Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
ahoj, zakládala jsem podobnou diskuzi před rokem: https://www.emimino.cz/…n-one-40981/
irco ja pouzivam bum genius skoro 2 roky a se suchacema teda problem zatim nemam.. ![]()
Ja bych teda celou vybavu z AIO nedelala… podle me se ten PUL castym pranim znici. Pokud chces, neco jednoducheho, tak si porid kalhotove pleny a na to svrchnaky. To uz mas jen malou cinnost navic.
Co se tyce znacek, tak mam velmi rada kalhotkove pleny anavy a na to natahovaci vlnaky disana
Skvělé jsou Ecobu - vypadají podobně jako Pop In, ale jsou jiné, mnohem jemnější uvnitř. Plus ten vnitřek není nijak barvený, což je další plus.
Pak GroVia AIO nebo GroVia Shell s vkládačkami, ty druhé mají výhodu v tom, že se kalhotky dají používat samostatně jako svrchňáčky s dalšími druhy plen.
No a pak jsou super taky Sweet Monkey, jsou buď chundelaté s minkie svrchní vrstvou nebo budou po víkendu i hladké - ale je to úplná novinka, takže ještě nejsou na webu… Ale jsou úžasné a budou za skvělou cenu.
Tak opravdu Ti poradíme každá jinak
. Já doporučuji Imse Vimse 2v1 - jsou to snad nejtenší látkové plenky, takže se vlezou krásně i do ryflíků a velmi jednoduše se nasazují. Ikdyž mám ráda i Anavy Easy - ty jsou také super štíhlé a výborně sají. Anavy jsou navíc český výrobek, vyrobený tady v ČR - což je další věc, která je mi na nich sympatická ![]()
Ale jak už psaly holky, určitě bych si celou výbavu z AIO plen nedělala. Pokud chceš látkování jen vyzkoušet, raději si nakup jen pár plen více druhů a uvidíš. Ať Tě pak nemrzí, že máš jen AIO plíny
..Přece jen kalhotkovka a na ni svrchňáčky je dvojí jištění ![]()
Tak všem moc děkuji
![]()
Ještě promyslím co a jak
Zaujaly mě ty Anavy (český výrobek) a Sweet Monkey (pěkné vzory), tak spíš že bych jich pár pořídila a měla to na střídačku s těmi papírovými.
Kamarádka má Sketche, tak mi nabídla, že mi půjčí na odzkoušení, že se podle toho rozhodnu ![]()
fram píše:
sketche nebrat!
Zvlášť AIO nebrat. Tekly nám okolo bříška i okolo nožiček, jen co se malý trošku začal natáčet. Velurky byly vcelku v pohodě, i když taky brzy přestaly stačit a šly z domu. ![]()
Zdravím maminky používající látkové plenky a mám na Vás dotaz ![]()
Máte některá tyto plenky? Jsou dobré, savé?
http://aukro.cz/…2871359.html
Jsem trochu v šoku z ceny… ![]()
Jsou to klasické kapsovky, takže sají podle toho, čím je nacpeš. Plus nemusí sednout a při větším promočení protýkají obvykle kolem nožiček. Pokud je nemáš ošahané, tak nejspíš 17 kousků neužiješ. Navíc jsou fleesové, ne všechny děti to na zadku snesou.
@Janulin píše:
Zdravím maminky používající látkové plenky a mám na Vás dotaz
Máte některá tyto plenky? Jsou dobré, savé?
http://aukro.cz/…2871359.html
Jsem trochu v šoku z ceny…
Nešla bych do nich ani omylem..Možná tak jeden dva kusy na zkoušku, ale tyto pleny nebývají kvalitní. PULy se brzy ničí a hlavně kdo ví, jestli mají potřebné atesty pro děti do 3let.. ![]()
@CokeLady já si s nimi vystačím čtvrtý měsíc, točím asi deset kusů, uvidím jestli se nerozpadnou. Taky jsem chtěla něco jako jednorázové.
@CokeLady Čekáš druhé?
Hele, já původně chtěla výbavu jez AIO a za mě to je blbost. Nejlepší je pořídit různé typy plen od různých výrobců a pak uvuidíš, co ti bude vyhovovat. Mít jen AIO vyjde hrozně draze a podle mne se nedají používat ve všech obdobích. Třeba za jednovelikostní tvarované pleny bez svrchňáků budeš hrozně ráda v létě, když bude vedro, že se Ti dítě nezapaří a neoprudí. Můžeš ho mít jenom v nich. AIO jsou zase hodně šikovné kolem roku věku, když dítě utíká při přebalování, že je to rychlejší. Taky v nich má menší zadek a nemusíš tolik řešit délku body. Ale větší děti s nimi mívají problém, protože toho už vyčůrají hodně najednou a to AIO často nepoberou a proteče to. Snad jsem poradila.
@CokeLady Jinak látkové pleny nejsou žádná velká věda, je to čistě o zvyku.