Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
určitě to vyzkouším..je mě ted nějak úzko a připadám si teda fakt blbě že neumíme na nočník,ale ona k tomu asi ještě nedošla ,ona krásně mluví ale nočník vyhazuje a uplně ho nechce,baví jí učůrávat na zem a utírat to a to mě dokáže dovést k šílenství,ale i přes spoustu triků a rad zatim nic.tak sem asi fakt jiná,no to sem si zas založila diskuzi.tak jo holky díky za rychlé odpovědi
![]()
sama si neřiká ani náhodou,občas řekne že je vykakaná ale až po.no a záchod zkoušíme taky.
kubina01 píše:
určitě to vyzkouším..je mě ted nějak úzko a připadám si teda fakt blbě že neumíme na nočník,ale ona k tomu asi ještě nedošla ,ona krásně mluví ale nočník vyhazuje a uplně ho nechce,baví jí učůrávat na zem a utírat to a to mě dokáže dovést k šílenství,ale i přes spoustu triků a rad zatim nic.tak sem asi fakt jiná,no to sem si zas založila diskuzi.tak jo holky díky za rychlé odpovědi![]()
![]()
Vôbec sa tým netráp.. Moja dcérka mala plienky do troch rokov a nejaké drobné.. Krásne rozpráva, od dvoch rokov povie aj R a všetky ostatné ťažké hlásky, a plienka a dojčila som ju…
A čo? každé dieťa je šikovné na niečo iné… Ja zase nie som za nútenie detí na nočník, pretože sa patrí aby v jej veku už plienky nemali… Dieťa si samé uvedomí, kedy je čas.. naša malá plienky odhodila sama od seba (samozrejme, taký jemný nátlak, že je už veľká baba a veľké baby necicinkujú a nemajú plienky bol) ale jednoducho ju ráno vyhodila a večer už žiadnu nechcela, že je veľká baba ![]()
kubina01 píše:
určitě to vyzkouším..je mě ted nějak úzko a připadám si teda fakt blbě že neumíme na nočník,ale ona k tomu asi ještě nedošla ,ona krásně mluví ale nočník vyhazuje a uplně ho nechce,baví jí učůrávat na zem a utírat to a to mě dokáže dovést k šílenství,ale i přes spoustu triků a rad zatim nic.tak sem asi fakt jiná,no to sem si zas založila diskuzi.tak jo holky díky za rychlé odpovědi![]()
![]()
Pripadas si tak zbytecne
to je jako by jste zacali pozdeji mluvit, obracet se na brisko, oblikat si treba ponozky… nemuzes srovnavat
![]()
meravigliosa píše:kubina01 píše:Vôbec sa tým netráp.. Moja dcérka mala plienky do troch rokov a nejaké drobné.. Krásne rozpráva, od dvoch rokov povie aj R a všetky ostatné ťažké hlásky, a plienka a dojčila som ju…
![]()
A čo? každé dieťa je šikovné na niečo iné… Ja zase nie som za nútenie detí na nočník, pretože sa patrí aby v jej veku už plienky nemali… Dieťa si samé uvedomí, kedy je čas.. naša malá plienky odhodila sama od seba (samozrejme, taký jemný nátlak, že je už veľká baba a veľké baby necicinkujú a nemajú plienky bol) ale jednoducho ju ráno vyhodila a večer už žiadnu nechcela, že je veľká baba
Vidis, nase mala zacala rikat R az po ctvrtem roce a ani nas nenapadlo si myslet, ze je divna
a bez plen zase byla okolo toho druheho roku, jak rikam, nesrovnavej ![]()
To je fakt různý, známí maj dvojčata, dva a půl roku a maj plíny. Nemuseli by, ale nikdo se jim asi moc nevěnuje v tomhle ohledu. Zato rozuměj třem jazykům:-)
BaraDolezal píše:meravigliosa píše:Vidis, nase mala zacala rikat R az po ctvrtem roce a ani nas nenapadlo si myslet, ze je divnakubina01 píše:Vôbec sa tým netráp.. Moja dcérka mala plienky do troch rokov a nejaké drobné.. Krásne rozpráva, od dvoch rokov povie aj R a všetky ostatné ťažké hlásky, a plienka a dojčila som ju…
![]()
A čo? každé dieťa je šikovné na niečo iné… Ja zase nie som za nútenie detí na nočník, pretože sa patrí aby v jej veku už plienky nemali… Dieťa si samé uvedomí, kedy je čas.. naša malá plienky odhodila sama od seba (samozrejme, taký jemný nátlak, že je už veľká baba a veľké baby necicinkujú a nemajú plienky bol) ale jednoducho ju ráno vyhodila a večer už žiadnu nechcela, že je veľká babaa bez plen zase byla okolo toho druheho roku, jak rikam, nesrovnavej
presne tak…
Syn začal chodiť samostatne v deviatich mesiacoch, dcérka sa v tom období naučila samostaten si sadnúť a chodiť začala okolo roka a pol..
So synom som chodila do šiestich rokov na logopédiu a malá to nešťastné R vedela skôr ako on..
A ani ma nenapadlo ich porovnávať.. Jeden bol šikovný na to, tá na to..
Anonymní píše:čo znamená, že sa im v tomto nikto nevenuje?
To je fakt různý, známí maj dvojčata, dva a půl roku a maj plíny. Nemuseli by, ale nikdo se jim asi moc nevěnuje v tomhle ohledu. Zato rozuměj třem jazykům:-)
Kamarádka má na 20měs 14kg kluka Bella Happy5 a chválí je. I když teda já mám 13měs holku, má 4+ a přijde mi to tak akorát, tak nevím, co bude mít za půl roku
Možná takový ty mega vložky na únik moči ![]()
Náš malej má teda zatím jen 13 kilo, ale nosí Pampers Active baby 4 a pohoda… Pokud by přibral na těch 15, koupila bych 4+… ![]()
Ahoj,co vyzkoušet takové ty tréninkové kalhotky,jsou jako klasické plíny,ale navlíkají se jako kalhotky a jdou hodně roztáhnout,ty jsi zkoušela?
Nevysazujou je na nočník např. Přes týden chodí do školek, kde na to pečou, sotva jim plínu vyměněj. Jasně, děcka k tomu dojdou samy, ale už by mohly být bez plen teď:-) Ale předpokládám, že tohle léto už se odplenkujou.
meravigliosa píše:Anonymní píše:čo znamená, že sa im v tomto nikto nevenuje?
Do školy s plienkou nepôjdu..
Jo, ty kalhotkove plenky by taky mohly byt fajn a delaji je i levnejsi znacky - ty babylove, esko a tak ![]()
To uz fakt bude jako velka holka ![]()
Pokud se ti nechce naucit na nocnik, zkus ji balit do latkovych ctvercovek. Miminka jak maji papirove tak neciti mokro tolik jako s latkou. A kdyz to mokro citi intenzivne, tak se chteji zbavit a rychle se uci na nocnik ![]()
kate02 píše:
Náš malej má teda zatím jen 13 kilo, ale nosí Pampers Active baby 4 a pohoda… Pokud by přibral na těch 15, koupila bych 4+…
Dcera má 12,5kg, ale Pampers 4+ jsou jí tak tak. Má to jako bokovky
Ono dost záleží i na výšce.