Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jdu se poradit. Dcera bude mít za par dni 4 měsíce a špatně pase koniky. Zvedne hlavu i ruce má dobre, ale vydrží tak max. minutu a hlava ji spadne. Do toho hrozne nadává
a to ji na bříško dávám XY krát denně. Jenze teď zacla zvedat zadek a dává pod nej kolinka. Takové plazeni. To asi není dobre, ne? Mám ji v tom zabránit? Ale zase abych ji od toho neodrazovala a později to nechtěla dělat.
A doktor vas jeste neposlal na fyzio? Osobne bych se tam objednala, dcera bude mit oslabeny stred tela a chtelo by to cvicit. Taky jsem se synem cvicila.
@Janadzus Druhy syn tohle delal taky a fyzio nam na to dala cvik, ze moc vrti prave tim zadkem a celeho ho to pak rozhazuje (asi prave ten nepevny stred tela), a uz kvuli tomu paseni bych sla k dobre fyzio ![]()
Ono jim stejne moc nezabranis neco delat, ale cvicenim je naucis to delat jinak a lip a to predchozi delat prestanou.
Žádný hokusy pokusy nedělej. Doktorkce o tom řekni na 4m prohlídce a vyžadej si vyšetření na fyzio, pokud vás sama nepošle.
@Ernais @JezinkaBezinka @JancaS84
Na fyzio jsme objednany, až 6.9., tak nevím jestli ji na bříško vůbec dávat. Dělá to od včera hodně a při každém obracení. Jestli ji třeba jemně nepřidrzet zadeček dole. Aby se ji to za ty 3 tydny nezhorsilo.
Ja tedy nejsem rozhodně profik, ale ja bych ji ten zadek držela, at nezveda. Podle me tim mimco aspon drobet zpevnis, paseni koniku bude lepší. A že to vydrží jen chvilinku, možná bude slabší svaly na krku, nebo bříško. Fyzio to bude chtít určitě. A objednej se i k fyzio doktorce, nebo tam si už objednaná? My chodili 1× za 3 měsíce k fyzio doktorce na kontrolu a každých 14 dni cvičit k sestře, která mě cviky učila.
@suzka1 píše:
Ja tedy nejsem rozhodně profik, ale ja bych ji ten zadek držela, at nezveda. Podle me tim mimco aspon drobet zpevnis, paseni koniku bude lepší. A že to vydrží jen chvilinku, možná bude slabší svaly na krku, nebo bříško. Fyzio to bude chtít určitě. A objednej se i k fyzio doktorce, nebo tam si už objednaná? My chodili 1× za 3 měsíce k fyzio doktorce na kontrolu a každých 14 dni cvičit k sestře, která mě cviky učila.
My jdeme na fyzio poprvé 6.9., tak uvidím co řekne, ale volala jsem tam teď ráno a sice nechtěla moc radit, jelikož nás ještě nevidela, což chápu. Ale taky říkala zadeček trochu pridrzet a že to nemusí být nic špatného, že proste zkouší co dokážou ![]()
Já si myslím, že tomu zabránit nejde. Syn dělal ve 4. měsíci to samé, a o měsíc a půl později k tomu přidal i ruce a začal se plazit. Ale s pasením problém neměl, to je samozřejmě potřeba na fyzio pořešit ![]()