Menší plemena psů vhodná k dětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rokris
16.5.18 22:32
@catherine100 píše:
Takovou rozlišovací schopnost ty moje potvory ani nemají všechno je jídlo :lol:
Včera mi sežraly i kesu oříšky než jsem stihla přijít že záchodu :cert:

Jo, tak zrovna oříšky všeho druhu ta naše taky krade. To by vůbec neměli papat, ďáblíci jedni, takže to zrovna chutná. Jak jinak. Jsou jak děcka. :D

• Citovat
  • Upravit
378
16.5.18 23:51

Hlasuju taky za grifonka(my mame konkretne brabantika)a je to nase laska… :srdce: A splňuje vsechny tve podminky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
17.5.18 08:09

Welsh corgi - ideální k dětem, žije pro svou rodinu, hlídá si ji, naprosto jedinečná skvělá povaha.

Koukám, že zrovna dnes o něm píšou na idnesu, koukni na video, všechno, co tam říkají je naprostá pravda :)

Příspěvek upraven 17.05.18 v 14:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
17.5.18 09:34

My máme čínského chocholatého psa, naháče. Jsou ale i celoosrstění - labutěnky :) Jsou úžasní, hraví, veselí, i k dětem. Má takovou „chrtí“ postavu, delší nohy, tak to není takový prcek jako třeba čivava nebo york.
Miluje lidi, hlavně ty svoje :srdce: A vůbec nelínají, ani ti osrstění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
17.5.18 11:21

@vaks :palec: :palec: taky jsme ted chtěli brabantičku a jediný brabantík je kluk tak máme druhou grifonku tentokrát černou s pálením. Trošku jsme měla obavu co starší, je to strašná žárlivka a dobrý, večer už spolu ležely v pelechu a ted zase leží spolu. Starší jí furt kontroluje, čuchá k ní. Vypadá že má starost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
17.5.18 12:01

@Markéta80 taky jsme uvazovali nad druhym, ale dvojice pes x pes je na sprateleni se asi slozitejsi nez fena x fena… :think: A rodice maji fenu civavy(vyjimecne taky strasne hodnou),takze partacku ma(kdyz se hara, maji zakaz schuzek :mrgreen: ),ale do paru bych se bala jit…ale jako druhe bych chtela grifona chlupace ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
17.5.18 13:29

@vaks spíš feny se moc nesnesou. U grifonků bych se ale nebála, ti jsou snad zlatí všichni :mrgreen: Naše je teda velká žárlivka a malou furt hlídá :mrgreen: Co línání u brabantíka? My právě brabantičku chtěli ale chovatelka má hlavně grifonky tak nám brabantička není souzena. Zatím :mrgreen: Zase mít psa a fenu tak hlídat při hárání musí být něco :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
17.5.18 13:32

@Markéta80 Krásné fotečky. :)

• Citovat
  • Upravit
378
17.5.18 13:48

@Markéta80 segra ma psa civavaka(strasne ostreho)a je pravda, ze se mu podridi, ale kdyz uz dojde na bitku, tak se umi branit(ale ne kousat-neumi to kvuli tomu spodnimu predkusu-jde na neho tim svym silnym krkem a hrudnikem :D ),ale bitka vznika spis jen kvuli te fenky a nebo kdyz brani nas(ten civavak totiz utoci i na lidi :? ),tak to je velky obrance lidi :* linat lina, hlavne se to dost zapichuje do dek, ale udelali jsme prevence(specialni pelech, kozene sedacky, prehozy na postele, bez kobercu.. a uz nesmi bohuzel spat s nama…ale kdyz neni manzel doma, tak toho obcas vyuzije a vtlaci se ke mne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
17.5.18 14:52

@vaks :mrgreen: :mrgreen: já naší trimuji takže žádné chlupy, nic, tahle prtavá je nějak moc chlupatá :mrgreen:. I proto jsem chtěla brabantičku že by byla pohoda s úpravou srsti :mrgreen:. Naší když trimuji tak to trvá 2,5-3h :jazyk: @rokris když jsou modelky :mrgreen: a ona jí fakt hlída, manžel malinkou choval a ona furt běhala kolem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
18.5.18 10:25

@Markéta80 já jsem občas toho našeho zkoušela trimovat(ale jen rukama) a asi nemam ten spravny grif.. :think: Ale nedelala jsem to pravidelne(bydlime v byte a nechala jsem si to vzdy jen na jaro/leto, kdy jsme na chate)..je totiz lehce smiseny, na krku tech chlupu ma hodne a vlni se mu, ta srts je takova hrubosrsta…mozna kdybych to zpravidelnila, tak by to linani polevilo..ale neni to nic dramatickeho, clovek musi s porizenim psa i s timto pocitat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
18.5.18 13:21

@vaks brabantík se ale netrimuje ;), u grifonků jo ti mají hrubou srst, docela vidím fakt rozdíl mezi první a ted štěnětem, starší měla hrubší srst tahle je hunatá jak medvěd a jestli jí to zůstane tak trimování bude očistec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
18.5.18 13:26

Za mě Dandie Dinmont teriér, jsou úžasní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
18.5.18 13:59

@Markéta80 já bych tu svou techniku asi ani trimováním nenazývala… ;) a dělala jsem mu to jen na krku, kde ma tu srst fakt hrubou a hunatou…ale jestli rikas, ze ti ta tva fenecka po trimovani nelina, tak pokud se toto na brabantika nepraktikuje(i kdyz na netu jsem natrefila na trimovaci hreben na brabantika-ale neporizovala),tak byste museli ty chlupy prekousnout a pohoda s upravou by sice asi byla, ale chlupy po byte taky ;) no ale to uz jsme OT, jeste odradime zakladatelku od koupi grifona(kdyby se tak rozhodla),protoze to vypada, ze jedna jen trimuje a druha prizpusobila byt psovi :mrgreen: Ale tak to neni ;) s kazdym pejskem je nejaka prace ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.5.18 13:19

Pejsek

@Alex230 nejlepší je podle mého názoru Havanský psík…mám fenečku a je to zlatíčko. :srdce: Rychle se učí, má ráda děti a velice dobře se snáší s ostatními zvířaty. Není problém ji dát do tašky a vzít ji sebou do obchodu, restaurace atd. Také není problém s ní jet na výlet nebo na dovolenou, po cestě nezlobí, jen odpočívá. Přizpůsobí se jakémukoliv životu, jak aktivnímu páníčkovi, tak i lidem, kteří nemají na venčení moc čas. Je i pro lidi s alergií, nemá normální chlupy, ale vlásky, což je praktické, protože nelíná. Je to takový rodinný mazel. :srdce: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný