Plenka ve 3 letech

Anonymní
11.11.21 14:10

Plenka ve 3 letech

Krásný den, chtěla bych s zeptat a trochu se asi i uklidnit. Dceři budou 3 roky na konci prosince a pořád má plenky i na den. Vůbec nejeví o nočník zájem. Do školky jde až příští rok takže jsem to do teď nijak nehrotila, ale kecy rodiny a ostatních už mi vadí a hlavně mě mrzí. Teď jsme to od pondělí zkoušeli, ale žádný posun a akorát jsme se obě trápily tak jsem ji teď plenku vrátila. Pokud byla nahatá tak se občas povedlo, ale jakmile měla kalhotky nebo tepláky tak šlo všechno do nich. Zeptala jsem se jestli nechce čůrat, řekla ne a během minuty se počůrala na zem. A když byla počůraná tak ji ani nevadilo že je mokrá, prostě si hrála dál. :,( Je tu někdo kdo má podobný problém nebo jak to řešit? Mám ji nechat až k tomu dojde sama nebo si teď dat pauzu a třeba za 14 dnů to zkusit znovu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2031
11.11.21 14:13

Na velkou měl syn plenu ještě ve 3,5 letech. A pak jednou šel prostě na wc a bylo :nevim: Jemu se nic vnutit nedalo, se vším musel přijít sám.

Pokud ti chodí na nočník nahatá doma, nechala bych ji tak běhat. Až teprve tohle zvládne bez nehod, zkusila bych oblečení.

Příspěvek upraven 11.11.21 v 14:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15313
11.11.21 14:19

Já bych u 3leteho dítěte nečekala až na to přijde sama. Prostě bych jí plenu na doma pres den nedala a pravidelně ji prosazovala na nočník. Moje dcera měla období, že musela být jen v tričku, nebo satickach, jinak nahá aby si sama došla na nočník. Naštěstí nám to vyšlo přes léto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
11.11.21 14:21

Nekdy je strasne dulezita jistota a odhodlani mamy, dite to vyciti.
Muj mladsi syn mel plinky jeste ve 2 letech a 11 mesicich, za mesic mel jit do skolky a uz to proste bylo neunosne, tak nebylo na zbyti. Nechavala jsem ho doma chodit nahatyho, nakoupila pytlik drobnych hracek, ktere ma rad, a rekla mu, ze kdyz se vycura do nocniku, dostane jednu hracku. Mel z toho psychicky blok, bylo to hodne tezky, vyhybal se tomu a nechtel nocnik ani videt, ale motivace dostat hracku byla silnejsi a jednoho dne to prekonal a uz to slo. Behem 14 dnu byl bez plinky i na noc a skolka byla v pohode… snad 3 nehody za cely pul rok. Chce to se proste rozhodnout (ve tve hlave), najit nejakou motivaci pro dcerku a vydrzet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35417
11.11.21 14:21

Dopřej vám čas :hug: Nechala bych do konce měsíce záchod záchodem. A pak to zase zkuste.
Dcera měla plínku do čtyř let. Starší byla před druhým rok bez plínky, syn od 16 měsíců už taky zkouší nočník, není to neschopnost rodičů, myslím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.21 14:22

@Jednablbka a jak dlouho trvalo než ste přešli z nahatiny na kalhoty? :)

• Citovat
  • Upravit
18690
11.11.21 14:31

@Fiducia za me tříleté dítě přes den s plenou je neschopnost rodičů. Na noc to beru, to proste je určitě těžší si ve spánku tohle uvědomit, ale do 4 let bych taky čekala ze už budou decka bez plen i v noci. Pro zakl.. vybodla bych se na nocnik a spis už ji vzala na záchod jako velkou, pokud pocura kalhoty tak bych ji vzala do koupelny at si to premachne (jasný nezvládne to poradně a stejne to hodis do pračky). Klidně po čtvrt hodině brát na záchod, muže se vybrat nějaké hezké kalhotky a pokud je pocura tak je zniči a už je nebude moct mít tak si na ne musí dávat pozor… nevim co na ni platí, znáš ji lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
11.11.21 14:32

Jestli tě to uklidní, naše mladší měla taky plínu cca do tří let. Už jsme z toho byli nervózní, bylo léto a v září měla nastoupit do školky.
Z ničeho nic se ji pak v hlavičce něco přepnulo, plínu odložila a od té doby absolutně bez nehod. (ve dne i v noci).
Ty děti k tomu asi fakt musejí dospět. Pokud by Vás už tlačil čas, plínu jí prostě seber a nějak se s tím budete muset poprat.
K maturitě snad nikdo s plínama nešel :)
Držím alce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.21 14:33

