Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím a jdu si pro radu nebo pro uklidnění.
Naše holčička, 7 měsíců. Už přes týden přetrvává stav, ze je malá stále uknourana…ráno se probudí a už knoura, dám ji nakojit, pak zase hned knoura…sama si vydrží hrát jen chvíli, jinak pořad musím být u ni, ale i to ji po chvilce přestane bavit a zase knoura, nejlépe když ji člověk nosí a ukazuje různé věci, ale ani sednout si s ní nemůžu, to ji taky nebaví ….už jsem z toho vážně zoufalá, celý den s ni doma sama a v podstatě pořad slyším to knourani…pořád jsem si říkala, ze by to mohlo být od zoubku, ale to zatím nevypadá…nemáte nějakou radu jak to zvládnout a nezbláznit se 🙉 🤭
Jit s ni ven. Tam bude mit dostatek stimulu. Ty se taky zabavis lepe… Na doma si porid satek nebo nositko.
Tyden
Sorry, vim ze to je strasne se posmivat, ale pobavila jsi me.
Prvni dite mi knouralo…furt ![]()
Vypadni ven, nejlepe s nejakou spolecnosti, mas pobliz treba nejakou kamaradku s detma? Ziskas rozptyleni jak ty, tak mimino. Ja zvladla byt doma tak 1 den v tydnu sama, jinak by me byli odvezli. Takze jsme furt nekde courali.
Dcera v tom věku začala taky. Vždy 2 týdny kňourání a 2 týdny klid. To se ji střídá do teď (19m).
Děti se v tom věku začínají podle mě už i nudit a neumí se ještě zabavit.
U dcery to ještě zhoršovaly zuby.
Bych řekla, že zuby. Kus studený zeleniny, ovoce, mrazitko, gel. Zabíralo ovoce. Zabaví, chutná
No tak rozhodne bych nedelala nonstop nosice a ukazovace. Stridej to, nositko, houpatko, naruc, deka, kocar…
Tohle obdobi, nez si dite sedne a ziska dalsi rozmer, je narocny, nositko bylo na tyhle krize nejlepsi.
Choď ven, na návštěvy, mezi lidi, můžeš jí v kočárku dát na bříško, dcera mi tak jezdila od 3m skoro pořád, aby mohla čumět kolem sebe, prostě jí dopřej to, co chce - stimul, zábavu, podněty. Taky bych kňourala, kdyby po mě někdo chtěl doma ležet na dece s okoukanými hračkami ![]()
To je normalni. U obou dětí tohle kňourání přešlo kolem roka a čtvrt, roka a půl, jak se rozchodily. Ještě bude následovat období přisavky, až si začne stoupat a zaujme místo na tvé noze
.
Běž s ní ven. Když jsem měla jen jedno dítě, tak jsem naložili do kočárku na břicho a jezdily jsme. Doma holt nosit. Taky jsem byla pořád sama a jsem vlastně doteď.
Miminka jsou roztomilá, ale musím říct, že tohle mi teda vůbec nechybí, ještě že je tohle období jakž takž za námi. ![]()
@Dencula1 zuby, vedro, změny počasí atd.. je to normální. Sklop střechu na kočáru a vyraz do terénu. U nás to zabírá 100pro ![]()
Namaz ji pusinku calgelem a uvidíš, jestli bude knourat dal nebo přestane. Ty zoubky vůbec nemusíš ještě vidět a ji to může trápit. A hlavně, proč jste doma? Ven ven ven, doma by ses picla.
Taky bych rekla, ze to jsou zuby. U syna to trvalo mesic, nez se ty prvni prorezaly, do te doby nebylo ani nic videt. Ale taky se mozna nudi. Doma jsem nosila z mistnosti do mistnosti, stridat pred ni hracky, motivovat k plazeni (jestli to jeste neumi). Ted to mas super, vem ji do kocaru na bricho, ven do stinu na deku, nechat ji zuzlat travu
At se zabavi. A nejlepsi na zabaveni jsou jine deti, tak vyraz s kamoskou
Jak se zacne sama pohybovat, bude klid, tak vydrz.