Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky,už zase něco potřebuji,nemůžu to tady najít,nebo blbě hledám ![]()
potřebuji nějaké vetší plínky,dceři jsou 2roky,na nočník nepůjde ani kdyby nevim co
no ale má 15kg a docela máme problém s plínama,měla sem huggies ale 5tky už jsou malé a 6tky u nás nikde nemaj ani mi je neobjednaj
no a pampersky 6tky,jsou zase děsně dlouhé,jen se jednou vyčurá už jí visí dolů a vadí ji to u kalhot to vypadá blbě.kupovala jsem už různé druhy ani už nevim ty názvy ale bud jsou tvrdé nebo opět malé
už nevim co jí dát,s nočníkem to zatim nevypadá a nahá chodit nemůže.budu ráda za každý typ ![]()
Možná by stačilo, pokud bys jednoduše plenu po vyčůrání vyměnila - měla by to být samozřejmost ![]()
A co Babylove, ta největší velikost? Ty měla moje dcera na noc až skoro do 3 let, bez problémů…
A na den jak píše Cappy - měnit a měnit, rozhodně častěji než miminkům. Malá už jistě aspoň naznačí, kdy čurala (nebo minimálně to na té pleně uvidíš), takže pak okamžitě čistou.
Příspěvek upraven 26.05.11 v 12:42
Známá používá Bella Happy (dvojčata 2,5 roku), ale kolik oni váží to nevím, ani jak jsou tvarově.
zkus babydream z rosmanna jsou dobrý levný a mají je až do vel. 6
Náhodou já bych ji nahatou nechala (doma samozřejmě), třeba jí to právě dřív docvakne s pocity a čůráním.
Jinak ale nevím, tak pardon ![]()
tak já jsem spokojená se zelenými teskáckými plenkami.. ty jsou vzdušné a super.. ted máme z lidlu a též si nemohu stěžovat
Hlavně si člověk musí uvědomit, že nejsou jen Pampers, Huggies a podobný megaznačky, ale jsou i levnější plíny srovnatelné ne-li lepší a má jich na výběr mraky.
Taky bych malou nechala, at si parkrat procura prdelku, treba ji to dojde ![]()
Jinak vetsi plenky jsou Belly Happy, a Babylove
No a kdyztak mrkni na net a treba si plenky objednej, kdyz vezmes vice baliku, nebo vice veci z netu, vyjde te to i s postovnymmnohdy levneji ![]()
Ahoj tak já jsem té naší princezně,která nočník bojkotovala ve 2 letech plenu prostě vzala a ejhle,trvalo to týden a je bez pleny a po 14 dnech bez pleny ve dne, už ji nemá ani na noc. Právě teď v dubnu jí byly 2 roku. Je léto teď máš víc než ideální dobu na to jí tu plenu sebrat.Do větších plínek bych fakt už nešla.Přeju pevné nervy. Stani + 3 koťata
A co třeba plenky Eco Baby? Myslím že jsou do 25kg,sama s nimy zkušenost nemám,ale známá si je nemůže vynachválit.
""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s11957.gif:http://www.celysvet.cz/…e/s11957.gif
Příspěvek upraven 26.05.11 v 13:00
Cappy píše:
Možná by stačilo, pokud bys jednoduše plenu po vyčůrání vyměnila - měla by to být samozřejmost
Ja teda taky nemenim okamzite po curani - nekdy to holt nejde! ![]()
BaraDolezal píše:Cappy píše:Ja teda taky nemenim okamzite po curani - nekdy to holt nejde!
Možná by stačilo, pokud bys jednoduše plenu po vyčůrání vyměnila - měla by to být samozřejmost
Jestli to jde nebo nejde, si musí každá matka rozhodnout sama - záleží na tom, jak moc chce pokožku svého dítěte uchránit před močí (nebo dokonce amoniaku - na ten se totiž moč rozkládá).
U nás to šlo.
Určitě jsou situace, kdy to nejde hned, ale mělo by jich být opravdu málo.
U tak velkého dítěte je navíc těžké si nevšimout, že má mezi nohama načůraný velký balík
Příspěvek upraven 26.05.11 v 12:56
hofka píše:
Hlavně si člověk musí uvědomit, že nejsou jen Pampers, Huggies a podobný megaznačky, ale jsou i levnější plíny srovnatelné ne-li lepší a má jich na výběr mraky.
tak stím souhlasím, my kupujeme jen z lídlu, nebo tesco nebo z rosmanna, levný kvalitní a mnoooohem lepší jak pampersky