Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@CokeLady To je jenom první dojem. Pak už to prostě bereš tak, že vezmeš něco, co neproteče a vycpeš to něčím, co saje. Třeba utěrkou.
Gratuluju!
@CokeLady píše:
Nad látkovami uvažuji zatím jen velmi zdálky… chci se zeptat, all in one by měly být jako jednorázovky, fakt jsou? stačí si pořídit 20 těchto plen a je vystaráno? dá se s tím fakt pracovat jako s jednorázovkami?
Já měla pro prcka 22 kousků AIO plenek a stačilo to, pak jsem teda přidala čistě ze zvědavosti kalhotkové plenky, ale rok jsme jeli jen v AIO a to i na noc. Ale ono hodně záleží jak je učůrané dítě, ne každému totiž stačí, my měli bambusový pop-in. Látkové poradkyně výbavu jen z těchto plen nedoporučují, ale mě to tak vyhovovalo. Prostě jsem přebalila, celou plínu schovala do pytle a bylo, žádný násilí a žádná práce navíc. Jen se víc pere.
@CokeLady za mně osobně ne, ale nic se nestane, když to vyzkoušíš. Kup si jich třeba pět nebo deset a uvidíš, určitě je využiješ ![]()
Za mně je to taky finančně náročné a ty kalhotky podle mně to časté praní nevydrží. Lepší je mít kalhotkové pleny (vypadají jako jednorázovka, ale jsou ze savého materiálu) a na nich PUL (nepromokavé) kalhotky. Počůranou plenu vypereš a kalhotky zůstanou na další použití, nemusíš je pokaždý prát a ten materiál se tím tak neničí.