Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Za par dni mam rodit a chci nakoupit do predu zasobu plenek, vubec si ale nevim rady jake plenky koupit. Maminky, ktere plenky muzete doporucit a ktere naopak ? ![]()
To je těžký, každému vyhovuje něco jiného, proto bych moc velké zásoby nedělala.
Mě vyhovovali Pampers (teď už moc ne, smrdí), Pampers Premium care, super jsou DMkové, dobré byly Happy Bella (jsou dobré na kyčle), vůbec nejhorší byly Tesco a Huggies.
Ale tobě může vyhovovat něco jiného…
Malýmu vyhovovaly úplně obyčejný pro novorozence z Rossmanna, nebo jsem kupovala Hugísky, když byly za slušnou cenu.
My jsme měli jako první Pampers Premium Care a vyhovovaly nám, jako dvojky teď používáme Pampers Sleep & Play, hezky voní po heřmánku. Belly na sobě malá nesnesla, nelíbilo se jí to. Huggisky nám taky nevyhovují, takže za mě ty Pampers Premium Care ![]()
Každému dítěti sednou jiné, neznám plenky, na které by někdo neměl reakci
Kup maximálně dva balíky, když se ti potom dítě osype, nebude to taková ztráta
já koupila od každé značky něco a budeme zkoušet co nám sedne a co ne ![]()
Já měla každej balík jinek. V podstatě furt mám každej balík jinej:-) Ale ty Happy byly dobrý, že byly široký mezi nožkama. A zase takový ty různý s výřezama na pupík byly zbytečný, ten výřez seděl malé až nad pupíkem.
Nekupovala bych víc než jeden balík od jednoho druhu. Já se třeba prvně modlila, aby už došly Pampersky, synovi protékala žlutá pohroma pravidelně až mezi lopatky, potřeboval plenky s gumičkou na zádech (Huggies). Ty mi zase začly v 5ti měsících smrdět.
U dcery jsem si s kamarádkama před porodem povyměňovala různé druhy plenek. S žádnými jsem neměla problém. Asi nejlepší mi přijdou P. premium care.
My používali úplně na začátku Happy, jsou široké a pevné, takže pro novoše ideální. Ale pro větší děti jsou tyhle plínky úplně k ničemu. Potom jsme přešli na Pampers.
My jsme měly Happy a spokojená jsem byla já a miminko. Jak už psaly holky, jsou dobré na kyčle, protože jsou pevné a široké. Kombinovala jsem je s Huggies plenkama, ty nám taky seděly a po 2m jsme přešly jen na Huggies. Když se zadaří a jsou v akci, vyjdou hodně levně.
Před porodem jsem ale koupila jen dva balíky - jeden do porodnice, jeden zůstal doma. Pak se postupně dokupovaly.
Kamarádka používá jen Babylove z DM a taky max. spokojenost.
Každé miminko je spokojené v jiných ![]()
jako první jsem měla Huggies newborn a dobrý… jiný Huggies už mi nevyhovovaly. Dál jsem používala Pampersky Active baby. Od velikosti 3 to střídám s Pampers Sleep and Play a DM ![]()
Když momentálně nemá látkové tak buď Pampers (zelenožluté), nebo Huggies..
Z Babylovek z DM se mi oprudil.
Ale každému mimču sedí něco jiného ![]()
My jsme používali Huggies Newborn s bavlnou a Pampers New baby. Oboje vyhovovaly i proto, že jsem potřebovala na malou velikost 2-5kg a v jiné značce jsme je neobjevili. I když vážila přes tři kila velikost 3-6kg byla moc velká. Ale jak píšou holky každému sedí něco jiného. Někomu třeba Huggisy nevyhovují u nás jsou to nejoblíbenější plenky, ale po Newborn jen Premium ostatní ne. Pampers Sleep a Play taky používáme, ale občas protékají. Dobré jsou i Babylove z DM, ale nemám vyzkoušené na novorozenci.
Pořídila jsem Pampers Premium Care (ty v bílém obalu) a nikdy jsem ne nevyměnila za jiné. Jsem maximálně spokojená.
Já do porodnice měla Huggies Newborn, ale také jsem byla zblblá, tak jsem si pak zkusila Pampers a stejně to měl u všech až na lopatkách, případně u kotníků
tak jsem začala látkovat ![]()