Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Potřebuji poradit. Syn je dost baculatý a podsaditý, má 2 roky. Do teď jsem používala Huggies vel. 5, ale ta mu je už malá a přes boky to nejde pořádně zalepit. To že by chodil na nočník nehrozí, je v tom brzda.
Hledám proto nějaké jiné, zatím měl Monperi, DM obyč i Nature a Dada. Bohužel nejsou žádné adekvátní těm Huggies. Pampers nechci, po změně kvality, jsem je přestala používat u prvního syna. Nemáte někdo prosím tip na nějaké dobré?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Zkuste Fred&Flo z Tesca. Dcera má v 7měs 11kg a nikde neškrtí ani nejsou naknap jako jiné značky…jinak dlouho jsem se bránila značkám supermarketů, ale dost mě překvapily. Jsou fakt dobré…
Já měla teda taky docela buclaté děti, navác dcera se na noc zcela odplenkovala až před 4.mi narozeninami, ale 5tkové plenky jí byly vždycky všechny
Krom Pampersek (ty mají mimochodem i vel.6) jsme kupovali obyč z Alberta a taky bez prolému.. Jo a syn měl někdy v 5ti letech urputný průjem, že jsme mu tu plenku do auta raději dali a taky mu v klidu byly 5tky.
Albert teď dělá i velikost 6. Na moje špekounky tedy stačili a pětky, kvalitu si nemůžu vynachválit.
@LuciMik94 @Janli A mají ty Tesco a Albert vzadu tu gumičku proti protečení?
On je spíš takový podsaditý, takže mu ty velikosti špatně sedí. Huggies dělá prodloužené velikosti, kdy to tělíčko to dobře obepne.
A pak má citlivou pokožku, hned je opruzený nebo má zánět. ![]()
@unuděná On má tu pětku fakt fest, úplně otlačené ty gumičky na nožičkách. Huggies bohužel velikost 6 má pouze Pants a ve školce chtějí normální plenky.
@lea79 On chodí do školky? Respektive vzali ho do školky s plenkama?
Myslela jsem, že tohle je jeden ze základních požadavků většiny školek-bezplenkové dítě, co se umí samo najíst a nejlépe i oblékat/svlékat.
No tak zkus ty Albertové - i ta jejich lepší řada měla hodně velká čísla. A Pandy jsme kupovali na spaní té větší dcery.
Jestli škrtí nohavičky, tak lze nastřihnout v místě, kde obvykle neprotékají-klukům to protéká spíš vepředu, holčičkám dole.
A zamakejte na odplenkování. V tomto věku je to už opravdu spíš o lenosti rodičů, než „neschopnosti“ dětí. Nechci se tě nijak dotknout a taky vím, že s některými dětmi je to těžké, ale aspoň přes den (bez spaní) by to chtělo odbourat. Zvlášť pokud se opruzuje, plenka mu protéká plus ta školka…
@unuděná Chodí do soukromé, tam může i v plenkách.
Chodí jenom na jedno dopoledne, aby se začlenil do kolektivu, dokud tam ještě staršího bráchu.
Hele jako já se můžu snažit odplekovat, ale je mi to k ničemu, fakt to není lenost. Starší syn přestal nosit pleny krátce po třetích narozeninách. On teorii měl zmáknutou na jedničku, ale praxe prostě ne. No a pak byl bez plen během dvou dnů a rovnou chodil na záchod. Mladší předpokládám, že bude něco podobného. Nechci to lámat přes koleno, jako už jsem tu četla dost diskuzí, jak to těm dětem moc nepomohlo. ![]()
Až půjdu do Alberta, tak se tam na to podívám.
@lea79
Tesco gumičku nemají. Prodloužené jsou super ještě Babydream z Rossmanu a ty jsou do obrovských velikostí (tuším, že je na balení až do
. Ty dávám na noc, tesco na den a v životě neprotekly. Malá teda chodí kakat na nočník už od 6měs a do plínky ne + se na něj vyčůrá kdykoli ji na něj posadím.
@LuciMik94 Aha, tak to je potom Tesco mimo. Potřebuji, aby tam byla ta gumička.
No moji kluci jsou prostě na ten nočník/záchod fakt brzdy. Ale zase vedou v jiných věcech. Starší chodil v osmi měsících, mladší v devíti, apod. ![]()
Já teď v DM viděla plenky Junior, ale nejsem si jistá, zda to nebyly ty tebou nenáviděné Pampersky…
A ty byly snad do 30kg, dítě na nich vyfocené vypadalo na školáka
Kamarádka měla ultra mega tlustá batolata (obě kojená) a vždycky se do těch normálních velikostí vešla
Holt zkoušej i jiné značky, to že plenky škrtí kolem stehýhnka nemusí být nedostatečnou velikostí, spíš střihem.
Albert gumičku vzadu nemá, nicméně jsem obě dcerky měla fakt baculatý, říkali jsme jim Malý Budha a tyhle plenky jim seděly perfektně a neprotíkaly. Starší je měla do velikosti 104cm a 20kg a to byly jen č.5. Zkus je, za to nic nedáš, balení v akci stojí 169,–. A to teď dělají i ty šestky.
@Janli Ale já tam tu gumičku potřebuji. Když se pokaká, než to zaregistruji, tak stihne doma prosvištět na odrážedle, houpat se na koníkovi a jezdit na skluzavce a pak by to měl až na krku. On je neustále v pohybu a fakt ho co pět minut nestíhám kontrolovat, jestli není pokakaný. To samé učitelky ve školce. Takže ta gumička to naštěstí udrží.
Hmm musím hledat dál.
Vim, ze hledas plenky, ale trvale a jednodussi reseni je prece naucit chodit na nocnik, kdyz ho bojkotuje, tak na zachod, formou hry a legrace, ve 2 letech uz se s malym clovickem da domluvit
… usetris prachy i prirodu ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat