Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chceme mensiho pejska vhodny k detem hodny poslusny mazel ale ne aby jenom lezel. Mate nekdo napad? ![]()
@Alex230 píše:
Chceme mensiho pejska vhodny k detem hodny poslusny mazel ale ne aby jenom lezel. Mate nekdo napad?
Boloňáčka.
Má krásnou povahu. Opravdu nelíná. Ale musí se česat a stříhat.
@Alex230 záleží jaký typ se Vám líbí. K dětem super kavalír, my ted máme už druhou fenku grifonka
Jinou rasu už nechci ![]()
Jorkšír
jezevčík ale ten potřebuje pevnější ruku. Bišonek, větší pak zmíněný kavalír, boston.. ![]()
Hlasuji pro Bisonka/bolonaka jsou úžasni, veselí, mazlici…nemivaji žádné vady, dokáží být i akční i prolezet den
Jen ta srst se musí udržovat a jako poslechnou tak tři základní povely ![]()
Jorka máme, no k dětem nic moc. |Většinou si někam zaleze a nezájem a to jsou jí 3 roky
Grifonek je její opak, neustále chce kontakt s člověkem, není až tak křehký jako jork ale zase ne každému se líbí spláclý čumák, ale v létě dýchala normálně, grifoni nejsou tlustí takže v tomhle ok. Jediná nevýhod aže jeden nikdy nestačí tak od pondělka máme nový přírůstek ![]()
@Alex230 V první řadě si ujasněte, co pejskovi můžete nabídnout, jak staré máte děti (k batoleti není úplně malé plemeno nejvhodnější - kvůli bezpečnosti psa), jaké máte zkušenosti se psy, a jestli vás nezruinuje náhlý finanční výdej kolem 10-15 tisíc (běžná cena ošetření většího úrazu psa). Podle toho se pak odvíjí jaké plemeno zvolit, a až to budete vědět je třeba si najít chovatelskou stanici a tam se vyptat na další podrobnosti ohledně plemene protože oni znají své psy a odchovy a pomůžou vám z vrhu vybrat nejvhodnější štěně pro vás. Pejsek je radost, ale mnohem víc starostí a omezení (cestování, čas věnovaný výchově a výcviku,…).
@catherine100 píše:
Hlasuji pro Bisonka/bolonaka jsou úžasni, veselí, mazlici…nemivaji žádné vady, dokáží být i akční i prolezet denJen ta srst se musí udržovat a jako poslechnou tak tři základní povely
@Alex230 my máme opravdu pidi psa - trpasličího pinče, je to mazel, ale je i sportovec ![]()
@Celeste97 píše:
Jorkšírjezevčík ale ten potřebuje pevnější ruku. Bišonek, větší pak zmíněný kavalír, boston..
S jezevčíkem opatrně
Tam narazit na opravdu hodný kus tolerantní k malým dětem a jejich zacházení se psikem, je dost dost obtížné ![]()
@Ivul87 píše:
S jezevčíkem opatrněTam narazit na opravdu hodný kus tolerantní k malým dětem a jejich zacházení se psikem, je dost dost obtížné
Jasný vím proto píšu ze potřebuje pevnější ruku
já mám jorka pravděpodobně zkříženého s jezevčíkem a je to miláček
Miluje děti, psy, dospělé.. Asi jsem měla štěstí na dobrý kus
![]()
@rokris píše:Slyší dobře na kuře nebo řízek.
Jinak jsem zapomněla napsat výše, že jsou dost vybíraví. Mají to i v charakteristice rasy.
Takovou rozlišovací schopnost ty moje potvory ani nemají všechno je jídlo ![]()
Včera mi sežraly i kesu oříšky než jsem stihla přijít že záchodu ![]()
My mame bostonskeho teriera a je to nejlepsi pes, jakeho jsem kdy mela. Je to mazel, moc nesteka a s dvouletym synem jsou partaci ![]()