše: Více
a ještě kolik % lidí z populace je pedofilní? to je asi nejdůležitější údaj
@zrcadlo píše: Více
Dodám, že velká část znamená 90 - 95%! Teprve těch 10% se dá řadit do skupin, jak se napsáno.
![]()
Skutečný pedofil má děti stejně rád jako my druhé pohlaví, takže i násilí je u nich míň než se soudí - asi stejně jako u běžné populace. Také podobně i preferují dlouhodobější vztah (než každý týden unést jedno děcko
). A bohužel taky stejně statistiky „kazí“ i oni násilníci, nepraví pedofilové, tedy těch 90%.
Kam se hrabou nějaké fotky! Když ti se spustí, jsou z nich často sérioví pachatelé násilných činů a bohužel nejde vždy jen o skupinu nad 10 let. ![]()
To je tedy v reálu výrazně větší ohrožení, než ti opravdoví pedofilové. ![]()
Skupina preferující předškolní děti má podle některých názorů pravděpodobně o trochu větší podíl než zmiňuješ, ale děti v tomto věku jsou pod větším dozorem, takže reálných činů je ve statistikách míň - těžko někdo chodí na rande s batoletem.
Novináři s oblibou přimíchávají do diskuze i efebofily, protože mají o čem psát. Což je ale úplně mimo téma. To jsou jinak normální lidi, kteří prostě mají spodní hranice preference vychýlené mimo náš zákon (a ten v nějakou chvíli překročili, jinak by nebylo o čem psát). Třeba takový Romeo (nejde o tu postavu, ale o takový prototyp, který veskrze budí sympatie)… Jestli je to rozumné a jak je to dnes a proč, je úplně jiná diskuze. Těžko ale věřit, že by za ty stovky let nedošlo ke vzpouře manželek - matek, kdyby to byl opravdový průšvih. ![]()
Zkrátka řečeno, souhlasím, že opravdové nebezpečí z titulu oblečení/neoblečení děcek na veřejném místě hrozí opravdu nejvíc v podobě pokuty.
Podívejte se proto, jak to je tam, co jedete.
![]()
Pedofilům je pohlaví jedno, tudíž by pak asi museli nosit vrchní díl i chlapečci ![]()
Nechala bych jen spodní nebo bych dala takové ty enoprenové celoplavky ve kterých je teplo i když jsou mokré. Bez ohledu na pohlaví.
@M_Vladim efebofilové jsou na kluky. Hebefilům se líbí holky, kterým začínají růst prsa a boky. Což může být i desetiletá dívka, holt nám ty děti dospívají dříve než před staletími.
@Velryba černá píše: Více
OK, měl jsem uvést obě varianty.
![]()
Jestli dospívají děti dřív, nebo později, je otázka. Lidé se také dožívali 30 let, takže na to, aby byli rodiči moc času nebylo. A určitě existuje důvod, proč už od Říma byly dívky považovány za dospělé cca od 12 let, což se nakonec projevilo i kodifikací v církevním právu.
Ale nepochybně máme v dnešní době v našich krajích nesrovnatelně lepší podmínky, takže i vývin může být možná ne dřív, ale výraznější. ![]()
Příspěvek upraven 01.07.24 v 14:07
@M_Vladim navíc tedy vnímáš rozdíl mezi situací, kdy se do třináctileté zamiluje patnáctiletý a situací, kdy totéž se vším příslušným udělá padesátiletý?
To už je v tom mém vyjádření „jestli je to rozumné“. ![]()
My tedy máme samozřejmě nějakou kulturu, kdy se to jako možnost nepřijímá.
Ale jinde, nebo jindy, se to za rozumné považovalo. Tedy samozřejmě vynechám prodané nevěsty
, ale starší muž byl v pozici přítele a mentora, s kterým se ovšem na pozici manžela nepočítalo a byl považován za velké životní plus. A tady se stojí za to zamyslet a lze uznat, že to smysl dává. ![]()
@M_Vladim nevidím žádné plusy v sexuálním vztahu mezi dvanáctiletou a padesátiletým.
@Liberalissima píše: Více
Těch 25% je bisexuálních, ale 75% ne.
U příležitostných agresorů to asi bude víc rozostřené.
Příspěvek upraven 01.07.24 v 14:01
To je tím že se na to díváme jen přes sex a dnešníma očima.. A my ještě přes monogamii a perspektivnost vztahu.
V pozici, co jsem popsal, to je trochu jinak, opravdu spíš obecný učitel a ten sex se tak neřešil, prostě tam byl taky a měla (ano i měl) za kým případně jít s problémem v „reálném“ vztahu (jo, tady se motá ta monogamie).
To my to řešíme daleko víc i když občas tvrdíme, že ne. ![]()
Fakticky tak ale, zrovna dívky, tím měly rovnoprávnější postavení, než v klasické situaci od starověku až do novověku v Evropě - žádná role panenství, žádná nevědomost, lepší možnost volby. I trochu jiná výhrůžka, než „já uteču k mamince“ a mlátit holku si taky každý rozmyslel dvakrát. Ovšem třeba majetkové, nebo společenské postavení to neřešilo. A ehmm, ano, můžete argumentovat jak nevěstami na prodej, tak i dívkami, které byly uneseny, nebo jinak dány podobným „mentorům“ na výchovu. ![]()
Je jasné, že jsme odlišná společnost, ale občas neuškodí se zastavit a zkusit pohled jinou perspektivou. ![]()
Pardon, teď jsem si vzpomněla na mé pubertální dítě - mami, ten Shakespeare byl strasnej úchyl, vždyť ty Julii bylo třináct!!!
@ugluk píše: Více
@M_Vladim vývin je skutečně urychlený, i doba nástupu první menstruace se posunula. Romeo byl její vrstevník.