Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn měl slehlou levou stranu hlavy, helmu dostal v 5 měsících a v 8 jsme jí mohli sundat a hlavu má v pohodě. Jen my jsme byli od pana doktora z HK odkázáni do Prahy, ale možná se to za ty 3 roky posunulo.
@Terrca Děkuju, bála jsem se, že helmička je spíš na zadní sleženiny
Mohu vědět proč vás odkázal do Prahy? Pro nás by byl lepší právě HK, co se týče cesty.
@Anonymní píše:
@Terrca Děkuju, bála jsem se, že helmička je spíš na zadní sleženinyMohu vědět proč vás odkázal do Prahy? Pro nás by byl lepší právě HK, co se týče cesty.
Já nevím, jak je to v HK teď, ale vím, že ty 3 roky zpátky to tu nebylo úplně moderní, nepamatuji si detaily, i když kamarádky synovec sem jezdil, ale co vím, tak tady dělali odlitky podle hlavy a podle toho odlitku dělali tu helmu. Vím, že ten kamarádky synovec býval pokreslený od liháku, jak to právě dělali „ručně“. Stížnosti jsem tady na to neslyšela a i když jsem místní, tak nám doktor doporučil jet do Prahy. Na to ježdění to bylo na prd, ale synovi tam hlavu projeli takový skenem a podle toho tu helmičku vytvořili, tady v HK se to dělalo sádrovými odlitky a asi si umíš představit, jak to u tak malých dětí musí vypadat. Ale jsou to 3 roky, co jsem to řešila, tak je fakt možný, že už se tady taky posunuli.
Samozřejmě, že pomůže. Řešili jsme u pana Malíka (myslím) v Protetice v HK. Doporučuji
@Terrca píše:
Já nevím, jak je to v HK teď, ale vím, že ty 3 roky zpátky to tu nebylo úplně moderní, nepamatuji si detaily, i když kamarádky synovec sem jezdil, ale co vím, tak tady dělali odlitky podle hlavy a podle toho odlitku dělali tu helmu. Vím, že ten kamarádky synovec býval pokreslený od liháku, jak to právě dělali „ručně“. Stížnosti jsem tady na to neslyšela a i když jsem místní, tak nám doktor doporučil jet do Prahy. Na to ježdění to bylo na prd, ale synovi tam hlavu projeli takový skenem a podle toho tu helmičku vytvořili, tady v HK se to dělalo sádrovými odlitky a asi si umíš představit, jak to u tak malých dětí musí vypadat. Ale jsou to 3 roky, co jsem to řešila, tak je fakt možný, že už se tady taky posunuli.
Odlitky se tu tu už vážně neřeší. Jsem z HK…
@Lojzísek Však jsem psala, že nevím, jak to je teď, tahle situace tady byla 3 roky zpátky, a proto nás pan doktor Popper poslal do Prahy.
Samozřejmě pomůže, ale ty musíš hlavně řešit příčinu ( tedy asymetrii). Chodíte k dobré dětské fyzio? Co cvičíte?
Naše 5 měsíční mimi má i přes polohování lehce slehlou pravou stranu hlavičky. Jedeme za pár týdnů do HK na přeměřenění atd., jak moc závažné to je a zda je to na helmičku. Můj dotaz zní. Pomůže helmička i na sleželou hlavičku na boku? Nebo jenom při slehnutí vzadu na hlavičce?