Problém s látkovkami

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
577
12.8.11 13:48

Problém s látkovkami

Ahoj, mám třítýdenního chlapečka, už během těhotenství jsem se rozhodla pro látkovky, nakoupila jsem klasické čtvercovky (Kikko Lux), separačky, PULky (Imse Vimse a Popolini) a po příchodu z porodnice jsem ho do nich slavnostně zabalila :-) Jenže do dvou dnů se mu objevily opruzeniny, ne nějak moc, ale radost jsem z toho rozhodně neměla, zkusila jsem tedy dát zpátky jednorázovky a opruzeniny zmizely. Po pár dnech jsem látkovky zkusila znovu, ale opakovalo se to, tak teď i nadále používám jednorázovky, ale radost z toho nemám. Přitom jsem přebalovala co dvě hodiny, prdelku nechávala větrat, poctivě mazala Rybilkou…plenky byly vyvařené, vyžehlené…fakt nevím, kde „soudruzi z NDR udělali chybu“ :think: Poradí nějaká zkušená látkařka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1583
12.8.11 13:54

já bych zkusila častěji přebalovat…miminka čůrají celkem dost :nevim: já se snažím přebalovat co hodinu, samozřejmě pokud nespí. A v čem pereš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
12.8.11 13:55

Separacky pouzivas?

• Citovat
  • Upravit
1583
12.8.11 13:58

ještě mě napadlo, zkoušela jsi třeba fleesové separačky? udrží prdelku víc v suchu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
12.8.11 14:09

casteji prebalovat, klidne po ucurnuti, vetrat dele, omyvat vodou, poradne vysusit, zminovane separacky

a prat v komercnich jemnych ci sensitive nebo nejakych eko

urcite se to zlepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201

casteji prebalovat, klidne po ucurnuti, vetrat dele, omyvat vodou, poradne vysusit, zminovane separacky

urcite se to zlepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201

urcite se to zlepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15050
12.8.11 14:14

Kdysi jsem prala pleny jen ve strouhaném mýdle,prášek na prádlo někomu vadí at je jakýkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81475
12.8.11 14:17

Taky doporučím častěji přebalovat. na spaní ne, to moc nečurají. ale bdělí skoro pořád. já v bdělém stavu nechávám s holým zadkem na nepropustné podložce, vyměnuji čtverce pod zadkem. za hodinu čurá třeba 5×.
Jink mej pod tekoucí vodou, to pomáhá nejc¨víc.
Kdyby problém přetrvával, tak se chvíli na látku vybodni a zkus za pár týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
12.8.11 14:34

Jaké máš separačky? :think: Jinak doporučím také měnit, omývat jedině pod tekoucí vodou, větrat a vydržet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
12.8.11 14:37

Alpaka: no je vidět, že máš holčičku, já nechat prďolu takhle válet, tak mám zlitou celou postýlku :mrgreen:

A taky doporučuji mýt pod vodou. Mě se tedy separačky moc neosvědčily, přišlo mi, že z nich byl odřenej. Jedeme bez a v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81475
12.8.11 14:47
Saxana22 píše:
Alpaka: no je vidět, že máš holčičku, já nechat prďolu takhle válet, tak mám zlitou celou postýlku :mrgreen:A taky doporučuji mýt pod vodou. Mě se tedy separačky moc neosvědčily, přišlo mi, že z nich byl odřenej. Jedeme bez a v pohodě…

Musíš dávat na bříško. 8-) :lol:

Taky jsem separačky zrušila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
12.8.11 15:40

Ahoj,já sice nelátkuje,ale mě se teda na zadeček vůbec neosvědčila Rybilka - dokud byly „ideální podmínky“,tak docela dobré,ale v okamziku kdy měl malej průjem a nebo byl v jedné plence dyl jak dvě hodiny,tak byl hned opruzelej. Vyměnila jsem jí za Sudocream a Johnsna tu řadu s olivovym olejem a je to v pohodě. Takze bych ještě zkusila jiny krém - přijde mi,ze Rybilka „nezvládá krizové situace“ a přeci jenom v látkové plíně je to pro zadeček náročnější nez v jednorázovkách :nevim: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
12.8.11 15:46

u nas byl take problem s vyrazkou, ted jsem se k plenam vratila ,ale bez separacek a je po problemu, jinak mazeme mesickovoyu weledou

• Citovat
  • Upravit
9847
12.8.11 16:07

My to měli opačně, v látkovkách v pohodě, v papírovkách okamžitě ne opruzeniny, ale rovnou dermatitida co jsme léčili i několik týdnů :-(
Určitě to chce přebalovat častěji, omývat pouze vodou, vlhčený ubrousky (a to mluvím i o těch bez parfemace) ne každému dítku dělají dobře, Rybilku jsem taky musela zrušit, víc nám vyhovoval již zmiňovaný Sudocream :-)
Problém nemusí být přímo v plenkách, může to být i kalhotkama, já mám nejraději vlňáčky a v létě mi přijdou i pro dětský zadeček nejlepší, jsou krásně prodyšné, udržují nízkou teplotu takže se dítko nezapaří a když pak děti hodně čůrají, tak jsou i nejlepší co se týče nepropustnosti :wink: Naše malá už je skoro bez plen, ale na noc musíme dávat a ráno ždímu, no a vlňáčky to krááásně udržejí že na pyžámku nemá jediný mokrý flíček :palec: nevím jak je to s těma „z obchodu“, já jsem si jich doma napletla dostatek :-) a když jsme měli tu dermatitidu, tak mi malá vůbec nesnesla PULky, musela jsem dávat jen ty vlňáky… Samozřejmě že PULky jsem používala a ven používám stále, ale až malou odplenkuji, tak si nechám jen 1 a zbytek prodám a bude-li další dítko, tak pojedeme jen na vlňácích :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí