Plenka ve 3 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11304
11.11.21 19:47
@mamina2017 píše:
mě tak dostala bývalá kolegyně. Holka, na jaře bude mít 5, ale davají ji na noc plínku, protože se ona s manžílkem chce vyspinkat, tak malou nebudou budit na čurání.

Moje dítě mělo taky plenu na noc dlouho, nevím přesně do kolika. Ale je spáč a v noci se nevzbudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11304
11.11.21 19:48
@Babs18 píše:
tohle mám za sebou…moje děti prostě na nočníku neseděli…

Ale zakladatelka nepíše, že by malá nějak bojkotovala nočník, nebo jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8815
11.11.21 20:27

@mamina2017 syn měl 5 teď v říjnu a plinku na noc má taky a jo, všechny to strašně pohoršuje… tak ať si trhnou. Fakt to není o mojí nebo manželove lenosti, dělali jsme všechno možný i nemožný, pečlivě dodržovali všechny rady doktorky… prý se to do 5 let neresi, tak teď má konečně má 5, tak to řešíme, příčina bude nejspíš buď v mozku nebo močových cestách. To fakt nemůžu výchovou ovlivnit.. jo, mně taky tříletý dítě s celodenní plinou přijde divný, ale nikdy by mě nenapadlo říct ani slovo, protože nevím, jestli třeba není nějak nemocný, nebo nemá jiný adekvátní důvod, proč tu plinku má. Většinou už od pohledu poznáš, kdo na dítě kašle, a kdo má zdravotní problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5384
11.11.21 21:57
@Midaku píše:
@mamina2017 syn měl 5 teď v říjnu a plinku na noc má taky a jo, všechny to strašně pohoršuje… tak ať si trhnou. Fakt to není o mojí nebo manželove lenosti, dělali jsme všechno možný i nemožný, pečlivě dodržovali všechny rady doktorky… prý se to do 5 let neresi, tak teď má konečně má 5, tak to řešíme, příčina bude nejspíš buď v mozku nebo močových cestách. To fakt nemůžu výchovou ovlivnit.. jo, mně taky tříletý dítě s celodenní plinou přijde divný, ale nikdy by mě nenapadlo říct ani slovo, protože nevím, jestli třeba není nějak nemocný, nebo nemá jiný adekvátní důvod, proč tu plinku má. Většinou už od pohledu poznáš, kdo na dítě kašle, a kdo má zdravotní problém..

Ano, stává se. Noční pomočování může trvat klidně i do puberty, výjimečně i v dospělosti. Někdy se ani fyziologická příčina nezjistí.
Obvykle se dřív přestanou pocuravat děti s látkovými plenami. I to je varianta, jak naučit dítě na nočník - místo papírové látkovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.11.21 22:04

@Takco obě děti byly na latkovkach. Mladší dokonce kratší dobu, asi jen do roka, pak curala najednou velká množství a látka už to nepobíral a já nechtěla investovat do dalsi výbavy.
Mladší se odplenkovala kolem 20. mesice pres den a ve 22 měsících přes noc.
Starší se odplenkovala přes den ve 2,5 letech, přes noc ve třech (ale že se mi v noci chce nepozná na v osmi letech :lol: ). Tady se mi 100% potvrdila teorie typu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8815
11.11.21 22:21

@Takco syn byl v latkovkach téměř od narození. Na jednoraz jsme přešli až po třetím roce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
11.11.21 22:27

Indiánská metoda, od začátku alespoň leginy(kvůli zvyku i čistotě,), za sezení na nočníku 2 lentilky, za vyčurani pět. A jako první týden je mazec, kluk počůral třeba desatero legín za hodinu respektive si přičurnul. Po 14 dnech jsme pokračovali nakonec dál, chodili i ven, po měsíci už nebyli nehody. Postupně vydržel i tri hodiny. Začali jsme ve 2.5 letech, a to si vůbec neříkal, nevěděl, byl mimoň. Jo a teda měl knížku o tom doma a tu jsme četli půl roku dopředu, jsou v ní otevírací okénka, to z té knížky věděl, co má dělat, plus první měsíc ty čokoládové odměny. Ale na zimu bych do toho nešla. To už nech na jaro. Ale fakt to nemusí být během dvou dnů, než začne trochu chápat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí