Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hlasuju taky za grifonka(my mame konkretne brabantika)a je to nase laska…
A splňuje vsechny tve podminky ![]()
Welsh corgi - ideální k dětem, žije pro svou rodinu, hlídá si ji, naprosto jedinečná skvělá povaha.
Koukám, že zrovna dnes o něm píšou na idnesu, koukni na video, všechno, co tam říkají je naprostá pravda ![]()
Příspěvek upraven 17.05.18 v 14:02
My máme čínského chocholatého psa, naháče. Jsou ale i celoosrstění - labutěnky
Jsou úžasní, hraví, veselí, i k dětem. Má takovou „chrtí“ postavu, delší nohy, tak to není takový prcek jako třeba čivava nebo york.
Miluje lidi, hlavně ty svoje
A vůbec nelínají, ani ti osrstění.
@vaks
taky jsme ted chtěli brabantičku a jediný brabantík je kluk tak máme druhou grifonku tentokrát černou s pálením. Trošku jsme měla obavu co starší, je to strašná žárlivka a dobrý, večer už spolu ležely v pelechu a ted zase leží spolu. Starší jí furt kontroluje, čuchá k ní. Vypadá že má starost ![]()
@Markéta80 taky jsme uvazovali nad druhym, ale dvojice pes x pes je na sprateleni se asi slozitejsi nez fena x fena…
A rodice maji fenu civavy(vyjimecne taky strasne hodnou),takze partacku ma(kdyz se hara, maji zakaz schuzek
),ale do paru bych se bala jit…ale jako druhe bych chtela grifona chlupace ![]()
@vaks spíš feny se moc nesnesou. U grifonků bych se ale nebála, ti jsou snad zlatí všichni
Naše je teda velká žárlivka a malou furt hlídá
Co línání u brabantíka? My právě brabantičku chtěli ale chovatelka má hlavně grifonky tak nám brabantička není souzena. Zatím
Zase mít psa a fenu tak hlídat při hárání musí být něco ![]()
@Markéta80 segra ma psa civavaka(strasne ostreho)a je pravda, ze se mu podridi, ale kdyz uz dojde na bitku, tak se umi branit(ale ne kousat-neumi to kvuli tomu spodnimu predkusu-jde na neho tim svym silnym krkem a hrudnikem
),ale bitka vznika spis jen kvuli te fenky a nebo kdyz brani nas(ten civavak totiz utoci i na lidi
),tak to je velky obrance lidi
linat lina, hlavne se to dost zapichuje do dek, ale udelali jsme prevence(specialni pelech, kozene sedacky, prehozy na postele, bez kobercu.. a uz nesmi bohuzel spat s nama…ale kdyz neni manzel doma, tak toho obcas vyuzije a vtlaci se ke mne ![]()
@vaks
já naší trimuji takže žádné chlupy, nic, tahle prtavá je nějak moc chlupatá
. I proto jsem chtěla brabantičku že by byla pohoda s úpravou srsti
. Naší když trimuji tak to trvá 2,5-3h
@rokris když jsou modelky
a ona jí fakt hlída, manžel malinkou choval a ona furt běhala kolem ![]()
@Markéta80 já jsem občas toho našeho zkoušela trimovat(ale jen rukama) a asi nemam ten spravny grif..
Ale nedelala jsem to pravidelne(bydlime v byte a nechala jsem si to vzdy jen na jaro/leto, kdy jsme na chate)..je totiz lehce smiseny, na krku tech chlupu ma hodne a vlni se mu, ta srts je takova hrubosrsta…mozna kdybych to zpravidelnila, tak by to linani polevilo..ale neni to nic dramatickeho, clovek musi s porizenim psa i s timto pocitat ![]()
@vaks brabantík se ale netrimuje
, u grifonků jo ti mají hrubou srst, docela vidím fakt rozdíl mezi první a ted štěnětem, starší měla hrubší srst tahle je hunatá jak medvěd a jestli jí to zůstane tak trimování bude očistec ![]()
@Markéta80 já bych tu svou techniku asi ani trimováním nenazývala…
a dělala jsem mu to jen na krku, kde ma tu srst fakt hrubou a hunatou…ale jestli rikas, ze ti ta tva fenecka po trimovani nelina, tak pokud se toto na brabantika nepraktikuje(i kdyz na netu jsem natrefila na trimovaci hreben na brabantika-ale neporizovala),tak byste museli ty chlupy prekousnout a pohoda s upravou by sice asi byla, ale chlupy po byte taky
no ale to uz jsme OT, jeste odradime zakladatelku od koupi grifona(kdyby se tak rozhodla),protoze to vypada, ze jedna jen trimuje a druha prizpusobila byt psovi
Ale tak to neni
s kazdym pejskem je nejaka prace ![]()
@Alex230 nejlepší je podle mého názoru Havanský psík…mám fenečku a je to zlatíčko.
Rychle se učí, má ráda děti a velice dobře se snáší s ostatními zvířaty. Není problém ji dát do tašky a vzít ji sebou do obchodu, restaurace atd. Také není problém s ní jet na výlet nebo na dovolenou, po cestě nezlobí, jen odpočívá. Přizpůsobí se jakémukoliv životu, jak aktivnímu páníčkovi, tak i lidem, kteří nemají na venčení moc čas. Je i pro lidi s alergií, nemá normální chlupy, ale vlásky, což je praktické, protože nelíná. Je to takový rodinný mazel.
![]()
Jo, tak zrovna oříšky všeho druhu ta naše taky krade. To by vůbec neměli papat, ďáblíci jedni, takže to zrovna chutná. Jak jinak. Jsou jak děcka.