Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
noo podle mě to nenaštuduješ, prostě něco pořiď, klidně z druhé ruky, jen po jednotlivých kusech a zkoušej, teoreticky se ti to může líbit a prakticky vám to pak s miminkem nebude fungovat.
a k těm pop-in, já je mám, celou sadu, kterou jsem koupila v sekáči za 4kila, evidentně skoro nepoužité, ale asi se majitelce nelíbilo, že zhrubnul ten bambus uvnitř, zvenčí jsou měkké, vnitřní vložky sajou teda parádně - jak tu někdo psal, že jsou nesavé
a po vyprání je promnu v ruce a jsou celkem i měkké, na prdce drží super a protekly mi jednou a to jen nepatrně, když jsem je blbě zapnula
Tak ve 2 měsících se mi zdálo taky všechno savé parádně.
Ale když v roce a půl vyčurá naráz půl kýble, tak ti to nepobere téměř žádná kapsovka ani AIO. Ještě vcelku slušně šla Anavy easy, jinak se nic nechytalo.
Alpaka píše:
Tak ve 2 měsících se mi zdálo taky všechno savé parádně.Ale když v roce a půl vyčurá naráz půl kýble, tak ti to nepobere téměř žádná kapsovka ani AIO. Ještě vcelku slušně šla Anavy easy, jinak se nic nechytalo.
Alpaka píše:
Tak ve 2 měsících se mi zdálo taky všechno savé parádně.Ale když v roce a půl vyčurá naráz půl kýble, tak ti to nepobere téměř žádná kapsovka ani AIO. Ještě vcelku slušně šla Anavy easy, jinak se nic nechytalo.
souhlasim ![]()
Momentalne z AIO vyhovuji savosti MMT a TB. Easy nekolikrat protekly. Ale kdovi co bude za pul roku
.
ebirka píše:Alpaka píše:souhlasim
Momentalne z AIO vyhovuji savosti MMT a TB. Easy nekolikrat protekly. Ale kdovi co bude za pul roku.
teda malej má sice dva měsíce, ale váží přes 6kg, takže není úplně reprezentativní dvouměsíčňan, ale určitě je to jiné než ve dvou letech, uznávám ![]()
Právě proto nepoužívám AIO,protože to co malý pouští najednou by nepobralo nic… Jedině Anavy se svrchňákama ![]()
Saroya píše:ebirka píše:teda malej má sice dva měsíce, ale váží přes 6kg, takže není úplně reprezentativní dvouměsíčňan, ale určitě je to jiné než ve dvou letech, uznávámAlpaka píše:souhlasim
Momentalne z AIO vyhovuji savosti MMT a TB. Easy nekolikrat protekly. Ale kdovi co bude za pul roku.
Hlavně čůrají nárazově a pořádně, my už musíme dávat ven papírovou, protože je jinak durch, ve všem
Na doma se mi osvědčily flanelové vícevrstvé doma šité ![]()
ivko, jak píše Saroya, to prostě nastudovat nejde. Na diskuzích sice trochu získáš přehled, jaké plenky jsou více či méně oblíbené, ale vyzkoušet budeš muset sama, co tobě a miminku bude vyhovovat. Hlavně nedělat závěry po jednom vyzkoušení, na tom nic nepoznáš…
Jak tu někdo psal, že má po vyprání plenky měkké… ono je taky něco jiného mít ji 14 dní-měsíc a něco jiného používat půl roku-rok, některé plenky jsou pak jak struhadla
.
Kdybych měla říct nejoblíbenější značku, za mě by to byly Tots Bots. Jen škoda, že do AIO teď začali dávat vkládačky z mikrovlákna, předtím tam alespoň byly bambusové.
Určitě bych sama nešla do celé výbavy z AIO, ta kombinace plenky+svrchňáků mi přijde mnohem praktičtější, variabilnější a určitě i savější, jak už tu holky psaly. AIO dávám většinou jen k dr., abych nemusela mít sebou mimo plenek ještě i náhradní svrchňáky. PULky u mě vedou Imse Vimse Soft, Organic nám provlhaly, když se malý plazil a už jsem se k nim nevrátila. A na noc místo pyžama jednoznačně vlňáky Babyidea ![]()
Hodně maminek třeba kritizuje Popolinky, ale já mám Duhu a jsem s nima spokojená. Dávám je i na noc, do toho pořádnou vkládačku a mám to radši, než kdejakou noční kapsovku ![]()
Takže já radím udělat si pár tipů, vyzkoušet, a pak dokoupit
Za mě taky AIO jen na některé příležitosti, normálně není nad plenku + svrchňáky.
„Jedeme“ vpodstatě jen v Anavy plenkách. ![]()
Budu se muset zbavit Anavy vlňáčků na patentky, babička-hlídačka s nimi nechce manipulovat, bojí se, že je poničí. Manžel podobně, tak jsem raději pořídila jinou značku na sucháč.
Kdybyste měl někdo zájem, písněte SZ.
- bodlinka - píše:Zkus si sehnat Swaddlebees na patentky. U nás jsem je už ale dlouho neviděla. Ty mají patentky pevně a nevytrhávají se.
Za mě taky AIO jen na některé příležitosti, normálně není nad plenku + svrchňáky.„Jedeme“ vpodstatě jen v Anavy plenkách.
Budu se muset zbavit Anavy vlňáčků na patentky, babička-hlídačka s nimi nechce manipulovat, bojí se, že je poničí. Manžel podobně, tak jsem raději pořídila jinou značku na sucháč.Kdybyste měl někdo zájem, písněte SZ.
Alpaka píše:- bodlinka - píše:Zkus si sehnat Swaddlebees na patentky. U nás jsem je už ale dlouho neviděla. Ty mají patentky pevně a nevytrhávají se.
Za mě taky AIO jen na některé příležitosti, normálně není nad plenku + svrchňáky.„Jedeme“ vpodstatě jen v Anavy plenkách.
Budu se muset zbavit Anavy vlňáčků na patentky, babička-hlídačka s nimi nechce manipulovat, bojí se, že je poničí. Manžel podobně, tak jsem raději pořídila jinou značku na sucháč.Kdybyste měl někdo zájem, písněte SZ.
Koupila jsem vlňáky BBH z druhé ruky a jsem moc spokojená. Sice jsou tlustší a trochu „neforemnější“, než Anavy, ale mám z nich pocit bytelnosti. Babičce se špatně manipuluje s jakýmikoliv patentkami.. A jelikož už jsem docela dost v práci, hlídá často. ![]()
Ja za sebe doporucim koupit i par vicevrstevnych bambusovych - anavy. Ja jsem si je hodne oblibila na snapi sponku. Pak se daji pouzit i jako vkladacky.
Jinak z toho co jsem vyzkousela, tak anavy jsou nejlepsi, AIO bych ale asi taky nepouzivala pri kazde prilezitosti, vydrzi min nez kalhotky.
kalhotkovky anavy jsem dávala i na novorozence.
a třeba POP-in mě nezaujaly vůbec, měla jsem nastesti jen jednu.
take nejsou spatne haipa daipa.
K těm POP-IN a vícevrstvým Anavám. nevím jestli se to smí, ale zrovna nějaké prodávám, když tak napište. Jsou téměř nové (Anavy úplně nové). Ale zrovna ty vícevrstvé Anavy už na malého nedám, protože než se mi ho podaří zapnout Snapi sponkou, tak je to boj
Holt, je to už živel. A ty POP In už jsou mu skoro malé.
já si právě myslím, že mi z nich brzo taky vyroste (z těch pop-in) a to mu jsou 2měsíce a mají být jednovelikostní ![]()