Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tak Samik ma 12 kg a pouzivame 5ky bud Pampersky a nebo zelene z Tesca a nemuzu si stezovat.
A ze bych menila plinu po kazdem vycurani?? Tak to fakt nedelam,protoze Samik ucurava porad,kdyz je bez pliny dopolko,tak se dokaze vycurat i 4× za hodinu ![]()
BaraDolezal píše:Cappy píše:Ja teda taky nemenim okamzite po curani - nekdy to holt nejde!
Možná by stačilo, pokud bys jednoduše plenu po vyčůrání vyměnila - měla by to být samozřejmost
Jasně že to nejde pokaždé - ale u takhle velkých dětí by to měla být výjimečná věc… Něco jiného je to přes noc, tam potřebujeme, aby plína vydržela co nejvíc, ale přes den
Mně to připadá i jako věc principu „vyčurala ses, konec hry, musíme přebalit“ - kdyby nešlo o nic jiného, tak o to uvědomování si…
Osobně bych v tomto věku a počasí nechávala taky holčičku doma nahatou a neřešila velikost plen (u nás se to osvědčilo), ale o tom diskuse není, na to se zakladatelka neptá. Ptá se na konkrétní pleny - a já za sebe opravdu můžu doporučit ty Babylovky, neprotékaly (a neprotékají) u mých dvou dětí v žádné velikosti.
Cappy píše:BaraDolezal píše:Cappy píše:Ja teda taky nemenim okamzite po curani - nekdy to holt nejde!
Možná by stačilo, pokud bys jednoduše plenu po vyčůrání vyměnila - měla by to být samozřejmostJestli to jde nebo nejde, si musí každá matka rozhodnout sama - záleží na tom, jak moc chce pokožku svého dítěte uchránit před močí (nebo dokonce amoniaku - na ten se totiž moč rozkládá).
Příspěvek upraven 26.05.11 v 12:56
U nás to šlo.
Určitě jsou situace, kdy to nejde hned, ale mělo by jich být opravdu málo.
U tak velkého dítěte je navíc těžké si nevšimout, že má mezi nohama načůraný velký balík
s tím nejde nesouhlasit ![]()
No, amoniak se asi okamzite nevytvori, ne? Pokud jde o to uvedomovani, s tim asi souhlasim - plenka vse zjednodusi.
Nemyslim si, ze kdyz necham plinecku o neco dele, male by to ublizilo…
A mozna by stacilo kdyby ve dvou letech bylo ditko bez pliny.
a jéé zase sem vzbudila asi špatnou vlnu,to sem tedy nechtěla.děkuji za postřehy,samozřejmě plíny měním jak nejvíc to jde,jednak už je ta moč i víc cítit u takto velkých dětí a taky jí přece nenechám lítat v načurané plíně,to prominte by mě nenapadlo.ale když jí dám plínu a zrovna se vyčurá tak to bych je musela měnit hned po 5minutách a to opravdu nedělám asi sem tedy hrozná.ale z balíkem neběháme,oni jsou ale dlouhé celkově a mě jde spíš o ten pas.no nic děkuji za postřehy a rady,určitě to vyzkouším.
nahá běhá co to jen jde,doma po zahradě a přes léto na dvorku bude taky nahá spolíhám i že se třeba chytne nočník,no uvidíme tak dík všem
![]()
kattkka stačilo ale když na nenočník neumí a jde do města.tak má jít bez????ach jo tak ted to ještě vypadá že sme asi divný když nosíme na nákupy plíny.no nic ![]()
kubina01 píše:
kattkka stačilo ale když na nenočník neumí a jde do města.tak má jít bez????ach jo tak ted to ještě vypadá že sme asi divný když nosíme na nákupy plíny.no nic
Nejste divny
Ja si myslim,ze u nas taky budou pliny dlouho,pokud si z toho bude prsek delat prcu jako ted ![]()
No zkus ty jine pliny,co tu psali uz holky,treba budou lepsi nez co mate ![]()
ja odporúčam Babylove z DM.. Moja malá mala tiež dlho plienky, ale ona je drobček, 15 kg nemá ani teraz a to má cez 4 roky
![]()
kubina01 píše:
kattkka stačilo ale když na nenočník neumí a jde do města.tak má jít bez????ach jo tak ted to ještě vypadá že sme asi divný když nosíme na nákupy plíny.no nic
Ale houby, s tím se netrap. Jasně že dvouleté dítě nemusí být bez plíny! Učíš ji to, zkoušíte, tak co - ona se chytí.
Moje dcera taky nebyla - pak se asi měsíc po druhém roce ze dne na den chytla sama a bylo po problému. Na spaní měla pleny skoro do tří let, pak ze dne na den bez a nehodu jsme zažili asi jednou do měsíce.
Nenech se stresovat podobnými výlevy
![]()
Příspěvek upraven 26.05.11 v 13:13
tak my jezdíme bez plen a když se potřebuje vyčůrat, tak jdeme prostě na trávník.. a je mi jedno, co si kdo bude myslet..
Nějaké jiné ve velikosti 5? A na noc 6?
Jinak mě si dítě začalo říkat na nočník, když jsem ho důsledně po každém vyčurání přebalila, i po sebemenším cvrknutí, stačilo 2dny. Pokud dítěti „visí“ plína i po jednom vyčurání, tak zkrátka potřebuje přebalit, protože už pouští velké dávky. ![]()
Myslim si, ze po lete neni co resit
ono jim to taky neni tem prdolum prijemny, jak jim to tece po stehynkach dolu
nechej nocnik nenapadne lezet v ceste a snad po nem sama sahne… a co zkusit zachod? Neter nesla na nocnik nikdy, nenavidela ho, ale protoze velci lide chodi na zachod, chtela taky ![]()
mofiz píše:
tak my jezdíme bez plen a když se potřebuje vyčůrat, tak jdeme prostě na trávník.. a je mi jedno, co si kdo bude myslet..
Tak pokud si dite rekne,ze chce curat,tak to jako je jednoduchy,ale pokud se dite driv pocura,nez to rekne,tak to pak bych taky mohla menit kalhoty 5× za cestu do mesta ![]()
Ale to je od tematu a navic nam jeste dva ani nejsou ![]()
S curanim na travnik mi to prijde uplne normalni u malych deti ![]()
mofiz píše:
No jooo, ale uz si rika sam/a ![]()