Já mám lehce mentálně opožděného syna. Rodina mě moralizovala kvůli plínám v jednom kuse, už jsem na to byla alergická. Když mě donutili přitlačit na pilu a já syna posazovala na nočník, nejen že to nemělo efekt, začal mi nakonec při každém nočníku plakat a hystericky se zmítat. Vybodla jsem se na svou dokonalou rodinu a synka nechala. Plíny se odstranily najednou ze dne na den, místo nočníku se najednou sebral a šel se vyčůrat sám na záchod. Bylo mu 4 a půl. Od té doby je vše OK.

• Citovat
  • Upravit
18690
11.11.21 14:38
@Anonymní píše:
Já mám lehce mentálně opožděného syna. Rodina mě moralizovala kvůli plínám v jednom kuse, už jsem na to byla alergická. Když mě donutili přitlačit na pilu a já syna posazovala na nočník, nejen že to nemělo efekt, začal mi nakonec při každém nočníku plakat a hystericky se zmítat. Vybodla jsem se na svou dokonalou rodinu a synka nechala. Plíny se odstranily najednou ze dne na den, místo nočníku se najednou sebral a šel se vyčůrat sám na záchod. Bylo mu 4 a půl. Od té doby je vše OK.

Nemůžeš srovnávat zdravotně nestandardni dítě se zdravým jedincem. V tvém případě bych rodinu poslala kde slunce nesviti (slusne samosebou) a řešila bych taky spis vývoj a jak mu pomoci než nějaké rady ostatnich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
11.11.21 14:38

Naše malá, na to přišla minulou sobotu. Do té doby byl vytažen nočník, dětské prkýnko, občas jsem ji vysadila, chodila doma bez plenky, sedla si na nočník, ale byly dny, kdy jsem ji prostě neposadila---tomu dítěti nohy nezlomíte, že jo. :lol: ale když se zvalila vteřinu potom, co opravdu seděla, lehce jsem zvýšila hlas a řekla tyty. Ona totiž moc dobře chápala a i to říkala, že se dělá z pipi lulu. Má 28m. Držím pěsti, je to boj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
11.11.21 14:43

Když vyslecena na nocnik chodi, nechala bych tuniku a ponožky a trenovala takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.11.21 14:44

Já bych ji pleny nebrala, protože bych nechtěla mít pomočený byt. Zkusila bych ji vysazovat rovnou na záchod. Mluvila o tom, jaké to bude, až bude bez plenek. Jaké hezké kalhotky si koupíme. Syn mi v té době nechtěl chodit na velkou. Jen do pleny. Pak jsme byli někde venku na koupališti, potřeboval nutně a ejhle, šlo to i na WC. Žádné známky poškození z nošení plen na něm nepozoruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
11.11.21 14:46
@hospodki píše:
@Fiducia za me tříleté dítě přes den s plenou je neschopnost rodičů.
pokud pocura kalhoty tak bych ji vzala do koupelny at si to premachne
muže se vybrat nějaké hezké kalhotky a pokud je pocura tak je zniči a už je nebude moct mít

Jsi normální?? :zed:
Malá holčička si bude prát počůrané kalhoty a ještě bys ji vzala kalhotky, které si vybrala?? :zed:
Nechceš jí v tom ještě vymáchat čumák?? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18690
11.11.21 14:50
@MatildaMatilda píše:
@hospodki píše:
@Fiducia za me tříleté dítě přes den s plenou je neschopnost rodičů.
pokud pocura kalhoty tak bych ji vzala do koupelny at si to premachne
muže se vybrat nějaké hezké kalhotky a pokud je pocura tak je zniči a už je nebude moct mít —-
Jsi normální?? :zed:
Malá holčička si bude prát počůrané kalhoty a ještě bys ji vzala kalhotky, které si vybrala?? :zed:
Nechceš jí v tom ještě vymáchat čumák?? :roll:

Jsem naprosto normální, to se neboj. Ano, vypere si je a má si na své věci dávat pozor. … pokud zakladatelka už dle svého zkoušela plno věci tak at zas zkusi něco jiného.. a ne, čumák ji v tom machat nebudu, ale píchat do ni vidlema 🤦🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí