Pomůže helmička na sleželou hlavu na boku u miminka?

Anonymní
17.8.23 13:56

Pomůže helmička?

Naše 5 měsíční mimi má i přes polohování lehce slehlou pravou stranu hlavičky. Jedeme za pár týdnů do HK na přeměřenění atd., jak moc závažné to je a zda je to na helmičku. Můj dotaz zní. Pomůže helmička i na sleželou hlavičku na boku? Nebo jenom při slehnutí vzadu na hlavičce? :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Val6
17.8.23 14:07

Ano pomuze

• Citovat
  • Upravit
3023
17.8.23 14:11

Syn měl slehlou levou stranu hlavy, helmu dostal v 5 měsících a v 8 jsme jí mohli sundat a hlavu má v pohodě. Jen my jsme byli od pana doktora z HK odkázáni do Prahy, ale možná se to za ty 3 roky posunulo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.23 14:14

@Val6 Děkuju za reakci :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.8.23 14:17

@Terrca Děkuju, bála jsem se, že helmička je spíš na zadní sleženiny :kytka: Mohu vědět proč vás odkázal do Prahy? Pro nás by byl lepší právě HK, co se týče cesty.

• Citovat
  • Upravit
3023
17.8.23 14:25
@Anonymní píše:
@Terrca Děkuju, bála jsem se, že helmička je spíš na zadní sleženiny :kytka: Mohu vědět proč vás odkázal do Prahy? Pro nás by byl lepší právě HK, co se týče cesty.

Já nevím, jak je to v HK teď, ale vím, že ty 3 roky zpátky to tu nebylo úplně moderní, nepamatuji si detaily, i když kamarádky synovec sem jezdil, ale co vím, tak tady dělali odlitky podle hlavy a podle toho odlitku dělali tu helmu. Vím, že ten kamarádky synovec býval pokreslený od liháku, jak to právě dělali „ručně“. Stížnosti jsem tady na to neslyšela a i když jsem místní, tak nám doktor doporučil jet do Prahy. Na to ježdění to bylo na prd, ale synovi tam hlavu projeli takový skenem a podle toho tu helmičku vytvořili, tady v HK se to dělalo sádrovými odlitky a asi si umíš představit, jak to u tak malých dětí musí vypadat. Ale jsou to 3 roky, co jsem to řešila, tak je fakt možný, že už se tady taky posunuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
17.8.23 18:30

Samozřejmě, že pomůže. Řešili jsme u pana Malíka (myslím) v Protetice v HK. Doporučuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
17.8.23 18:31
@Terrca píše:
Já nevím, jak je to v HK teď, ale vím, že ty 3 roky zpátky to tu nebylo úplně moderní, nepamatuji si detaily, i když kamarádky synovec sem jezdil, ale co vím, tak tady dělali odlitky podle hlavy a podle toho odlitku dělali tu helmu. Vím, že ten kamarádky synovec býval pokreslený od liháku, jak to právě dělali „ručně“. Stížnosti jsem tady na to neslyšela a i když jsem místní, tak nám doktor doporučil jet do Prahy. Na to ježdění to bylo na prd, ale synovi tam hlavu projeli takový skenem a podle toho tu helmičku vytvořili, tady v HK se to dělalo sádrovými odlitky a asi si umíš představit, jak to u tak malých dětí musí vypadat. Ale jsou to 3 roky, co jsem to řešila, tak je fakt možný, že už se tady taky posunuli.

Odlitky se tu tu už vážně neřeší. Jsem z HK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
17.8.23 22:01

Ano. Pomůže :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
18.8.23 07:03

@Lojzísek Však jsem psala, že nevím, jak to je teď, tahle situace tady byla 3 roky zpátky, a proto nás pan doktor Popper poslal do Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
20.8.23 11:33

Samozřejmě pomůže, ale ty musíš hlavně řešit příčinu ( tedy asymetrii). Chodíte k dobré dětské fyzio? Co cvičíte?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure