Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Malej je pročůral, měl mokrý i oblečení. Za mně Bella nikdy…
@jenny.fields píše:
Mají je na mall.cz
Ale já z nich teda nadšená nejsem, dcera je teda nějaké citlivé miminko, denně u nás zahučí tak 17-20 plen, jak si učůrne, tak ječí…jenže když já si sáhnu do té plíny, tak jasně taky cítím mokro, taky bych v tom nechtěla být…
To sem snad ani nepiš
Nedávno jsem napsala do disksue o plenách Babydream, že nesají tak jako jiné, a že když malou rozbalím, je mokrá, a ze zlou jsem se potázala. Byla jsme označena za čuně, dále, že mé dítě nepřebaluji a leží v chcankách, že všechny pleny jsou stejné, jen já že jsem čuně
A to přebaluji malou co 1,5-2 h, to je prý málo, jsem čuně, musí se mimi přebalit po každém čůrku, kdybys to nevěděla
Plen Babydream jsme spotřebovala také tak 17-20 denně. Takže já chápu.
Kamarádka sa ně nedá dopustit, že jsou nejlepší. Já nevím, mně přijdou takový normální - asi na úrovni Tesco Gaga. Fakt je, že na rozdíl od mnoha jiných (např. Pampers Active Baby a Sleep&Play) nejsou parfémované, takže je můžou i přecitlivělé děti. Výhodou je i to, že mají velikost 0, kdyby člověk měl nedonošence.
Ale jinak bych do zásoby moc nekupovala - nikdy nevíš, co bude dítěti vyhovovat (přecitlivělost na materiál) a v čem třeba bude protýkat (hodně záleží na tvaru, každýmu dítěti sedí něco jinýho - my třeba nemohli od vel. 2 Huggies, protékaly, a jiné maminky si je chválí).
Já mám pocit, že někdo u nás ve skupině studoval složení plenek - látkovala, ale malá hrozně trpěla na opruzeniny a že Bella Happy jí z toho vyšly hodně dobře - jsou v podstatě jen z papíru.. Tak možná proto to protékání? Já je teda dávám jen na doma - ale to spíš proto, že malá je docela buřtík a už jsou jí začínají být malé..
@sad 1 píše:
To sem snad ani nepiš![]()
![]()
Nedávno jsem napsala do disksue o plenách Babydream, že nesají tak jako jiné, a že když malou rozbalím, je mokrá, a ze zlou jsem se potázala. Byla jsme označena za čuně, dále, že mé dítě nepřebaluji a leží v chcankách, že všechny pleny jsou stejné, jen já že jsem čuně
![]()
![]()
A to přebaluji malou co 1,5-2 h, to je prý málo, jsem čuně, musí se mimi přebalit po každém čůrku, kdybys to nevěděla
![]()
![]()
Plen Babydream jsme spotřebovala také tak 17-20 denně. Takže já chápu.
A jaký prosím tě používáš? Já jsem z toho dost otrávená, babylove mi přijdou mizerný, byt jsem se starší používala jen je, z rosmannu jsem měla jen jeden balík, tak tam jsem zatím nic nevypozorovala. Přemýšlím zkusit huggies než je zruší zcela…moc toho pak už nezbývá… U nás za dobrou NOC zahučí 4 plíny, za špatnou 7, včera odpoledne během 15 minut 3 plíny…takže mě by fakt mohly poučovat
![]()
Doufám, že časem nebude čurat tak často ![]()
Já mám nejlepší zkušenosti s plenama Tesco essentials, ty zelené, celý listopad by měly být v akci za 195,– Kč. Vyhovují nám nejvíce, nikdy neprotekly, krásně malé drží, jsou takové pevnější, neoprudilůa se nikdy. Vyzkoušela jsem Pampers, Babydream, Helen Harper, Hugges a ty Tesco. A můžu říct, že ty Tesco nám vyhovují nejvíce. Z Pampersek se osypala, Hugges nebyly špatné, ale za ty prachy nic víc nenabízí, než ty z Tesca, Babydream, jak jsem psala prostě nesají jak jiné (za to jsem byla zde málem ukamenována), Helen Harper dobrý, jen bych řekla, že provedení těch tescáckých je takové nejlepší, nejlépe sedí. Ale každému vyhovuje něco jiného. Já už se bojím zkoušet jiné, většinou to nedopadne dobře, tak asi budu nakupovat těch z Tesca více, jak bude akce.
Příspěvek upraven 11.11.12 v 19:44
@jenny.fields prosím tě a jak starý dítko máš? maýmu jsou 2 roky večer před spaním dá 240-270 mlíka + ještě vodu a v noci kolem 4-5 má zas 240 mlíka avětšinou plena do 7 vydrží, používáme babylove a ještě jsme byla spokojená s lídlovejma. a to je třeba 2 hodiny v noci vzhůru tak určitě čůrá víc než kdyby spal v kuse ![]()
@sad 1 No budu asi muset vyzkoušet další…tesco zelení jsem zkoušela kdysi na první, ale ve větší velikosti…
Já mám č. 4, malá je jumbo, má 9 kg, a fakt tyto mi vyhovují nejvíce. Když budu chtít být dle některých čuně, plena v pohodě vydrží i celou noc. Nebudím malou v noci, když celou noc spí, respektivě naposledy ji přebaluju ve 22-23 h, a pak kolem 6. h ráno.
@sad 1 píše:
@jenny.fieldsJá mám č. 4, malá je jumbo, má 9 kg, a fakt tyto mi vyhovují nejvíce. Když budu chtít být dle některých čuně, plena v pohodě vydrží i celou noc. Nebudím malou v noci, když celou noc spí, respektivě naposledy ji přebaluju ve 22-23 h, a pak kolem 6. h ráno.
Já jsem první taky v noci nepřebalovala, počůraná plína ji nevadila, přes den jsem přebalovala okamžitě, jak to šlo…
no doufám, že tahle citlivka se taky brzy srovná, zatím je to děs běs ![]()
Podle mě je to hodně savostí plínek, když sají dobře, tak je dítě v suchu a ani neví, že se počůralo. Třeba ty Babydream, jak jsem ji i po hodině rozbalila, měla mokrý zadeček, plena byla mokrá, malá taky kňouraka, to se mi nikdy u těch z Tesca nestalo, rozbalím ji, a má vždy suchý zadeček, a plenka má vlhkost uvnitř. Tak jako u dobrých a špatných vložek. Takhle sjem to vysvětlovala v té jiné diskusi, ale jak jsem psala, ze zlou jsem se potázala
Tak snad mě chápeš aspoň ty, jak to myslím
![]()
@MartickaNela To se mi vůbec nelíbí. Kdybych alespoň měla za sebou už ten nejhorší první trimestr, tak koupím.. Ale jsem teprve 9.tt, takže se mi nechce nic zatím kupovat.